1η ΜΕΡΑ ΑΠΕΡΓΙΑΣ: ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΧΕΔΟΝ 100%
ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΦΡΟΥΡΕΣ
ΠΛΑΤΥ ΚΥΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΠΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ:  ΑΠΟΘΡΑΣΥΜΜΕΝΗ Η ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ COSMOTE
ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ

Συνάδελφοι,

Η πρώτη μέρα της απεργίας ήταν ένα ισχυρό χαστούκι στην προκλητικότητα της εργοδοσίας. Απαντήσαμε στη λογική της μοιρολατρίας, στις προσπάθειες να στήσουν απεργοσπαστικό μηχανισμό, στην τρομοκρατία της εργοδοσίας. Η συνάντηση στο υπουργείο απέδειξε 2 πράγματα:

1ον ότι η κυβέρνηση συμφωνεί με τις απολύσεις, αλλά διαφωνεί με τη χρονική στιγμή που γίνονται (τους χαλάει το image).

2ον η δήθεν ουδετερότητα του υπουργείου, εξαφανίστηκε μπροστά στα θέλω της επιχείρησης.

Αναρωτιόμαστε, αν η διοίκηση του ΟΤΕ δεχόταν οι απολύσεις και οι μειώσει ς μισθών να γίνουν σε 3 ή σε 6 μήνες οι εργαζόμενοι θα πρέπει να τις αποδεχτούν;;;

Οι ελιγμοί και οι προσπάθειες αναδίπλωσης  κυβέρνησης-εργοδοσίας, οι απεργοσπαστικοί μηχανισμοί που στήθηκαν, η παρουσία Αστυνομίας κάτω από τα γραφεία του ΣΕΤΗΠ, την ώρα της σύσκεψης του Συνδικάτου, αποδεικνύουν ότι δεν περίμεναν και φοβήθηκαν από την  ισχυρή, συγκροτημένη και αποφασιστική  αντίδραση των εργαζομένων. Τώρα εμείς να κάνουμε τους φόβους τους πραγματικότητα, κλιμακώνοντας τον αγώνα μας το επόμενο διάστημα. Απαντώντας στο ενιαίο μέτωπο Κυβέρνησης-Εργοδοσίας με ένα μαζικό, ταξικό, αγωνιστικό κίνημα που θα περιλαμβάνει όλους τους εργαζόμενους του κλάδου, το σύνολο της εργατικής τάξης της χώρας  που αγωνίζεται ενάντια στις απολύσεις και την ανεργία. Πρέπει να απομονωθούν όλοι αυτοί που προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν τον αγώνα μας, λέγοντας ότι «για το κακό που μας βρήκε φταίει ο κακός Τσαμαζ», εξυμνούν την «καλή μας Κυβέρνηση» και υποκρίνονται τους υπερκομματικούς.

Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα, έχουμε να κάνουμε με τα μέτρα  που εφαρμόζουν οι πολιτικοί εκπρόσωποι του κεφαλαίου (κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΤΡΟΙΚΑ-κόμματα του ευρωμονόδρομου), τα οποία αξιοποιεί η διοίκηση για να χτυπήσει τα δικαιώματα των εργαζομένων και στον Όμιλο ΟΤΕ. Η αντικατάσταση των εργαζομένων με κατοχυρωμένα μισθολογικά και εργασιακά δικαιώματα από εργαζόμενους με ελαστικές μορφές εργασίας και πολύ χαμηλότερο μισθολόγιο, δεν είναι προσωπική επιλογή του «κακού Τσαμάζ», αλλά είναι αναγκαιότητα του κεφαλαίου σήμερα, ώστε να ξεπεράσει την κρίση ρίχνοντας τα βάρη στις πλάτες των εργατών. Έτσι  διασφαλίζουν και μεγιστοποιούν την κερδοφορία τους και μέσα στην κρίση, άλλωστε αυτό ισχυρίζονται (620€ εκατομμύρια κέρδη-απολύσεις για την ανταγωνιστικότητα). Η απάντηση των εργαζομένων πρέπει να είναι μία:

Εμείς παράγουμε τον πλούτο, εμείς έχουμε την δύναμη

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ – ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ

ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ

Share This Story, Choose Your Platform!

Joining Over 800,000 Students Enjoying Avada Education now

Become Part of Avada University to Further Your Career.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Η Γενική Συνέλευση εργαζομένων της hol, την Τρίτη 11/12/2012 αποφάσισε με ισχυρή πλειοψηφία να απαντήσει αγωνιστικά στο χριστουγεννιάτικο δώρο της εργοδοσίας που αποτελείται από:

  • μπαράζ απολύσεων,

  • προσλήψεις συναδέλφων με μισθούς πείνας,

  • εντατικοποίηση εργασίας και

  • χειροτέρευση των συνθηκών εργασίας (ειδικά στον ημιώροφο) και άρνηση της  εταιρείας να συναντηθεί με την επιτροπή υγιεινής και ασφάλειας για τα αντίστοιχα ζητήματα.

Στην πλούσια συζήτηση που έγινε, πολλοί συνάδελφοι πήραν τον λόγο για να εκφράσουν τους προβληματισμούς τους. Την καθημερινότητά τους, τη ζωή που κάνουν με τον μισθό τους. Ιδιαίτερο κουράγιο μας έδωσε η ανακοίνωση αλληλεγγύης των συναδέλφων μας από τη Forthnet, καθώς και τα συμπεράσματα που μας οδήγησε να βγάλουμε.

Η απόφασή μας να προβούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση της εταιρείας την επόμενη ημέρα δε χρειάστηκε να υλοποιηθεί. Η διοίκηση φρόντισε να μας δώσει από πριν την εύγλωττη απάντησή της, προχωρώντας σε νέες απολύσεις. Αναρωτιόμαστε βέβαια εάν θα το έπραττε με την ίδια ευκολία σε περίπτωση που η συνέλευσή μας ήταν ακόμη μαζικότερη, που κάθε συνάδελφος την είχε κάνει προσωπική του υπόθεση.

Μετά από όλα αυτά, και σύμφωνα με την απόφαση της συνέλευσής μας, καλέσαμε το κλαδικό μας σωματείο, το ΣΕΤΗΠ, και το επιχειρησιακό μας σωματείο, το ΣΕΙΝ, να επικυρώσουν και τυπικά την απόφασή μας για αγωνιστική απάντηση. Η απάντηση του πρώτου ήταν άμεση και θετική, του δεύτερου εκκρεμεί. Καλούμε λοιπόν κάθε συνάδελφο να κάνει το βήμα, να είναι παρών στην πρώτη μας κινητοποίηση, την 4ωρη στάση εργασίας στην hellas online την Τρίτη 18/12/2012 από τις 08:00 έως τις 12:00, και στη νέα μας συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την ώρα της στάσης στο προαύλιο της εταιρείας.

ΩΣ ΕΔΩ.

Επιτροπή Αγώνα εργαζομένων της Hellas on Line