Το συνδικάτο

Το Σ.Ε.ΤΗ.Π.  είναι μια πρωτοβουλία συναδέλφων, που δεν άντεξαν να βλέπουν την μη ύπαρξη συνδικαλιστικής δράσης, τον συμβιβασμό και το ξεπούλημα των αγώνων, συνολικά της εργατικής τάξης, από τις συνδικαλιστικές ηγεσίες στην ΓΣΕΕ και σε πολλά εργοδοτικά σωματεία που υπάρχουν στον κλάδο μας, ούτε τον εργασιακό μεσαίωνα που βιώνουμε καθημερινά σε όλες τις επιχειρήσεις του κλάδου, και κυρίως εκεί που δεν υπάρχει καθόλου συνδικαλιστική εκπροσώπηση. Το συνδικάτο αυτό έχει ως στόχο να γίνει το αποκούμπι όλων των εργαζομένων του κλάδου μας, ανεξαρτήτως ηλικίας, μορφωτικού επιπέδου, ειδικότητας, εργασιακής σχέσης, θρησκείας ή εθνικότητας και να μας στηρίζει στα μικρά και μεγάλα προβλήματα μας και διεκδικήσεις μας.

silΟ τεχνικός δικτύου και ο προγραμματιστής, οι εργαζόμενοι στις τηλεπωλήσεις και την τηλεφωνική υποστήριξη, ο αποθηκάριος και ο οδηγός, ο πωλητής σε κατάστημα και ο εξωτερικός πωλητής ή ακόμα ο τεχνικός δομημένης καλωδίωσης με τον τεχνικό επισκευών συσκευών και ηλεκτρονικών υπολογιστών, όλοι εμείς οι εργαζόμενοι σε εταιρείες τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής που δραστηριοποιούνται στο νομό Αττικής, δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε μεταξύ μας. Αντιθέτως έχουμε να αντιμετωπίσουμε σωρεία κοινών προβλημάτων. Η ελαστικοποίηση του ωραρίου εργασίας, η κατάργηση του 8ώρου, 4ωρα και συμβάσεις ορισμένου χρόνου, τηλεεργασία, είναι μορφές εργασίας που συναντάμε ήδη σε όλες επιχειρήσεις του κλάδου μας. Ένας τεράστιος αριθμός από απλήρωτες υπερωρίες έχει γίνει ένα σύνηθες φαινόμενο. Η νέα βάρδια της εργατικής τάξης, μπροστά στο φάσμα της ανεργίας, έχει να αντιμετωπίσει αντίξοες συνθήκες εργασίας και διαβίωσης. Έχουμε επίσης μπροστά μας, στα πλαίσια της σημερινής πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων του ΠΑ.ΣΟ.Κ, μια τεράστια αντεργατική επίθεση, που σκοπό έχει την κατάργηση όλων των κοινωνικών δικαιωμάτων. Να καταργήσει την δημόσια δωρεάν παιδεία, την δημόσια δωρεάν υγεία, να αυξήσει τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, να εξομοιώσει τα όρια μεταξύ ανδρών και γυναικών προς τα πάνω, μην λαμβάνοντας υπ΄ όψη τις ιδιαιτερότητας των γυναικών, να καταργήσει δημοκρατικά δικαιώματα και κοινωνικές ελευθερίες.

