ΣΑΒΒΑΤΟ 9/9/23, 18:00, Αριστείδου 92(Καλλιθέα, αίθουσα συνταξιούχων)

 

Συνάδελφοι, σε συνέχεια της παρέμβασης του συνδικάτου μας στην εταιρεία TTEC καλούμε όλα τα μέλη μας αλλά και όλους τους συναδέλφους στην εταιρεία σε μια ακόμα σύσκεψη για την οργάνωση της δράσης μας.

 

Να θυμίσουμε ότι μετά από τις σοβαρές καταγγελίες για εξαντλητικούς ρυθμούς και συνθήκες εργασίας, τρομοκρατίας, απαίτησης από εργαζομένους να μην επισκέπτονται ακόμα και την τουαλέτα (!!!) εκτός του καθορισμένου διαλείμματος αλλά και κύμα απολύσεων λόγω «τέλος σεζόν», έχουμε απαιτήσει άμεση συνάντηση με την εργοδοσία.

 

Απαιτούμε:

  • Να πάψει αμέσως η κατάχρηση του χρόνου διαλείμματος
  • Καμία σκέψη για απόλυση εργαζομένου στο τέλος της σεζόν, να εξασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας
  • Καμιά βλαπτική μεταβολή στους όρους δουλειάς

 

Στην αδιαλλαξία της διοίκησης απαντήσαμε με διαμαρτυρίες έξω από τα γραφεία της εταιρείας αλλά και καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας!

Έχουμε ήδη τα πρώτα αποτελέσματα με προϊσταμένους ξαφνικά να δίνουν «έξτρα διαλείμματα» αλλά και ορισμό της συνάντησης με την εργοδοσία από την επιθεώρηση την επόμενη Παρασκευή.

 

Συνάδελφοι, την αυθαιρεσία και αδιαλλαξία της κάθε διοίκησης και εργοδότη που βασισμένη και στο αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο των κυβερνήσεων θέλει να μας ξεζουμίσει με κάθε τρόπο, μπορούμε να τη σταματήσουμε μόνο εμείς! Οργανωμένοι στο συνδικάτο μας θα εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο και θα τα καταφέρουμε!

Share This Story, Choose Your Platform!

Joining Over 800,000 Students Enjoying Avada Education now

Become Part of Avada University to Further Your Career.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Η Γενική Συνέλευση εργαζομένων της hol, την Τρίτη 11/12/2012 αποφάσισε με ισχυρή πλειοψηφία να απαντήσει αγωνιστικά στο χριστουγεννιάτικο δώρο της εργοδοσίας που αποτελείται από:

  • μπαράζ απολύσεων,

  • προσλήψεις συναδέλφων με μισθούς πείνας,

  • εντατικοποίηση εργασίας και

  • χειροτέρευση των συνθηκών εργασίας (ειδικά στον ημιώροφο) και άρνηση της  εταιρείας να συναντηθεί με την επιτροπή υγιεινής και ασφάλειας για τα αντίστοιχα ζητήματα.

Στην πλούσια συζήτηση που έγινε, πολλοί συνάδελφοι πήραν τον λόγο για να εκφράσουν τους προβληματισμούς τους. Την καθημερινότητά τους, τη ζωή που κάνουν με τον μισθό τους. Ιδιαίτερο κουράγιο μας έδωσε η ανακοίνωση αλληλεγγύης των συναδέλφων μας από τη Forthnet, καθώς και τα συμπεράσματα που μας οδήγησε να βγάλουμε.

Η απόφασή μας να προβούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση της εταιρείας την επόμενη ημέρα δε χρειάστηκε να υλοποιηθεί. Η διοίκηση φρόντισε να μας δώσει από πριν την εύγλωττη απάντησή της, προχωρώντας σε νέες απολύσεις. Αναρωτιόμαστε βέβαια εάν θα το έπραττε με την ίδια ευκολία σε περίπτωση που η συνέλευσή μας ήταν ακόμη μαζικότερη, που κάθε συνάδελφος την είχε κάνει προσωπική του υπόθεση.

Μετά από όλα αυτά, και σύμφωνα με την απόφαση της συνέλευσής μας, καλέσαμε το κλαδικό μας σωματείο, το ΣΕΤΗΠ, και το επιχειρησιακό μας σωματείο, το ΣΕΙΝ, να επικυρώσουν και τυπικά την απόφασή μας για αγωνιστική απάντηση. Η απάντηση του πρώτου ήταν άμεση και θετική, του δεύτερου εκκρεμεί. Καλούμε λοιπόν κάθε συνάδελφο να κάνει το βήμα, να είναι παρών στην πρώτη μας κινητοποίηση, την 4ωρη στάση εργασίας στην hellas online την Τρίτη 18/12/2012 από τις 08:00 έως τις 12:00, και στη νέα μας συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την ώρα της στάσης στο προαύλιο της εταιρείας.

ΩΣ ΕΔΩ.

Επιτροπή Αγώνα εργαζομένων της Hellas on Line