Σωματειακή Επιτροπή του ΣΕΤΗΠ στην Openbet: GREAT PLACE TO “NOT TALK”

Συναδέλφισσα, συνάδελφε στην Openbet,
σε συζητήσεις των τελευταίων ημερών έρχονται πολλές πληροφορίες σχετικά με το προσωπικό καθαριότητας και το πως γίνεται η διαχείρισή του από την εργοδοσία της Openbet. Οι συναδέλφισσες καθαρίστριες, οι οποίες εργάζονται με το απαράδεκτο καθεστώς της εργολαβίας, μέσα στην αβεβαιότητα και την ανασφάλεια, είναι εργαζόμενες που μιλάμε καθημερινά, με πολλές εδώ και χρόνια, φροντίζουν επιμελώς να έχουμε καθαρό και ασφαλή χώρο εργασίας, ακόμη περισσότερο εν μέσω πανδημίας. Η τακτική της ανακύκλωσης εργαζομένων φαίνεται να είναι πλέον αρκετά συχνή, με το πιο πρόσφατο παράδειγμα την προηγούμενη εβδομάδα όπου συναδέλφισσα καθαρίστρια “αντικαταστάθηκε” έτσι απλά εν μία νυκτί. Επιπρόσθετα μας έρχονται πληροφορίες για εκφοβιστικές συμπεριφορές εκ μέρους της εργοδοσίας, απαγόρευση επικοινωνίας με τους υπόλοιπους εργαζόμενους της εταιρείας και άλλα που μόνο ανθρώπινο σεβασμό δεν αποπνέουν και ακόμη περισσότερο προς γυναίκες, εργαζόμενες μητέρες.

Η σωματειακή επιτροπή, στέκεται αλληλέγγυα και καταδικάζει τέτοια φαινόμενα. Ειδικά για το θέμα της καθαριότητας, θεωρούμε ότι είναι απαραίτητη η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού από την Openbet με σταθερή εργασία και ίσα δικαιώματα με οποιοδήποτε εργαζόμενο του κτιρίου. Εμείς δεν διαχωρίζουμε τους ανθρώπους σε κατηγορίες ανάλογα το είδος της εργασίας τους. Καλούμε κάθε συναδέλφισσα/συνάδελφο  του κτιρίου να επικοινωνεί μαζί μας για κάθε πρόβλημα, μικρό ή μεγάλο. Όλοι αντιμετωπίζουμε κοινά προβλήματα: ακρίβεια, ανασφάλεια, λογαριασμούς ρεύματος, κόστος θέρμανσης, κόστος υγείας/ παιδείας. Μαζί παλεύουμε με την συμμετοχή μας στην Πανελλαδική Απεργία της 9ης Νοέμβρη.

Συναδέλφισσα και συνάδελφε, σε καλούμε  να συσπειρωθείς μαζί μας στη Σωματειακή Επιτροπή και το ΣΕΤΗΠ και να απαιτήσουμε λύση στις άμεσες ανάγκες μας όπως αυξήσεις στους μισθούς πάνω από τον πληθωρισμό, κάλυψη τους κόστους μεταφοράς μας στο γραφείο με ευθύνη της εταιρείας (κάρτα ΜΜΜ, δρομολόγηση πούλμαν) κ.α. Να δυναμώσουμε ακόμα περισσότερο, εδώ και τώρα, την πάλη για υπογραφή Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης με πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς. Είμαστε σε επαγρύπνηση και επικοινωνία για κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημα που εμφανίζεται. Έτσι και στην William Hill, και σε κάθε άλλη ομάδα, συσπειρωνόμαστε για να απαντήσουμε σε κάθε πιθανή αρνητική εξέλιξη. Ερχόμαστε στο γραφείο για να γνωριστούμε, να συζητήσουμε και να συμπορευτούμε σε αυτόν τον αγώνα.
9η Νοέμβρη απεργούμε! Όχι άλλος χαμένος χρόνος! Όχι άλλη αναμονή για σωτήρες από τα πάνω!

  • Απεργούμε και διαδηλώνουμε ενάντια σε όλα τα προβλήματα που μας δυσκολεύουν την ζωή.
  • Απεργούμε και σπάμε την αντίληψη του “τίποτα δεν γίνεται”!
  • Απεργούμε για να δώσουμε μήνυμα στην εργοδοσία της Openbet ότι είμαστε οργανωμένοι και διεκδικούμε όσα μας ανήκουν!
  • Απεργούμε κόντρα στην αναμονή, γιατί η οποία θετική αλλαγή μπορεί να έρθει μόνο μέσα από την αλληλεγγύη, την οργάνωση, την διεκδίκηση ενάντια στην πολιτική που χτυπάει την ζωή μας!

Όχι άλλος χαμένος χρόνος! Όχι άλλη αναμονή για σωτήρες από τα πάνω!

 ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 9η ΝΟΕΜΒΡΗ

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚ ΤΗΣ ΣΩΜΑΤΕΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ – 10:30 π.μ.  –  Προσυγκέντρωση 09:45 πλ. Κάννιγος