ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

ΑΡ.ΠΡΩΤ.: 00480 

 

 Το ΔΣ του ΣΕΤΗΠ στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στην ΕΔΥΤΕ και τις συλλογικές αποφάσεις  τους. Προκηρύσσει 24ωρη απεργία για τους εργαζομένους στην ΕΔΥΤΕ για την Πέμπτη 9 Μάρτη  2023.

 

Στηρίζουμε τα αιτήματα των συναδέλφων για:

α) αυξήσεις των αποδοχών μας τουλάχιστον στο ύψος του πληθωρισμού και κλιμακωτά προς τα  πάνω για τους πιο χαμηλόμισθους,

β) κατάργηση των διατάξεων του Ν. 5027/2023 που δυσχεραίνουν τη σύναψη συμβάσεων  μίσθωσης έργου και εργασίας ορισμένου χρόνου στο πλαίσιο των έργων της ΕΔΥΤΕ, γ) εξαίρεση της ΕΔΥΤΕ από το πεδίο εφαρμογής του Ν. 4972/2022 για την Εταιρική Διακυβέρνηση

των Ανωνύμων Εταιριών του Δημοσίου, που είναι ασύμβατος με τη φύση και το έργο του  οργανισμού, αναγκαιότητα που έχει αναδειχθεί μεταξύ άλλων με προηγούμενες επιστολές μας  προς τους Υπουργούς Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Οικονομικών.

Στηρίζουμε την κινητοποίηση την ίδια μέρα και τη συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Ψηφιακής  Διακυβέρνησης στις 12:0 που διοργανώνουν από κοινού με το Σύλλογο Εργαζομένων στη Γ.Γ.Π.Σ.  και το Σωματείο Εργαζομένων στην Η.ΔΙ.Κ.Α.

Οι ήδη υπάρχοντες νόμοι περί του δημοσίου έχουν συμβάλλει ώστε η πλειοψηφία των εργαζομένων  στην ΕΔΥΤΕ να δουλεύουν με το καθεστώς του συνεργάτη που δεν περιέχει κανένα εργασιακό  δικαίωμα, στην απουσία συλλογικής σύμβασης που θα θεσπίζει τα μισθολογικά και εργασιακά μας  δικαιώματα, την ίδια την ώρα οι μισθοί παραμένουν καθηλωμένοι ενώ οι τιμές του ρεύματος  – θέρμανσης έχουν εκτοξευτεί και ο πληθωρισμός καλπάζει.

Συνάδελφοι τώρα πρέπει να απαντήσουμε με οργανωμένα και διεκδικητικά, μέσα από τα  σωματεία μας με μαζικό, ταξικό και ενωτικό αγώνα!

Share This Story, Choose Your Platform!

Joining Over 800,000 Students Enjoying Avada Education now

Become Part of Avada University to Further Your Career.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Η Γενική Συνέλευση εργαζομένων της hol, την Τρίτη 11/12/2012 αποφάσισε με ισχυρή πλειοψηφία να απαντήσει αγωνιστικά στο χριστουγεννιάτικο δώρο της εργοδοσίας που αποτελείται από:

  • μπαράζ απολύσεων,

  • προσλήψεις συναδέλφων με μισθούς πείνας,

  • εντατικοποίηση εργασίας και

  • χειροτέρευση των συνθηκών εργασίας (ειδικά στον ημιώροφο) και άρνηση της  εταιρείας να συναντηθεί με την επιτροπή υγιεινής και ασφάλειας για τα αντίστοιχα ζητήματα.

Στην πλούσια συζήτηση που έγινε, πολλοί συνάδελφοι πήραν τον λόγο για να εκφράσουν τους προβληματισμούς τους. Την καθημερινότητά τους, τη ζωή που κάνουν με τον μισθό τους. Ιδιαίτερο κουράγιο μας έδωσε η ανακοίνωση αλληλεγγύης των συναδέλφων μας από τη Forthnet, καθώς και τα συμπεράσματα που μας οδήγησε να βγάλουμε.

Η απόφασή μας να προβούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση της εταιρείας την επόμενη ημέρα δε χρειάστηκε να υλοποιηθεί. Η διοίκηση φρόντισε να μας δώσει από πριν την εύγλωττη απάντησή της, προχωρώντας σε νέες απολύσεις. Αναρωτιόμαστε βέβαια εάν θα το έπραττε με την ίδια ευκολία σε περίπτωση που η συνέλευσή μας ήταν ακόμη μαζικότερη, που κάθε συνάδελφος την είχε κάνει προσωπική του υπόθεση.

Μετά από όλα αυτά, και σύμφωνα με την απόφαση της συνέλευσής μας, καλέσαμε το κλαδικό μας σωματείο, το ΣΕΤΗΠ, και το επιχειρησιακό μας σωματείο, το ΣΕΙΝ, να επικυρώσουν και τυπικά την απόφασή μας για αγωνιστική απάντηση. Η απάντηση του πρώτου ήταν άμεση και θετική, του δεύτερου εκκρεμεί. Καλούμε λοιπόν κάθε συνάδελφο να κάνει το βήμα, να είναι παρών στην πρώτη μας κινητοποίηση, την 4ωρη στάση εργασίας στην hellas online την Τρίτη 18/12/2012 από τις 08:00 έως τις 12:00, και στη νέα μας συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την ώρα της στάσης στο προαύλιο της εταιρείας.

ΩΣ ΕΔΩ.

Επιτροπή Αγώνα εργαζομένων της Hellas on Line