Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Την Δευτέρα 7/11/22 πραγματοποιήσαμε συνάντηση του ΔΣ του ΣΕΤΗΠ με εκπροσώπους της διοίκησης της εταιρείας. Στη συνάντηση, παραβρέθηκε και αντιπροσωπεία της σωματειακής μας επιτροπής .
Από την πλευρά του συνδικάτου καταγγέλθηκε το ζήτημα των απλήρωτων υπερωριών. Απαιτήσαμε την άμεση πληρωμή όλων των υπερωριών που έχουν γίνει από συναδέλφους καθώς και να ακολουθείται η νόμιμη διαδικασία (πχ προειδοποίηση από τον προϊστάμενο κάθε εργαζόμενου τουλάχιστον 1 ημέρα πριν). Η εταιρεία δεσμεύτηκε ότι θα εφαρμόζεται η τωρινή νομοθεσία για τις υπερωρίες και θα πάψει όπου υπάρχει το φαινόμενο να κάθονται εργαζόμενοι παραπάνω και να μην πληρώνονται.
Στη συνέχεια, σαν ΣΕΤΗΠ θέσαμε μια σειρά άμεσων αιτημάτων με γνώμονα να μην πληρώσουμε εμείς οι εργαζόμενοι για ακόμα μια φορά τα σπασμένα, την ακρίβεια, τις ανατιμήσεις, την ενεργειακή φτώχεια αλλά και να επιβάλλουμε δικλείδες ασφαλείας στους όρους που εργαζόμαστε πχ τηλεργασία, να έχουμε συγκροτημένα δικαιώματα μέσα από μια συλλογική σύμβαση.
Έτσι ζητήσαμε να ξεκινήσει η συλλογική διαπραγμάτευση με αντικείμενο την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, να δίνεται αποζημίωση 250ευρώ για τα έξοδα προσχολικής αγωγής σε όλους τους γονείς συναδέλφους, να γίνει γενναία αύξηση της αποζημίωσης της τηλεργασίας μπροστά στο άλμα τιμών στην ενέργεια και να καλύπτεται νομικά με σύμβαση η τηλεργασία. Τέλος, δηλώσαμε ότι δε θα δεχτούμε καμία βλαπτική μεταβολή σε ατομική σύμβαση στον όμιλο.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ!
Συνάδελφοι, αναδεικνύεται ότι η ανάγκη ύπαρξης σωματειακής επιτροπής κάλυψε ένα τεράστιο κενό που υπήρχε όλα τα προηγούμενα χρόνια στον όμιλο. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να έρθουν σε επαφή με το ΣΕΤΗΠ και να γίνουν μέλη του. Να ενισχύσουν τη σωματειακή επιτροπή του ΣΕΤΗΠ που υπάρχει στην εταιρεία, είναι τα μάτια και τα αυτιά του συνδικάτου μέσα στο χώρο δουλειάς!
Δεν εφησυχάζουμε από τις δεσμεύσεις της διοίκησης, δεν αρκούμαστε στο πρόσκαιρο bonus που δόθηκε μια μέρα μετά την απεργία, διεκδικούμε τώρα αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό, συγκροτημένα δικαιώματα μέσα από συλλογική σύμβαση εργασίας. Ο καθένας/μια από εμάς που δουλεύουμε στον όμιλο πρέπει να απαιτούμε αυτά που δικαιούμαστε και όχι να μένουμε “σιωπηλοί” σε οποιαδήποτε εξέλιξη μέσα και έξω από την εταιρεία. Η δικιά μας ενότητα και συσπείρωση στο ΣΕΤΗΠ και την σωματειακή μας επιτροπή είναι η μόνη αποτελεσματική ασπίδα προστασίας για τα δικαιώματα μας.
Όσο περιμένουμε ή αναθέτουμε τα προβλήματα μας σε “εύκολες λύσεις” από τα πάνω μόνο χαμένοι μπορούμε να βγούμε, οι δεσμεύσεις σε κάθε εταιρεία και οι μικρές και οι μεγάλες κατακτήσεις που καταφέρνει το Συνδικάτο και οι σωματειακές επιτροπές δείχνουν ότι μόνο μέσα από τον συλλογικό αγώνα και την διεκδίκηση των εργαζομένων μπορούμε να αντιπαλέψουμε συνολικά την κατάσταση.
Σωματειακή επιτροπή εργαζομένων στον όμιλο Qualco
Για να δεις το σχέδιο κλαδικής σύμβασης που διεκδικεί το σωματείο->https://www.setip.gr/schedio-kladikis-symvasis-stis-tilepikoinonies-kai-tin-pliroforiki-2022/
Για να δώσεις αίτηση εγγραφής στο ΣΕΤΗΠ->Αίτηση Εγγραφής – Σ.Ε.ΤΗ.Π.
Για να βλέπεις τις ανακοινώσεις του σωματείου->https://www.setip.gr/