Δεν θα ζήσουμε περιμένοντας  τα  ψίχουλα και τα pass της Κυβέρνησης

Διεκδικούμε  αυξήσεις σε μισθούς, κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

Φθηνά καύσιμα – ενέργεια και είδη πρώτης ανάγκης για όλους

Για τη βαρυχειμωνιά που έρχεται δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα από τα επιδόματα και τις εξαγγελίες που ακούσαμε από τον Πρωθυπουργό στην ΔΕΘ.  Τα ψίχουλα που έταξε θα εξανεμιστούν  μπροστά στο κύμα της ακρίβειας,  στον ασταμάτητο πληθωρισμό που μέρα με τη μέρα καταρρακώνουν τον πραγματικό μισθό μας. Κάνουν προσπάθεια να μας πείσουν ότι ο χειμώνας θα είναι δύσκολος για να συμβιβαστούμε με την ιδέα.

Οι εργαζόμενοι του κλάδου μας,  ερχόμαστε αντιμέτωποι με την ακρίβεια στα είδη πρώτης ανάγκης στα ενοίκια, στα καύσιμα, στο ρεύμα,  ζούμε τις επιπτώσεις της κρίσης,  του πολέμου που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ουκρανία και των κυρώσεων της Κυβέρνησης.

Φτάνουν στο σημείο να ζητάνε χωρίς ντροπή από το λαό προκειμένου να μην ξεπαγιάσει από το κρύο, να βγάλει το χειμώνα με κουβέρτες. Να γίνει «υπεύθυνος» και να συμβάλλει στην προσπάθεια μείωσης της κατανάλωσης, λες και πιο πριν οι εργαζόμενοι καταναλώναμε αλόγιστα γιατί, περίσσευαν χρήματα.  Οι αυξήσεις στην ενέργεια δεν είναι  ουρανοκατέβατες.  Οι ευθύνες για τα προβλήματα που ζούμε είναι διαχρονικές, έχουν ονοματεπώνυμο και λέγεται στρατηγική για τη στήριξη της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, και την έχουν υπηρετήσει διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις.

 

Σε όλη αυτή την κατάσταση μπορούμε να δώσουμε διέξοδο οργανώνοντας τη δικιά μας απάντηση παλεύοντας για τις δικές μας ανάγκες για το δικό μας συμφέρον,  και όχι για αυτό των εργοδοτών. Στον δύσκολο χειμώνα που προμηνύουν η δική μας απάντηση είναι ο αγώνας και η αλληλεγγύη.

Το δρόμο της νίκης και του αγώνα τον δείξανε αρκετά σωματεία το προηγούμενο διάστημα. Έδωσαν τη μάχη μέσα στους χώρους δουλειάς. Απέναντι από το κράτος και την εργοδοσία.  Οι σκληρές μάχες που δόθηκαν για συμβάσεις αυξήσεις για ανάκληση των απολύσεων έχουν ανοίξει το δρόμο για νέες κατακτήσεις.

Διεκδικούμε τώρα φθηνή ενέργεια:

 • Δραστική μείωση και πλαφόν στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αερίου, πετρελαίου θέρμανσης.
 • Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.
 • Να σταματήσουν άμεσα οι διακοπές ρεύματος σε οικογένειες που αδυνατούν να το πληρώσουν.
 • Επανασυνδέσεις στο κομμένο ρεύμα με μόνη προϋπόθεση τη συμφωνία σε διακανονισμό των οφειλών με ευνοϊκούς όρους, χωρίς προκαταβολή και με πολλές χαμηλές δόσεις για αποπληρωμή των λογαριασμών.
 • Καμία διακοπή παροχής ρεύματος και φυσικού αερίου στις σχολικές μονάδες

 

Διεκδικούμε αυξήσεις σε μισθούς – μέτρα κατά τις ακρίβειας:

