Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Καταγγέλλουμε τη διοίκηση της Skroutz για την εκδικητική και παράνομη απόλυση συναδέλφου μας. Απαιτούμε την άμεση επαναπρόσληψη του και θα τη διεκδικήσουμε με κάθε τρόπο!  Η απόλυση του έγινε με την πρόφαση ότι δε συνάδει με τη φιλοσοφία της εταιρείας!

Πριν λίγες μέρες ανακοινώθηκε στην ομάδα του technical support ότι θα εκπαιδευτεί και θα ενταχθεί στο marketplace support. Ο απολυμένος εργαζόμενος, μαζί με άλλους συναδέλφους, εξέφρασαν επιφυλάξεις για αυτήν την αλλαγή. Τη Δευτέρα 27/05 είχε προγραμματισμένη συνάντηση με το HR με σκοπό να συζητήσει την ομαλή μετάβαση του στο τμήμα, χωρίς να υπάρχουν βλαπτικές μεταβολές στους όρους εργασίας του. Μάλιστα ο συνάδελφος είχε ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία ένταξης του στην ομάδα, παρακολουθώντας την αντίστοιχη εκπαίδευση.

Η εργοδοσία, χωρίς να έχει καν τη διάθεση να μπει σε συζήτηση, ανέφερε στον συνάδελφο ότι λόγω συμπεριφοράς του (!) θα προχωρήσει σε απόλυση. Μάλιστα τον έδιωξαν αμέσως από την εταιρεία, για να μην μπορεί ούτε καν να χαιρετήσει τους συναδέλφους του.

Επιπλέον αυτού, η Διοίκηση της Skroutz (όνομα και πράγμα) ανακοίνωσε περικοπή μέρους παροχών της εταιρείας προς τους εργαζόμενους. Όπως είδατε η περικοπή των extra days, και η μείωση του ποσού που διαθέτει η εταιρεία για φαγητό (από 100 ευρώ σε 80) δείχνει τις διαθέσεις της εταιρείας, όπου τον εργαζόμενο τον βλέπει ως κόστος, ενώ από την άλλη μας βάζουν γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης (μάλλον για να μπορέσουμε να διαχειριστούμε όλα αυτά).

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

Κόντρα στο φόβο και στην τρομοκρατία, υπάρχει λύση. Η υπογραφή Συλλογικής σύμβασης εργασίας, η οποία θα κατοχυρώνει τα δικαιώματα μας, τους όρους με τους οποίους θα δουλεύουμε, τις παροχές και τον μισθό μας, χωρίς να υπάρχει βλαπτική μεταβολή και μονομερείς ενέργειες. Ώστε να μην μπορούν να μας αλλάζουν τμήμα, αντικείμενο και όρους εργασίας, χωρίς να μας ρωτούν.

Δεν τρομοκρατούμαστε! Δεν είμαστε μόνοι!

Η σωματειακή επιτροπή, έχει ήδη ζητήσει συνάντηση με τη διοίκηση για να παρθεί πίσω η απόλυση του συναδέλφου, να επιστραφούν οι παροχές που μας κόψανε και να ξεκινήσει η συζήτηση για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης! Ο συνάδελφος, μαζί με το σωματείο μας, θα κάνει καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας ώστε να παρθεί πίσω η απόλυση του.

Share This Story, Choose Your Platform!

Joining Over 800,000 Students Enjoying Avada Education now

Become Part of Avada University to Further Your Career.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Η Γενική Συνέλευση εργαζομένων της hol, την Τρίτη 11/12/2012 αποφάσισε με ισχυρή πλειοψηφία να απαντήσει αγωνιστικά στο χριστουγεννιάτικο δώρο της εργοδοσίας που αποτελείται από:

• μπαράζ απολύσεων,

• προσλήψεις συναδέλφων με μισθούς πείνας,

• εντατικοποίηση εργασίας και

• χειροτέρευση των συνθηκών εργασίας (ειδικά στον ημιώροφο) και άρνηση της  εταιρείας να συναντηθεί με την επιτροπή υγιεινής και ασφάλειας για τα αντίστοιχα ζητήματα.

Στην πλούσια συζήτηση που έγινε, πολλοί συνάδελφοι πήραν τον λόγο για να εκφράσουν τους προβληματισμούς τους. Την καθημερινότητά τους, τη ζωή που κάνουν με τον μισθό τους. Ιδιαίτερο κουράγιο μας έδωσε η ανακοίνωση αλληλεγγύης των συναδέλφων μας από τη Forthnet, καθώς και τα συμπεράσματα που μας οδήγησε να βγάλουμε.

Η απόφασή μας να προβούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση της εταιρείας την επόμενη ημέρα δε χρειάστηκε να υλοποιηθεί. Η διοίκηση φρόντισε να μας δώσει από πριν την εύγλωττη απάντησή της, προχωρώντας σε νέες απολύσεις. Αναρωτιόμαστε βέβαια εάν θα το έπραττε με την ίδια ευκολία σε περίπτωση που η συνέλευσή μας ήταν ακόμη μαζικότερη, που κάθε συνάδελφος την είχε κάνει προσωπική του υπόθεση.

Μετά από όλα αυτά, και σύμφωνα με την απόφαση της συνέλευσής μας, καλέσαμε το κλαδικό μας σωματείο, το ΣΕΤΗΠ, και το επιχειρησιακό μας σωματείο, το ΣΕΙΝ, να επικυρώσουν και τυπικά την απόφασή μας για αγωνιστική απάντηση. Η απάντηση του πρώτου ήταν άμεση και θετική, του δεύτερου εκκρεμεί. Καλούμε λοιπόν κάθε συνάδελφο να κάνει το βήμα, να είναι παρών στην πρώτη μας κινητοποίηση, την 4ωρη στάση εργασίας στην hellas online την Τρίτη 18/12/2012 από τις 08:00 έως τις 12:00, και στη νέα μας συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την ώρα της στάσης στο προαύλιο της εταιρείας.

ΩΣ ΕΔΩ.

Επιτροπή Αγώνα εργαζομένων της Hellas on Line