CGTP – INTERSINDICAL  ( Γενική Συνομοσπονδία Εργαζομένων Πορτογαλίας  )

Αγαπητοί συνάδελφοι από το ΠΑΜΕ

Εκ μέρους του Εθνικού Συμβουλίου εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στα 2 μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής που απολύθηκαν και σε όλους τους εργαζόμενους της WIND.

Αγαπητοί φίλοι εκ μέρους της CGTP- IN και της εργατικής τάξης της Πορτογαλίας σας ευχόμαστε επιτυχία στον αγώνα σας και στις απαιτήσεις σας.

Θερμούς χαιρετισμούς


General Union of Palestinian Workers (Γενική Ένωση Εργαζομένων Παλαιστίνης)

Haider Ibrahim (Γενικός Γραμματέας)

Εκ μέρους των μελών της Γραμματείας και όλων των εργαζομένων της Παλαιστίνης εκφράζουμε την αλληλεγγύη και την στήριξη μας στον δίκαιο αγώνα του Σωματείου Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής και των εργαζομένων στην εταιρία WIND που παλεύουν ενάντια στις απολύσεις και στην καταπάτηση των εργατικών δικαιωμάτων.


Αγαπητοί συνάδελφοι,

Εκ μέρους της FENASOL (μέλος της ΠΣΟ), στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα των εργαζομένων της εταιρίας WIND και σ’ όλους τους αγώνες που οργανώνεται για όφελος των εργαζομένων.

Ο Γενικός Γραμματέας της FENASOL

Castro Abdalla

Γραφείο Εξωτερικών Θεμάτων

Gassan Hijjazi


Αγαπητοί συνάδελφοι,

Λάβαμε από το ΠΑΜΕ επείγον κάλεσμα για αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων στην WIND.

Η SEKO Klubb 119, σωματείο το οποίο οργανώνει όλους τους οδηγούς του Μετρό, τραμ και των τοπικών τρένων στην Στοκχόλμη εκφράζει την αλληλεγγύη του στο ΠΑΜΕ, στο Σωματείο Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής και στις συναδέλφισσες Κατερίνα Τζίμα και Όλγα Κολιούση μέλη του Δ.Σ. του επιχειρησιακού σωματείου ΠΑΣΕΤΗΜ, οι οποίες απολύθηκαν από την δουλειά τους.

Η SEKO Klubb 119 στηρίζει τον αγώνα του σωματείου για :

o       Την άμεση  ανάκληση των απολύσεων των συνδικαλιστών

o       Πλήρη και σταθερή εργασία για όλους 7ωρο 5ημερο 35ωρο

o        Όχι στην ποινικοποίηση των συνδικαλιστικών αγώνων

Η SEKO Klubb 119 έχει αποκτήσει την δική της εμπειρία όταν τον Οκτώβρη του 2005 η πολυεθνική εταιρία Connex ( τώρα ονομάζεται VEOLIA) απέλυσε τον πρόεδρο του σωματείου. Αγωνιζόμασταν για καλύτερες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στους τόπους δουλειάς.

Το σωματείο και τα μέλη μας στηρίζουν τον δίκαιο αγώνα ενάντια στις επιθέσεις του κεφαλαίου.

Πολλούς συντροφικούς χαιρετισμούς,

SEKO Klubb 119

Giannis Konstantis

Πρόεδρος

Στοκχόλμη, Σουηδία

Share This Story, Choose Your Platform!

Joining Over 800,000 Students Enjoying Avada Education now

Become Part of Avada University to Further Your Career.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Η Γενική Συνέλευση εργαζομένων της hol, την Τρίτη 11/12/2012 αποφάσισε με ισχυρή πλειοψηφία να απαντήσει αγωνιστικά στο χριστουγεννιάτικο δώρο της εργοδοσίας που αποτελείται από:

  • μπαράζ απολύσεων,

  • προσλήψεις συναδέλφων με μισθούς πείνας,

  • εντατικοποίηση εργασίας και

  • χειροτέρευση των συνθηκών εργασίας (ειδικά στον ημιώροφο) και άρνηση της  εταιρείας να συναντηθεί με την επιτροπή υγιεινής και ασφάλειας για τα αντίστοιχα ζητήματα.

Στην πλούσια συζήτηση που έγινε, πολλοί συνάδελφοι πήραν τον λόγο για να εκφράσουν τους προβληματισμούς τους. Την καθημερινότητά τους, τη ζωή που κάνουν με τον μισθό τους. Ιδιαίτερο κουράγιο μας έδωσε η ανακοίνωση αλληλεγγύης των συναδέλφων μας από τη Forthnet, καθώς και τα συμπεράσματα που μας οδήγησε να βγάλουμε.

Η απόφασή μας να προβούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση της εταιρείας την επόμενη ημέρα δε χρειάστηκε να υλοποιηθεί. Η διοίκηση φρόντισε να μας δώσει από πριν την εύγλωττη απάντησή της, προχωρώντας σε νέες απολύσεις. Αναρωτιόμαστε βέβαια εάν θα το έπραττε με την ίδια ευκολία σε περίπτωση που η συνέλευσή μας ήταν ακόμη μαζικότερη, που κάθε συνάδελφος την είχε κάνει προσωπική του υπόθεση.

Μετά από όλα αυτά, και σύμφωνα με την απόφαση της συνέλευσής μας, καλέσαμε το κλαδικό μας σωματείο, το ΣΕΤΗΠ, και το επιχειρησιακό μας σωματείο, το ΣΕΙΝ, να επικυρώσουν και τυπικά την απόφασή μας για αγωνιστική απάντηση. Η απάντηση του πρώτου ήταν άμεση και θετική, του δεύτερου εκκρεμεί. Καλούμε λοιπόν κάθε συνάδελφο να κάνει το βήμα, να είναι παρών στην πρώτη μας κινητοποίηση, την 4ωρη στάση εργασίας στην hellas online την Τρίτη 18/12/2012 από τις 08:00 έως τις 12:00, και στη νέα μας συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την ώρα της στάσης στο προαύλιο της εταιρείας.

ΩΣ ΕΔΩ.

Επιτροπή Αγώνα εργαζομένων της Hellas on Line