ΩθησηΚαλούμε όλους τους συναδέλφους να στηρίξουμε μαζικά και δυναμικά το Σ.Ε.ΤΗ.Π. Να συμμετέχουμε καθημερινά στη μάχη για αξιοπρέπεια, ταξικά και ενιαία, στις γραμμές του ΠΑΜΕ, όχι μόνο να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα, όποια μας έχουν απομείνει, αλλά και να διεκδικήσουμε αυτό που μας ανήκει. Ανεξάρτητα από τις ειδικότητες μας ή το μορφωτικό μας επίπεδο, αν παλέψουμε ταξικά και ενιαία μπορούμε να κερδίσουμε τον πλούτο που καθημερινά παράγουμε στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής. Οι σημερινές συνθήκες απαιτούν, για την αξιοπρεπή διαβίωση 1.300 € βασικό μισθό. Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους. 7ωρο 5ήμερο 35ωρο χωρίς μείωση των αποδοχών. Σύνταξη στα 55 για τις γυναίκες και στα 60 για τους άντρες, στα 30 χρόνια εργασίας ανεξάρτητα από την ηλικία. Αναγνώριση βαρέων και ανθυγιεινών στις ειδικότητες που απαιτείται στον κλάδο μας. Σύνταξη στα 50 για τις γυναίκες και στα 55 για τους άντρες σε αυτές τις περιπτώσεις. Αποκλειστικά δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης (υγεία, συνταξιοδότηση, πρόνοια), που θα καλύπτει πλήρως τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους. Κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών μέσα από ενιαίο, δημόσιο και δωρεάν εκπαιδευτικό σύστημα. Παλεύουμε για την παγκόσμια ειρήνη ενάντια στον ιμπεριαλισμό. Λέμε όχι στην εμπορευματοποίηση το πολιτισμού, όχι σε όλα τα ναρκωτικά και την αποποινικοποίησή τους. Ζητάμε ενιαίο σύστημα αθλητισμού στην εκπαίδευση και την δημιουργία αθλητικών υποδομών στα σχολεία και σε κάθε γειτονιά της πόλης μας. Διεκδικούμε τη διεύρυνση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και των λαϊκών ελευθεριών, δημοκρατία στους τόπους δουλειάς, με μαζικό κίνημα αλληλεγγύης να σπάσουμε την εργοδοτική τρομοκρατία. Απαιτούμε φθηνή λαϊκή κατοικία, να σταματήσει ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας να στέλνει πελάτες στις τράπεζες και να υλοποιήσει προγράμματα για τη δημιουργία σύγχρονων κατοικιών σε τιμές προσιτές για τους εργαζόμενους. Θέλουμε ίδια δικαιώματα των μεταναστών με τους Έλληνες εργαζόμενους και τη νομιμοποίησή τους.

Στο εργασιακό περιβάλλον που διαμορφώνεται με αυτές τις εξελίξεις, πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν έχουμε το περιθώριο να δίνουμε τη δυνατότητα στις συμβιβασμένες ηγεσίες να ξεπουλούν τους αγώνες μας, ούτε να αναβάλουμε τη δράση μας. Πρέπει να εντείνουμε τον αγώνα μας, να τον κάνουμε προσωπική μας υπόθεση, και να τους γυρίσουμε την πλάτη, να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματά μας, ενιαία σε ολόκληρο τον κλάδο. Κάθε απλήρωτη ώρα υπερωριακής εργασίας, κάθε απόλυση, κάθε έμμεση ή άμεση απειλή απ’ τους εργοδότες, κάθε κατάργηση οποιουδήποτε κεκτημένου δικαιώματος για έναν απ’ τους συναδέλφους, μας επηρεάζει συνολικά. Κάθε «φθηνότερος» εργαζόμενος, τραβάει προς τα κάτω και όλους εμάς. Στον αντίποδα, κάθε διεκδίκηση για καλύτερες συνθήκες εργασίας, κάθε απόσπαση σε οποιαδήποτε από τις διεκδικήσεις μας, κάθε απόπειρα σπασίματος της εργοδοτικής τρομοκρατίας είναι κέρδος για κάθε εργαζόμενο στον κλάδο μας. Σαν πρωτεύον στόχος μπαίνει η δράση όλων μας μέσα από το συνδικάτο και η υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας σε όλο τον κλάδο με βάση τις πραγματικές ανάγκες μας.

( Από την ιδρυτική Διακύρυξη του ΣΕΤΗΠ)

Το διοικητικό συμβούλιο

Τα μέλη του ΔΣ του Σ.Ε.ΤΗ.Π. είναι οι:

Ιδιότητα Ονοματεπώνυμο
Πρόεδρος Περράκης Αλέκος
Αντιπρόεδρος Τζίμα Κατερίνα
Γραμματέας Μαλλιά – Στολιδου Χρυσαφένια
Ταμίας Ροζής Μιχάλης
Αν. Γραμματέας Ανδρέου Γιάννης
Μέλος Παπαδημητρίου Γιάννα
Μέλος Κολιούση Όλγα
Μέλος Βασιλαρου Ειρήνη
Μέλος Ρουτζουνη Ευανθία
Μέλος Καπελάκη Μαρία
Μέλος Πετρόπουλος Πάνος 
Μέλος Λαυτσής Πάρης
Μέλος Τζίμας Δημήτρης

Τα γραφεία μας βρίσκονται:

Γ΄ Σεπτεμβρίου 48β & Μάρνης (ΕΚΑ), Αθήνα

1ος όροφος, γραφείο 312

Τηλ: 2108227887

Προβολή μεγαλύτερου χάρτη