Για τις απολυσεις στην Velti

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες εργαζόμενοι στη Velti

Η εργοδοσία προχώρησε χτες σε δεκάδες απολύσεις συναδέλφων. Εκμεταλλευόμενη τους αντεργατικούς νόμους που ψηφίζουν οι κυβερνήσεις, απολύει εργαζόμενους παρότι παρουσιάζει μεγάλη αύξηση της κερδοφορίας της, 75% το πρώτο τρίμηνο του 2012, εξαγόρασε εταιρείες στο εξωτερικό και προχώρησε και σε αυξήσεις μισθών πριν ένα μήνα περίπου. Την ίδια στιγμή εδω και μήνες είναι καθημερινό το φαινόμενο της εντατικοποίησης της εργασίας σε όλα τα τμήματα της εταιρείας ενώ και ένα μεγάλο μέρος υπερωριών μένει απλήρωτο. Η τακτική τους είναι ξεκάθαρη, να ξεζουμίσουν τον εργαζόμενο υποχρεώνοντας τον να δουλέψει εξοντωτικές ώρες, χωρίς καν να τον αποζημιώνουν έστω και με τα ψίχουλα που προβλέπει η νομοθεσία, και στη συνέχεια να τον αντικαταστήσουν με κάποιο “φτηνότερο”.

Η ίδια κατάσταση επικρατεί σε ολόκληρο τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών και της πληροφορικής. Στην Info Quest η εργοδοσία προχώρησε σε μειώσεις μισθών, στη Vodafone επιχειρείται τροποποίηση της επιχειρησιακής σύμβασης. Στη Wind η εργοδοσία προχώρησε σε απολύσεις. Εκεί άμεση ήταν η αντίδραση των εργαζομένων, για αυτό και προχώρησε σε νέο πρόγραμμα «εθελούσιων αποχωρήσεων» ώστε με μεγαλύτερη ευκολία να περάσει τα σχέδια της. Δεκάδες είναι οι επιχειρήσεις του κλάδου όπου οι συνάδελφοί μας μένουν απλήρωτοι για μήνες. Ταυτόχρονα εφαρμόζεται και η εκ περιτροπής εργασία. Στη Phone marketing ο εργοδότης απαίτησε να εργάζονται ένα 8ωρο την εβδομάδα με 140€. Οι συνάδελφοι μας έδωσαν βροντερή απάντηση. Συνεχίζουν ακλόνητοι εδώ και 100 μέρες παλεύοντας για το δικαίωμά τους στην εργασία, στην ίδια τη ζωή.

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Συναδέλφισα και συνάδελφε,

Η εργοδοσία και στην Velti, όπως σε ολόκληρο τον κλάδο, δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο. Κανένας μας δε μπορεί και δε πρέπει να στέκεται απέναντι στην επίθεση της μόνος. Το όπλο των εργαζομένων είναι η αλληλεγγύη και τον οργανωμένο εργάτη φοβάται η εργοδοσία. Καλούμε τους συναδέλφους να μην υπογράψουν – να μη δεχτούν την απόλυση άλλα να έρθουν σε επαφή με το ΣΕΤΗΠ ώστε να οργανώσουμε την απάντηση μας. Μόνο με την οργάνωση στο κλαδικό συνδικάτο, τη συντονισμένη δράση με τους άλλους εργαζόμενους στον κλάδο, με ενότητα και αγώνα θα πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, θα βάλουμε φραγμό στην επίθεση απέναντι στο δικαίωμα μας στην δουλειά και στην αξιοπρέπειά μας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ

  • ΠΛΗΡΩΜΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝ ΤΩΝ ΥΠΕΡΩΡΙΩΝ

  • ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ

ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ – ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΕΤΗΠ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 4 ΙΟΥΛΗ ΣΤΙΣ 19.00 ΣΤΟ ΕΚΑ, 3ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 48Β & ΜΑΡΝΗ

Τηλ. Επικοινωνίας : 6932643740 – 6971917349