Δώσαμε απάντηση με τη μαζική μας συμμέτοχή στην απεργία και στο Cosmote TV

Η Σωματειακή Επιτροπή του ΣΕΤΗΠ στη Cosmote TV, χαιρετίζει τους 10άδες συναδέλφους που έκαναν το βήμα και συμμετείχαν στην απεργία, πολλοί από αυτούς μάλιστα για πρώτη φορά. Συνάδελφοι που πύκνωσαν το μπλοκ του συνδικάτου μας, όπως εκατοντάδες άλλοι εργαζόμενοι στον κλάδο μας, στη μεγαλύτερη απεργιακή συγκέντρωση των τελευταίων ετών.

Αποδείχτηκε ότι η δύναμή μας είναι τεράστια, ότι χωρίς εμάς δεν μπορεί να δουλέψει τίποτα στη Cosmote TV. Η διοίκηση της εταιρίας έδειξε τον φόβο της μπροστά την επιτυχία της απεργίας. Φάνηκε ο πανικός της για το πως θα λειτουργήσουν τα κανάλια της. Για αυτό προσπάθησαν με κάθε τρόπο να μπλοκάρουν την επιτυχία της. Από την προσπάθεια παρεμπόδισης του συνδικάτου να μιλήσει στους εργαζόμενους, μέχρι και το να επενδύσει στο φιλότιμο των εργαζομένων προκειμένου αυτοί να μην απεργήσουν. Δεν τους πέρασε όμως! Τους δηλώνουμε ότι την επόμενη φορά θα είμαστε ακόμα πιο δυνατοί, ακόμα πιο αποφασισμένοι. Και αυτό γιατί ενώ εμείς είμαστε αυτοί που κρατάμε όρθια την πλατφόρμα, αυτοί συνεχίζουν να μας έχουν κακοπληρωμένους, να εντατικοποιούν συνεχώς την εργασία, να μην καλύπτουν υπερωρίες και νυχτερινά, θεωρώντας τα μέρος της αμοιβής μας.

Δεν είμαστε διατεθειμένοι να συνεχίσουμε τις θυσίες για να κερδοφορούν στις πλάτες μας αυτοί που δεν έχουν καμία σχέση με την παραγωγή. Η απεργία ήταν μόνο η αφετηρία ενός μεγάλου αγώνα για την ενίσχυση του εισοδήματος μας, για την κάλυψη των βασικών αναγκών μας, για να ζήσουμε όπως πρέπει εμείς και οι οικογένειές μας, με βάση τις δυνατότητες της εποχής που ζούμε. Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας διεκδικώντας επιχειρησιακή ΣΣΕ στη COSMOTE TV που να καλύπτει όλους ανεξαιρέτως τους εργαζόμενους, ανεξάρτητα από το αντικείμενο και την ειδικότητά τους.

Συνεχίζουμε στις 17 Νοέμβρη. Συμμετέχουμε όλες και όλοι στα συλλαλητήρια και στην πορεία στην πρεσβεία των ΗΠΑ.  Τιμάμε αγωνιστικά την 49η επέτειο του Πολυτεχνείου.

Τέλος, καλούμε όλους τους εργαζόμενους στη Cosmote TV να γίνουν μέλη του ΣΕΤΗΠ. Να έρθουν σε επαφή μαζί μας ακόμα και αν έχουν αμφιβολίες. Να συζητήσουμε για το πως θα οργανώσουμε τον αγώνα μας, το πως θα επιβάλουμε τα αυτονόητα που έχουμε ανάγκη σήμερα.

 

Συνεχίζουμε και απαιτούμε:

  • ΕΣΣΕ για ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους που απασχολούνται στη Cosmote TV στα πρότυπα της σύμβασης εργαζομένων στον όμιλο ΟΤΕ, όπως ίσχυε το 2009, προσαυξημένα κατά 15%.
  • Τη μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου με τη Cosmote TV. Την κατάργηση της επινοικιαζόμενης εργασίας και την άμεση υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης εργασίας
  • Επαναφορά των μισθολογικών ωριμάνσεων και του χρονοεπιδόματος.
  • Η νυχτερινή εργασία, η εργασία σε αργία και η νυχτερινή εργασία σε αργία να πληρώνονται κανονικά. Να πάψει η κοροϊδία της διοίκησης ότι όλη η έξτρα δουλειά μας αποτελεί τάχα μέρος του μισθού μας. Να γίνει τώρα η απαραίτητη τροποποίηση των συμβάσεων  μας.
  • Την άμεση ένταξη στο ταμείο ασφάλισης του ΕΔΟΕΑΠ ως εργαζόμενοι σε ΜΜΕ.
  • Την αναγνώριση των τίτλων σπουδών, επίδομα ξένων γλωσσών.
  • Επίδομα γάμου και τέκνων.

Η ΣΕ του ΣΕΤΗΠ στη Cosmote TV