Για τη συνάντηση με την εργοδοσία της MR HEALTH TECH

Σε συνέχεια της παρέμβασης μας στην εταιρεία MHT η οποία θυμίζουμε έχει προχωρήσει σε απολύσεις τις τελευταίες εβδομάδες, πραγματοποιήθηκε η συνάντηση που είχε αιτηθεί το συνδικάτο μας με εκπρόσωπο της διοίκησης.

Το ΣΕΤΗΠ μετά την αρχική καταγγελία και τηλεφωνική παρέμβαση είχε προχωρήσει και σε ανοιχτή σύσκεψη με συναδέλφους της εν λόγω εταιρείας ώστε συλλογικά να διαμορφώσουμε σχέδιο δράσης και τα αιτήματα μας.

Στη συνάντηση απαιτήσαμε να σταματήσουν εδώ και τώρα οι απολύσεις και όλοι οι συνάδελφοι που θίγεται η θέση εργασίας τους να απορροφηθουν σε άλλα τμήματα με ευθύνη της διοίκησης και την κατάλληλη επανεκπαίδευση όπου χρειάζεται.

Καταγγείλαμε το γεγονός ότι υπάρχουν τμήματα στα οποία υπάρχει εντατικοποίηση οπότε και θα μπορούσαν να μεταφερθούν οι συνάδελφοι.

Καταγγείλαμε την ανοιχτή θέση εργασίας που φαίνεται να υπήρχε εν μεσώ των απολύσεων.

Καταγγείλαμε ακόμα το γεγονός ότι ουδεμία επίσημή ανακοίνωση έχει γίνει από την εταιρεία προς το σύνολο του προσωπικού κάτι το οποίο έχει δημιουργήσει μεγάλο κλίμα ανασφάλειας. Οι συνάδελφοι που απολύονται το μαθαίνουν την ίδια ημέρα που τους έχουν καλέσει να μεταβούν στα γραφεία της επιχείρησης.

Καταγγείλαμε ακόμα το γεγονός ότι όλα αυτά γίνονται σε μια θυγατρική ενός τεράστιου γερμανικού ομίλου που παρουσίασε όπως ενημερωθήκαμε και από τους συναδέλφους σημαντικά κέρδη και την προηγούμενη χρόνια τα οποία μάλιστα «διαφημίστηκαν» πανηγυρικά στους υπαλλήλους στις αρχές του χρόνου.

 

Η πλευρά της εταιρείας παρουσίασε την απώλεια ενός σημαντικού πελάτη σαν πρόσχημα για τις απολύσεις που γίνονται, οι οποίες δεν απέκλεισε ότι θα συνεχιστούν. Σχετικά με την ανοιχτή θέση εργασίας δεσμεύτηκε ότι δεν είναι ενεργή και δεν θα προχωρήσουν σε πρόσληψη. Παράλληλα, δεσμεύτηκε ότι όλοι οι συνάδελφοι που καταργείται η θέση τους θα γίνει προσπάθεια να μεταφερθούν εσωτερικά σε άλλη θέση όπως ζητήσαμε με επαναεκπαίδευση εφόσον το επιθυμούν.

Συνάδελφοι η πείρα μας πλέον δείχνει ότι είτε σε κρίση είτε σε ανάπτυξη τα σπασμένα τα πληρώνουμε εμείς. Η πολυπόθητη ανταγωνιστικότητα των ομίλων, το κυνήγι για ολοένα και περισσότερα κέρδη έχουν σαν προϋπόθεση την κατάργηση δικών μας δικαιωμάτων, τη μεγαλύτερη εκμετάλλευση μας με κάθε τρόπο.

 

Οι ζωές όμως δεν είναι κόστος

 Οι μεγαλειώδεις απεργιακές κινητοποιήσεις του τελευταίου διαστήματος με εκατοντάδες νέους συναδέλφους να συμμετέχουν στο μεγαλύτερο στα χρονικά μπλοκ του ΣΕΤΗΠ και να γίνονται μέλη δείχνουν τη δύναμη μας.

Εμείς οι εργαζόμενοι σε κάθε μικρή ή μεγάλη εταιρεία του κλάδου παράγουμε τα πάντα με την εργασία μας και για αυτό αν είμαστε ενωμένοι, συσπειρωμένοι στο συνδικάτο μας μπορούμε να βάλουμε τη σφραγίδα μας στις εξελίξεις.

Συνάδελφοι σας καλούμε να έρθετε σε επαφή με το συνδικάτο και να δυναμώσουμε αυτό τον αγώνα και στην MHΤ ώστε να σταματήσει κάθε απόλυση και να απορροφηθούν εσωτερικά όλοι οι συνάδελφοι.

Θα καλέσουμε εκ νέου ανοιχτή σύσκεψη για την κλιμάκωση της δράσης μας το επόμενο διάστημα.