ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στη τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΤΗΠ, 7/9/22, συζητήθηκαν οι εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος, για την ακρίβεια, την ενέργεια, τις υποκλοπές, την πανεπιστημιακή αστυνομία κλπ. Τις κινητοποιήσεις στη Μαλαματίνα. Απασχόλησε η κατάσταση με τους παιδικούς σταθμούς που πολλά παιδιά έχουν μείνει εκτός, η φοιτητική στέγη.

Μεταφέρθηκε η συζήτηση από τους χώρους δουλειάς, τις σωματειακες επιτροπές, τις πρωτοβουλίες που θα πάρουν το επόμενο διάστημα. Η συνέχεια του σχεδιασμού για την πανελλαδική μέρα δράσης για τη διεκδίκηση κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας.
Αποφάσισε:
– 20/09 Πανελλαδική μέρα δράσης για τη κλαδ συλλογική σύμβαση εργασίας. Κινητοποίηση στο ΣΕΒ στις 19:00. Έχει σταλεί και αίτημα για συνάντηση. Θα μπουν μαζικές παραστάσεις διαμαρτυρίας, εξορμήσεις, παρεμβάσεις σε χώρους δουλειάς.
– Κάλεσμα για σύσκεψη την επόμενη εβδομάδα στα επιχειρησιακά σωματεία του κλάδου
– 13/9 κινητοποίηση με τα σωματεία για την ενέργεια
– 15/9 κινητοποίηση με τα σωματεία στο υπουργείο οικονομικών για την προστασία του λαϊκού εισοδήματος
– Απεργία το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου. Γίνεται προσπάθεια για γενική πανελλαδική απεργία.
– Γενική συνέλευση του συνδικάτου το πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου που θα καθορίσει και την ημερομηνία της απεργίας.
– 13/10 κινητοποίηση στο ΣΕΠΕ από το επιχ. Σωματείο της νοκια όπου θα εξεταστεί η καταγγελία ενάντια στις ατομικές τροποποιητικές συμβάσεις για την τηλεργασία
– Θα βγει ανακοίνωση του σωματείου για τους γονείς που τα παιδιά τους έμειναν εκτός παιδικών σταθμών με σκοπό να παρθούν πρωτοβουλίες από το σωματείο, παραστάσεις διαμαρτυρίας, κινητοποίηση, σύσκεψη
– Πολιτιστική βραδιά με συγκροτήματα του κλάδου μέσα στον Οκτώβρη