Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 13/08/09

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας στηρίζει τον αγώνα του σωματείου εργαζομένων τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής, αγώνας ενάντια στις απολύσεις που επιβάλει η διοίκηση της πολυεθνικής εταιρίας WIND σε συνδικαλιστές, μέλη της διοίκησης του σωματείου εργαζομένων τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής. Η πολυεθνική WIND θέλοντας να μειώσει το «κόστος» παραδίδει κομμάτι του έργου του τμήματος εξυπηρέτησης πελατών σε εταιρία Call center, προσλαμβάνει προσωπικό και μετά από τρείς συμβάσεις ορισμένου χρόνου τους απολύει, αρνείται να δώσει αυξήσεις στην νέα υπηρεσιακή Σ.Σ.Ε.. Στην προσπάθεια της η διοίκηση της πολυεθνικής WIND να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους για να μην διεκδικούν τα δικαιώματα τους απέλυσε τις συναδέλφισσες μέλη του Δ.Σ. του σωματείου. Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας μαζί με τους εργαζόμενους τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής παλεύει και διεκδικεί:

1.    Την ακύρωση των απολύσεων των συνδικαλιστών.

2.    Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, να σταματήσουν οι διώξεις των συνδικαλιστικών στελεχών και της συνδικαλιστικής δράσης.

3.    Πλήρη και σταθερή εργασία για όλους τους εργαζόμενους, 35ωρο, 7ωρο, 5θήμερο.

4.    Να σταματήσει η ποινικοποίηση των συνδικαλιστικών αγώνων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Share This Story, Choose Your Platform!

Joining Over 800,000 Students Enjoying Avada Education now

Become Part of Avada University to Further Your Career.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Η Γενική Συνέλευση εργαζομένων της hol, την Τρίτη 11/12/2012 αποφάσισε με ισχυρή πλειοψηφία να απαντήσει αγωνιστικά στο χριστουγεννιάτικο δώρο της εργοδοσίας που αποτελείται από:

  • μπαράζ απολύσεων,

  • προσλήψεις συναδέλφων με μισθούς πείνας,

  • εντατικοποίηση εργασίας και

  • χειροτέρευση των συνθηκών εργασίας (ειδικά στον ημιώροφο) και άρνηση της  εταιρείας να συναντηθεί με την επιτροπή υγιεινής και ασφάλειας για τα αντίστοιχα ζητήματα.

Στην πλούσια συζήτηση που έγινε, πολλοί συνάδελφοι πήραν τον λόγο για να εκφράσουν τους προβληματισμούς τους. Την καθημερινότητά τους, τη ζωή που κάνουν με τον μισθό τους. Ιδιαίτερο κουράγιο μας έδωσε η ανακοίνωση αλληλεγγύης των συναδέλφων μας από τη Forthnet, καθώς και τα συμπεράσματα που μας οδήγησε να βγάλουμε.

Η απόφασή μας να προβούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση της εταιρείας την επόμενη ημέρα δε χρειάστηκε να υλοποιηθεί. Η διοίκηση φρόντισε να μας δώσει από πριν την εύγλωττη απάντησή της, προχωρώντας σε νέες απολύσεις. Αναρωτιόμαστε βέβαια εάν θα το έπραττε με την ίδια ευκολία σε περίπτωση που η συνέλευσή μας ήταν ακόμη μαζικότερη, που κάθε συνάδελφος την είχε κάνει προσωπική του υπόθεση.

Μετά από όλα αυτά, και σύμφωνα με την απόφαση της συνέλευσής μας, καλέσαμε το κλαδικό μας σωματείο, το ΣΕΤΗΠ, και το επιχειρησιακό μας σωματείο, το ΣΕΙΝ, να επικυρώσουν και τυπικά την απόφασή μας για αγωνιστική απάντηση. Η απάντηση του πρώτου ήταν άμεση και θετική, του δεύτερου εκκρεμεί. Καλούμε λοιπόν κάθε συνάδελφο να κάνει το βήμα, να είναι παρών στην πρώτη μας κινητοποίηση, την 4ωρη στάση εργασίας στην hellas online την Τρίτη 18/12/2012 από τις 08:00 έως τις 12:00, και στη νέα μας συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την ώρα της στάσης στο προαύλιο της εταιρείας.

ΩΣ ΕΔΩ.

Επιτροπή Αγώνα εργαζομένων της Hellas on Line