ΔΤ ΣΩΜ. ΕΠΙΤΡ. ΟΤΕ – ΤΡΕΜΟΥΝ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 16/3 ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΈΝΤΡΩΣΗ 11.30 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Καταγγέλλουμε την παρουσία της αστυνομίας από νωρίς το πρωι στις εισόδους του ΔΜ. Από χθες το ΣΕΤΗΠ είχε ανακοινώσει ότι σήμερα το πρωι η σωματειακή επιτροπή του ΔΜ θα προχωρούσε σε μια κινητοποίηση για να ενημερώσει τους εργαζόμενους τόσο για την αυριανή απεργία όσο και για τις απαράδεκτες ΣΣΕ που υπεγράφησαν σε ΟΤΕ και Cosmote. Υπενθυμίζουμε στη διοίκηση του ΟΤΕ και στην κυβέρνηση ότι οι εργαζόμενοι δεν είναι εγκληματίες. Είναι αυτοί που παράγουν τον πακτωλό των χρημάτων που απολαμβάνουν οι μέτοχοι και τα στελέχη της εταιρείας. Είναι απαράδεκτο να μετέρχονται τέτοιες μεθόδους με σκοπό να μας τρομοκρατήσουν. Τους ενημερώνουμε, όμως, ότι δεν τρομοκρατούμαστε και καλούμε κάθε εργαζόμενο να συμμετάσχει στην αυριανή απεργία και για να σπάσει στην πράξη αυτήν την προσπάθεια εκφοβισμού.

Αποδεικνύεται ότι το κράτος που δεν διαθέτει χρήματα για να φτιάξει ασφαλείς υποδομές για το λαό, που δεν προσλαμβάνει γιατρούς, νοσηλευτές, δασκάλους διαθέτει ατελείωτες δυνάμεις καταστολής κάθε εργατικής λαϊκής κινητοποίησης.

Απαντάμε με μαζική συμμετοχή στην αυριανή απεργία ώστε να δυναμώσει ο αγώνας για :

  • Σύγχρονες, ασφαλείς, φτηνές μαζικές μεταφορές κόντρα στην πολιτική που βάζει την ασφάλεια των επιβατών και τα δικαιώματα των εργαζομένων στο ζύγι του κόστους και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.
  • Να απορριφθεί η απαράδεκτη Σύμβαση σε ΟΤΕ – Cosmote.
  • Υπογραφή της κλαδικής ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και εργασιακά δικαιώματα
  • Την ενίσχυση του Δημόσιου και δωρεάν συστήματος υγείας
  • Άμεσα μέτρα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής, αντισεισμικής προστασίας. Έλεγχος εδώ και τώρα αντισεισμικής θωράκισης σε σχολεία, σχολές, νοσοκομεία, χώρους δουλειάς.
  • Άμεσα μέτρα προστασίας της Υγείας και της Ασφάλειας σε όλους τους χώρους δουλειάς.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε υγεία, παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες, υπηρεσίες πολιτικής προστασίας

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 16  ΜΑΡΤΗ, στις 11:30 στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Σωματειακές επιτροπές του ΣΕΤΗΠ στον όμιλο ΟΤΕ