 • Πλήρης και σταθερή εργασία για όλους με 7ωρο 5ημερο 35ωρο και κατάργηση όλων των ελαστικών σχέσεων εργασίας.
 • Υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ, κανείς εργαζόμενος στον κλάδο κάτω από τα 945€, πραγματικές αυξήσεις σε όλους.
 • Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, πάνω από το ύψος του πληθωρισμού.
 • Κατάργηση των φόρων σε ρεύμα και φυσικό αέριο, στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
 • Μείωση τιμών και πλαφόν στα βασικά είδη. Διαγραφή των χρεών – Κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο και τρόφιμα.
 • Ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας με μόνιμο προσωπικό, εξοπλισμό και πόρους.

 

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΡΙΤΗ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ,  19:00 , στα  ΓΡΑΦΕΙΑ της ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ, (Λ. Κηφισιάς 108), ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΧΟΥΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ,19:00, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΕΤΗΠ για Κλαδική ΣΣΕ, ΤΡΙΤΗ 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ, 19:00, Γραφεία ΣΕΒ (Ξενοφώντος 5, Αθήνα)

Share This Story, Choose Your Platform!

Joining Over 800,000 Students Enjoying Avada Education now

Become Part of Avada University to Further Your Career.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Η Γενική Συνέλευση εργαζομένων της hol, την Τρίτη 11/12/2012 αποφάσισε με ισχυρή πλειοψηφία να απαντήσει αγωνιστικά στο χριστουγεννιάτικο δώρο της εργοδοσίας που αποτελείται από:

 • μπαράζ απολύσεων,

 • προσλήψεις συναδέλφων με μισθούς πείνας,

 • εντατικοποίηση εργασίας και

 • χειροτέρευση των συνθηκών εργασίας (ειδικά στον ημιώροφο) και άρνηση της  εταιρείας να συναντηθεί με την επιτροπή υγιεινής και ασφάλειας για τα αντίστοιχα ζητήματα.

Στην πλούσια συζήτηση που έγινε, πολλοί συνάδελφοι πήραν τον λόγο για να εκφράσουν τους προβληματισμούς τους. Την καθημερινότητά τους, τη ζωή που κάνουν με τον μισθό τους. Ιδιαίτερο κουράγιο μας έδωσε η ανακοίνωση αλληλεγγύης των συναδέλφων μας από τη Forthnet, καθώς και τα συμπεράσματα που μας οδήγησε να βγάλουμε.

Η απόφασή μας να προβούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση της εταιρείας την επόμενη ημέρα δε χρειάστηκε να υλοποιηθεί. Η διοίκηση φρόντισε να μας δώσει από πριν την εύγλωττη απάντησή της, προχωρώντας σε νέες απολύσεις. Αναρωτιόμαστε βέβαια εάν θα το έπραττε με την ίδια ευκολία σε περίπτωση που η συνέλευσή μας ήταν ακόμη μαζικότερη, που κάθε συνάδελφος την είχε κάνει προσωπική του υπόθεση.

Μετά από όλα αυτά, και σύμφωνα με την απόφαση της συνέλευσής μας, καλέσαμε το κλαδικό μας σωματείο, το ΣΕΤΗΠ, και το επιχειρησιακό μας σωματείο, το ΣΕΙΝ, να επικυρώσουν και τυπικά την απόφασή μας για αγωνιστική απάντηση. Η απάντηση του πρώτου ήταν άμεση και θετική, του δεύτερου εκκρεμεί. Καλούμε λοιπόν κάθε συνάδελφο να κάνει το βήμα, να είναι παρών στην πρώτη μας κινητοποίηση, την 4ωρη στάση εργασίας στην hellas online την Τρίτη 18/12/2012 από τις 08:00 έως τις 12:00, και στη νέα μας συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την ώρα της στάσης στο προαύλιο της εταιρείας.

ΩΣ ΕΔΩ.

Επιτροπή Αγώνα εργαζομένων της Hellas on Line