Την Παρασκευή 12/5/23 πραγματοποιήθηκε συνάντηση μελών του ΔΣ του ΣΕΤΗΠ με εκπροσώπους της διοίκησης της εταιρείας Harbor Lab με βασικό αίτημα την ανάκληση της εκδικητικής απόλυσης.

Το συνδικάτο έθεσε προς τους εκπροσώπους της εταιρείας το ιστορικό της απόλυσης, το οποίο αποδεικνύει ότι ήταν απροειδοποίητη και εκδικητική, καθώς η συναδέλφισσα ουδέποτε είχε δεχτεί κάποια παρατήρηση για την εργασία της, ίσα ίσα το αντίθετο. Όλα λοιπόν έβαιναν καλώς μέχρι που η συναδέλφισσα δεν δέχτηκε να δουλέψει σε καθεστώς ετοιμότητας τζάμπα για τις ανάγκες ενός νέου πελάτη. Οι εκπρόσωποι της διοίκησης αρχικά παρουσίασαν την απόλυση σαν κάτι δρομολογημένο από καιρό, με πρόσχημα την απόδοση. Σαν συνδικάτο, επιμείναμε για το ανυπόστατο αυτού του ισχυρισμού, καθώς η συναδέλφισσα  είχε επιβραβευτεί (και μισθολογικά) από την εταιρεία για τα καθήκοντα που είχε αναλάβει και την εργασία της μόλις 2 μήνες πριν. Τότε οι εκπρόσωποι της εταιρείας επικαλέστηκαν άγνοια των λεπτομερειών αυτής της απόφασης και αναρμόδιες να απαντήσουν!!!

Στο ερώτημα του συνδικάτου γιατί δεν παρευρίσκεται στη συνάντηση κάποιο διευθυντικό στέλεχος που συμμετείχε στην απόφαση απόλυσης, δεχτήκαμε προφάσεις. Χαρακτηριστικά ειπώθηκε ότι ο CEO της εταιρείας βρίσκεται στη Σιγκαπούρη (!), ενώ συνάδελφοι τον είδαν να εξέρχεται από τα γραφεία της εταιρείας -συνοδευόμενος και από άλλα μέλη της διοίκησης-  την προηγούμενη μέρα, μόλις λίγες ώρες πριν! Οι συνάδελφοι ήταν μέλη του συνδικάτου και βρίσκονταν εκεί σε παράσταση διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης για την εργαζόμενη.

Συνάδελφοι,

Όπως θέσαμε και στη διοίκηση, το αν η απόλυση ήταν απροειδοποίητη και εκδικητική δεν έγκειται στην προσωπική γνώμη κανενός. Υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία που το επιβεβαιώνουν και αποδεικνύουν ότι το «πρόβλημά» τους προέκυψε όταν η συναδέλφισσα διεκδίκησε τα δικαιώματα της και αρνήθηκε να κάνει τη νύχτα μέρα για τις ανάγκες ενός νέου πελάτη.

Θέσαμε σε όλους του τόνους πως αν νομίζουν ότι ξεμπέρδεψαν με το ΣΕΤΗΠ είναι γελασμένοι. Θα εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο που έχουμε! Το σωματείο μαζί με τη συναδέλφισσα έχει ήδη προβεί άλλωστε σε καταγγελία στην αρμόδια επιθεώρηση εργασίας και δηλώνουμε σε όλους τους τόνους πως δεν θα σταματήσουμε εκεί.

Στις δηλώσεις των εκπροσώπων της εταιρείας για το τελεσίδικο της απόφασης, απαντήσαμε ότι η πείρα του ΣΕΤΗΠ είναι διαφορετική και μας λέει άλλα, καθώς οι εργαζόμενοι μπορούν να βάλουν τη σφραγίδα τους στις εξελίξεις και να τις καθορίσουν.

Συνάδελφοι, την αδιαλλαξία της Harbor Lab και κάθε εργοδοσίας μπορούμε να τη σπάσουμε με τους αγώνες μας, αρκεί να είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι.

 

Καλούμε όλους τους εργαζομένους και τις εργαζόμενες στην εν λόγω εταιρεία να έρθουν άμεσα σε επαφή με το σωματείο, να γίνουν μέλη του και απέναντι σε αυτή και σε κάθε μελλοντική αυθαιρεσία να μας βρουν απέναντι τους μια γροθιά. Να εκφράσουν τη στήριξη τους και την αλληλεγγύη τους με κάθε τρόπο στην απολυμένη συναδέλφισσα. Η δύναμη μας προέρχεται από το ότι μέσω της δικής μας εργασίας παράγονται όλα τα υπερκέρδη της κάθε «νεοφυούς» επιχείρησης σε όλους τους κλάδους. 

ΝΑ ΠΑΡΘΕΙ ΠIΣΩ Η ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ HARBOR LAB.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Share This Story, Choose Your Platform!

Joining Over 800,000 Students Enjoying Avada Education now

Become Part of Avada University to Further Your Career.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Η Γενική Συνέλευση εργαζομένων της hol, την Τρίτη 11/12/2012 αποφάσισε με ισχυρή πλειοψηφία να απαντήσει αγωνιστικά στο χριστουγεννιάτικο δώρο της εργοδοσίας που αποτελείται από:

  • μπαράζ απολύσεων,

  • προσλήψεις συναδέλφων με μισθούς πείνας,

  • εντατικοποίηση εργασίας και

  • χειροτέρευση των συνθηκών εργασίας (ειδικά στον ημιώροφο) και άρνηση της  εταιρείας να συναντηθεί με την επιτροπή υγιεινής και ασφάλειας για τα αντίστοιχα ζητήματα.

Στην πλούσια συζήτηση που έγινε, πολλοί συνάδελφοι πήραν τον λόγο για να εκφράσουν τους προβληματισμούς τους. Την καθημερινότητά τους, τη ζωή που κάνουν με τον μισθό τους. Ιδιαίτερο κουράγιο μας έδωσε η ανακοίνωση αλληλεγγύης των συναδέλφων μας από τη Forthnet, καθώς και τα συμπεράσματα που μας οδήγησε να βγάλουμε.

Η απόφασή μας να προβούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση της εταιρείας την επόμενη ημέρα δε χρειάστηκε να υλοποιηθεί. Η διοίκηση φρόντισε να μας δώσει από πριν την εύγλωττη απάντησή της, προχωρώντας σε νέες απολύσεις. Αναρωτιόμαστε βέβαια εάν θα το έπραττε με την ίδια ευκολία σε περίπτωση που η συνέλευσή μας ήταν ακόμη μαζικότερη, που κάθε συνάδελφος την είχε κάνει προσωπική του υπόθεση.

Μετά από όλα αυτά, και σύμφωνα με την απόφαση της συνέλευσής μας, καλέσαμε το κλαδικό μας σωματείο, το ΣΕΤΗΠ, και το επιχειρησιακό μας σωματείο, το ΣΕΙΝ, να επικυρώσουν και τυπικά την απόφασή μας για αγωνιστική απάντηση. Η απάντηση του πρώτου ήταν άμεση και θετική, του δεύτερου εκκρεμεί. Καλούμε λοιπόν κάθε συνάδελφο να κάνει το βήμα, να είναι παρών στην πρώτη μας κινητοποίηση, την 4ωρη στάση εργασίας στην hellas online την Τρίτη 18/12/2012 από τις 08:00 έως τις 12:00, και στη νέα μας συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την ώρα της στάσης στο προαύλιο της εταιρείας.

ΩΣ ΕΔΩ.

Επιτροπή Αγώνα εργαζομένων της Hellas on Line