ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΡ.ΠΡΩΤ.: 00480
Το ΔΣ του ΣΕΤΗΠ στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στην ΕΔΥΤΕ και τις συλλογικές αποφάσεις τους. Προκηρύσσει 24ωρη απεργία για τους εργαζομένους στην ΕΔΥΤΕ για την Πέμπτη 9 Μάρτη 2023.
Στηρίζουμε τα αιτήματα των συναδέλφων για:
α) αυξήσεις των αποδοχών μας τουλάχιστον στο ύψος του πληθωρισμού και κλιμακωτά προς τα πάνω για τους πιο χαμηλόμισθους,
β) κατάργηση των διατάξεων του Ν. 5027/2023 που δυσχεραίνουν τη σύναψη συμβάσεων μίσθωσης έργου και εργασίας ορισμένου χρόνου στο πλαίσιο των έργων της ΕΔΥΤΕ, γ) εξαίρεση της ΕΔΥΤΕ από το πεδίο εφαρμογής του Ν. 4972/2022 για την Εταιρική Διακυβέρνηση
των Ανωνύμων Εταιριών του Δημοσίου, που είναι ασύμβατος με τη φύση και το έργο του οργανισμού, αναγκαιότητα που έχει αναδειχθεί μεταξύ άλλων με προηγούμενες επιστολές μας προς τους Υπουργούς Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Οικονομικών.
Στηρίζουμε την κινητοποίηση την ίδια μέρα και τη συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης στις 12:0 που διοργανώνουν από κοινού με το Σύλλογο Εργαζομένων στη Γ.Γ.Π.Σ. και το Σωματείο Εργαζομένων στην Η.ΔΙ.Κ.Α.
Οι ήδη υπάρχοντες νόμοι περί του δημοσίου έχουν συμβάλλει ώστε η πλειοψηφία των εργαζομένων στην ΕΔΥΤΕ να δουλεύουν με το καθεστώς του συνεργάτη που δεν περιέχει κανένα εργασιακό δικαίωμα, στην απουσία συλλογικής σύμβασης που θα θεσπίζει τα μισθολογικά και εργασιακά μας δικαιώματα, την ίδια την ώρα οι μισθοί παραμένουν καθηλωμένοι ενώ οι τιμές του ρεύματος – θέρμανσης έχουν εκτοξευτεί και ο πληθωρισμός καλπάζει.
Συνάδελφοι τώρα πρέπει να απαντήσουμε με οργανωμένα και διεκδικητικά, μέσα από τα σωματεία μας με μαζικό, ταξικό και ενωτικό αγώνα!