Χαιρετίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων στην εταιρεία Eurodrip που μαχητικά διεκδικούν να παρθεί πίσω η παράνομη και εκδικητική απόλυση του προέδρου του επιχειρησιακού σωματείου τους. Κι εμείς οι εργαζόμενοι στις Τηλεπικοινωνίες και την Πληροφορική στην Αττική, ενώνουμε τη φωνή μας με τα συνδικάτα, τα εργατικά κέντρα, τις ομοσπονδίες και απαιτούμε να παρθεί πίσω η απόλυση του πρωτοπόρου εργαζόμενου, εκλεγμένου συνδικαλιστή.

 

Ενημερώνουμε την εργοδοσία της Eurodrip ότι οι εργαζόμενοι δεν τρομοκρατούνται από απολύσεις, αστυνομία και μηνύσεις, αντίθετα πεισμώνουν περισσότερο, καθώς επιβεβαιώνεται το δίκιο τους. Η οργάνωση των εργαζομένων στο χώρο δουλειάς, δεν είναι στο χέρι καμιάς εργοδοσίας και δεν είναι στο χέρι της να ξεμπερδέψει. Είναι δεδομένο πως οι οργανωμένοι εργάτες που δρουν συλλογικά, αποτελούν κίνδυνο για την εκάστοτε εργοδοσία, αφού οι διεκδικήσεις για ΣΣΕ, για μέτρα υγειινής και ασφάλειας, για αυξήσεις, για πάγωμα των υπερωριών, πλήττουν τα κέρδη τους. Μεγάλες είναι οι ευθύνες της κυβέρνησης και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, που έχουν προμηθεύσει την εργοδοσία με νομικό οπλοστάσιο ενάντια στη συνδικαλιστική δράση και παράλληλα έχουν απογυμνώσει κάθε ελεγκτικό μηχανισμό που θα μπορούσε να βάλει εμπόδια στο να μετατρέπονται οι εργασιακοί χώροι σε κάτεργα κτλ.

 

Ο μόνος δρόμος που έχουμε οι εργαζόμενοι για να διεκδικήσουμε δουλειά με δικαιώματα και όχι σύγχρονη σκλαβιά είναι η συλλογική μας οργάνωση, η δράση μας, η αλληλεγγύη.

 

Δηλώνουμε την αμέριστη στήριξη και αλληλεγγύη μας στον αγώνα των συναδέλφων μας. Θα είμαστε μαζί με τους εργαζόμενους της Rivulis-Eurodrip και το επιχειρησιακό τους Σωματείο μέχρι την ανάκληση της απόλυσης, μέχρι να ικανοποιηθούν όλα τους τα αιτήματα.

 

ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ

Share This Story, Choose Your Platform!

Joining Over 800,000 Students Enjoying Avada Education now

Become Part of Avada University to Further Your Career.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Η Γενική Συνέλευση εργαζομένων της hol, την Τρίτη 11/12/2012 αποφάσισε με ισχυρή πλειοψηφία να απαντήσει αγωνιστικά στο χριστουγεννιάτικο δώρο της εργοδοσίας που αποτελείται από:

  • μπαράζ απολύσεων,

  • προσλήψεις συναδέλφων με μισθούς πείνας,

  • εντατικοποίηση εργασίας και

  • χειροτέρευση των συνθηκών εργασίας (ειδικά στον ημιώροφο) και άρνηση της  εταιρείας να συναντηθεί με την επιτροπή υγιεινής και ασφάλειας για τα αντίστοιχα ζητήματα.

Στην πλούσια συζήτηση που έγινε, πολλοί συνάδελφοι πήραν τον λόγο για να εκφράσουν τους προβληματισμούς τους. Την καθημερινότητά τους, τη ζωή που κάνουν με τον μισθό τους. Ιδιαίτερο κουράγιο μας έδωσε η ανακοίνωση αλληλεγγύης των συναδέλφων μας από τη Forthnet, καθώς και τα συμπεράσματα που μας οδήγησε να βγάλουμε.

Η απόφασή μας να προβούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση της εταιρείας την επόμενη ημέρα δε χρειάστηκε να υλοποιηθεί. Η διοίκηση φρόντισε να μας δώσει από πριν την εύγλωττη απάντησή της, προχωρώντας σε νέες απολύσεις. Αναρωτιόμαστε βέβαια εάν θα το έπραττε με την ίδια ευκολία σε περίπτωση που η συνέλευσή μας ήταν ακόμη μαζικότερη, που κάθε συνάδελφος την είχε κάνει προσωπική του υπόθεση.

Μετά από όλα αυτά, και σύμφωνα με την απόφαση της συνέλευσής μας, καλέσαμε το κλαδικό μας σωματείο, το ΣΕΤΗΠ, και το επιχειρησιακό μας σωματείο, το ΣΕΙΝ, να επικυρώσουν και τυπικά την απόφασή μας για αγωνιστική απάντηση. Η απάντηση του πρώτου ήταν άμεση και θετική, του δεύτερου εκκρεμεί. Καλούμε λοιπόν κάθε συνάδελφο να κάνει το βήμα, να είναι παρών στην πρώτη μας κινητοποίηση, την 4ωρη στάση εργασίας στην hellas online την Τρίτη 18/12/2012 από τις 08:00 έως τις 12:00, και στη νέα μας συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την ώρα της στάσης στο προαύλιο της εταιρείας.

ΩΣ ΕΔΩ.

Επιτροπή Αγώνα εργαζομένων της Hellas on Line