Συνάδελφοι καταγγέλλουμε τις υποτιμητικές και σεξιστικές  συμπεριφορές που έλαβαν χώρα σε χριστουγεννιάτικη εορτή της εταιρείας Accenture.

Η διοίκηση της εταιρείας έχει τεράστια ευθύνη για τα απαράδεκτα σχόλια, η στάση της δε με το να μη καταδικάσει έστω και εκ των υστέρων το γεγονός δείχνει τη γενικότερη απαξίωση και υποτίμηση των εργαζομένων.

Αλήθεια πόσο «ηθική» μπορεί να είναι μια εταιρεία που αναγκάζει τους εργαζομένους της να ολοκληρώσουν υποχρεωτικές εκπαιδεύσεις σχετικά με τις «αξίες» της εκτός 8ωρου; Πόσο «ηθική» είναι μια εταιρεία, σαν την “Accenture”, που γονατίζει τους εργαζόμενους στις υπερωρίες;

 

Οι αξίες και η «ηθική» των διάφορων μονοπωλίων στο κλάδο μας από τα τηλεφωνικά κέντρα μέχρι τις εταιρείες πληροφορικής και τους τηλεπικοινωνιακούς ομίλους, είναι γνωστό πως έναν θεό και μια αξία αναγνωρίζουν, αυτόν της μεγιστοποίησης των κερδών τους, μέσα από τη δικιά μας ολοένα και μεγαλύτερη εκμετάλλευση. Είναι οι σάπιες “αξίες” του ατομισμού, του εγωιστικού τρόπου ζωής και σκέψης, του δόγματος “ο θάνατός σου η ζωή µου”, η υποτίμηση της προσωπικότητας ενός ανθρώπου, ακόμα και της ζωής του. Όλα αυτά γίνονται “µαθήµατα ζωής” μέσα από την καθημερινότητα μας στη δουλειά, από τις υποδείξεις των manager για το πως θα ανελιχθείς, από τα διάφορα trainings που μας βάζουν να κάνουμε.

Για αυτό καμία έκπληξη δεν μας προκαλεί το γεγονός αυτού του περιστατικού που πολυδιαφημισμενα best place to work και εταιρείες με “values” και βραβεία σαν βιτρίνα, στην πραγματικότητα εφαρμόζουν κάθε αντεργατικό νόμο που περνάει, προβάλλουν μέσα από τα events τους τις «αξίες» και την «ηθική» τους.

 

Συνάδελφοι η σιγή νεκροταφείου που προσπαθούν να επιβάλλουν μέσα στους χώρους δουλειάς δε θα περάσει.

 

Στεκόμαστε στο πλάι κάθε συναδέλφου που βρίσκει το θάρρος να καταγγείλει στο ΣΕΤΗΠ οποιαδήποτε αντίστοιχη συμπεριφορά. Γιατί μόνο συλλογικά συσπειρωμένοι στο σωματείο μας έχουμε τη δύναμη να σπάσουμε κάθε είδους τρομοκρατία.

Στέλνουμε ξεκάθαρο μήνυμα στη διοίκηση ότι δε θα περάσει στα ψιλά γράμματα κανενός είδους προσβλητική, απαξιωτική συμπεριφορά σε κανέναν εργαζόμενο. Δεν δείχνουμε καμία ανοχή σε σχόλια και συμπεριφορές που υποβαθμίζουν και προσβάλλουν την προσωπικότητα των συναδέλφων μας! ‘Έχουμε πολλά παραδείγματα που η παρέμβαση μας, ο συλλογικός μας αγώνας έφερε αποτελέσματα από ζητήματα εργοδοτικής αυθαιρεσίας, μέχρι απληρωσιές και απολύσεις.

Απέναντι στις αξίες της εργοδοσίας βάζουμε τις δικές μας αξίες, της αλληλεγγύης, της συλλογικότητας, της συναδελφικότητας, του σεβασμού. Οργανωμένα και συλλογικά γιατί εμείς έχουμε τη δύναμη

 

Απαιτούμε δουλειά και ζωή με αξιοπρέπεια

Γνώρισε το ΣΕΤΗΠ, γράψου στο συνδικάτο σου

Κανένας μονός!

Share This Story, Choose Your Platform!

Joining Over 800,000 Students Enjoying Avada Education now

Become Part of Avada University to Further Your Career.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Η Γενική Συνέλευση εργαζομένων της hol, την Τρίτη 11/12/2012 αποφάσισε με ισχυρή πλειοψηφία να απαντήσει αγωνιστικά στο χριστουγεννιάτικο δώρο της εργοδοσίας που αποτελείται από:

  • μπαράζ απολύσεων,

  • προσλήψεις συναδέλφων με μισθούς πείνας,

  • εντατικοποίηση εργασίας και

  • χειροτέρευση των συνθηκών εργασίας (ειδικά στον ημιώροφο) και άρνηση της  εταιρείας να συναντηθεί με την επιτροπή υγιεινής και ασφάλειας για τα αντίστοιχα ζητήματα.

Στην πλούσια συζήτηση που έγινε, πολλοί συνάδελφοι πήραν τον λόγο για να εκφράσουν τους προβληματισμούς τους. Την καθημερινότητά τους, τη ζωή που κάνουν με τον μισθό τους. Ιδιαίτερο κουράγιο μας έδωσε η ανακοίνωση αλληλεγγύης των συναδέλφων μας από τη Forthnet, καθώς και τα συμπεράσματα που μας οδήγησε να βγάλουμε.

Η απόφασή μας να προβούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση της εταιρείας την επόμενη ημέρα δε χρειάστηκε να υλοποιηθεί. Η διοίκηση φρόντισε να μας δώσει από πριν την εύγλωττη απάντησή της, προχωρώντας σε νέες απολύσεις. Αναρωτιόμαστε βέβαια εάν θα το έπραττε με την ίδια ευκολία σε περίπτωση που η συνέλευσή μας ήταν ακόμη μαζικότερη, που κάθε συνάδελφος την είχε κάνει προσωπική του υπόθεση.

Μετά από όλα αυτά, και σύμφωνα με την απόφαση της συνέλευσής μας, καλέσαμε το κλαδικό μας σωματείο, το ΣΕΤΗΠ, και το επιχειρησιακό μας σωματείο, το ΣΕΙΝ, να επικυρώσουν και τυπικά την απόφασή μας για αγωνιστική απάντηση. Η απάντηση του πρώτου ήταν άμεση και θετική, του δεύτερου εκκρεμεί. Καλούμε λοιπόν κάθε συνάδελφο να κάνει το βήμα, να είναι παρών στην πρώτη μας κινητοποίηση, την 4ωρη στάση εργασίας στην hellas online την Τρίτη 18/12/2012 από τις 08:00 έως τις 12:00, και στη νέα μας συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την ώρα της στάσης στο προαύλιο της εταιρείας.

ΩΣ ΕΔΩ.

Επιτροπή Αγώνα εργαζομένων της Hellas on Line