ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ – ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΑΠΡΙΛΗ – Εργατικό Κέντρο Πειραία

Συνεχίζουμε με Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου μας

 Κυριακή 2 Απρίλη στις 11πμ

Εργατικό Κέντρο Πειραιά (Ομηρίδου Σκυλίτση 19) – προσέλευση 10.30πμ

 

Με ορμή από τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις των προηγούμενων ημερών, με μαχητική αισιοδοξία και αποφασιστικότητα σχεδιάζουμε και οργανώνουμε τα επόμενα βήματα της αγωνιστικής δράσης μας. Καλωσορίζουμε τα δεκάδες νέα μέλη μας που συμμετείχαν στις πρόσφατες κινητοποιήσεις, καλούμε όλους τους συναδέλφους που δώσαμε τις πρόσφατες μάχες να συμμετέχουν μαζικά στη Γενική Συνέλευση του συνδικάτου μας την Κυριακή 2 Απρίλη στις 11πμ στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά.

 

Οι συγκλονιστικές απεργιακές συγκεντρώσεις της 8ης και τη 16ης Μάρτη, τα πρωτοφανή σε μαζικότητα μπλοκ του συνδικάτου μας εκπέμπουν ξεκάθαρο μήνυμα για τη δύναμη του οργανωμένου ταξικού αγώνα μέσα από τα συνδικάτα. Τόσο η σημερινή κυβέρνηση όσο και οι προηγούμενες και υλοποιούν την εγκληματική πολιτική της απελευθέρωσης των μεταφορών, της απαξίωσής τους, της κοστολόγησης της ασφάλειας της ανθρώπινης ζωής με βάση την κερδοφορία του εκάστοτε μετόχου, κρατικού ή ιδιώτη,  καταδικάστηκαν από εκατομμύρια εργαζομένους, φοιτητές, μαθητές από όλη την Ελλάδα.

 

Παλιοί εργαζόμενοι αλλά και νέοι, ακόμα και με λίγους μήνες δουλειά απήργησαν «χάνοντας» πολύτιμα μεροκάματα, κόντρα σε πιέσεις προϊσταμένων, ακόμα και σε μηχανισμούς απεργοσπασίας μέσω τηλεργασίας όπως προσπάθησαν να στήσουν σε διάφορες εταιρίες του κλάδου όπως π.χ στη Vodafone ή στη Webhelp. Η επόμενη μέρα των απεργιακών κινητοποιήσεων βρίσκει το ΣΕΤΗΠ και όλα τα ταξικά συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ μαζικότερα, με νέα μέλη, πιο αποφασισμένα για τη συνέχιση του αγώνα για όλα τα κρίσιμα μέτρα που διεκδικεί η εργατική τάξη, για την ανατροπή της συνολικής αντιλαϊκής πολιτικής αυτού του κράτους.

 

Είναι ελπιδοφόρα για τα επόμενα βήματα η συσπείρωση των  νέων συναδέλφων που έκαναν το βήμα και συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις γύρω από τα συνδικάτα, μέσα από τα μπλοκ του ΠΑΜΕ καταδικάζοντας τον εργοδοτικό-κυβερνητικό συνδικαλισμό, τις ηγεσίες της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ) που την ίδια στιγμή που η εργατική τάξη ήταν στους δρόμους, η ίδια επέλεξε να πραγματοποιήσει υπερπολυτελές συνέδριο μακριά από τους εργαζομένους, βγάζοντας ο ένας τα άπλυτα του άλλου στη φόρα για τις καρέκλες.

 

Σχεδιάζουμε τα επόμενα βήματα

Για τον κλάδο και για το σύνολο της ζωής μας

Η επόμενη μέρα μας βρίσκει ένα μπόι ψηλότερους με περισσότερη πείρα και σχέδιο που θα συζητήσουμε και θα αποφασίσουμε στη Γενική μας Συνέλευση. Οι πρόσφατες εξελίξεις στον ΟΤΕ με την υπογραφή απαράδεκτων νέων ΣΣΕ στο σημαντικότερο μονοπώλιο του κλάδου θα είναι καθοριστικές όχι μόνο για τους εργαζομένους στον ΟΤΕ και Cosmote αλλά και για τον υπόλοιπο κλάδο. Οι ηγεσίες των συνδικάτων στον ΟΤΕ και στην Cosmote υπέγραψαν μεσάνυκτα, χωρίς μαζικές συνελεύσεις και οποιαδήποτε συζήτηση Συλλογικές Συμβάσεις που αποτελούν το μεγαλύτερο χτύπημα σε μισθούς και δικαιώματα των εργαζόμενων στις δυο εταιρίες. Με αυτό τον τρόπο, καταφέρνουν να υλοποιήσουν για την εργοδοσία τους όρους με τους οποίους εξασφαλίζει την «ανταγωνιστικότητα» της και σπάει συνεχώς ρεκόρ κερδών.

 

Αντίστοιχα και στον υπόλοιπο κλάδο που οι μεγάλοι όμιλοι χρηματοδοτούνται με υπέρογκο κρατικό χρήμα και διαφημίζεται ως ο πυλώνας της ψηφιοποίησης που μαγικά θα λύσει όλα τα προβλήματα της κοινωνίας, βλέπουμε ότι βασική προϋπόθεση είναι: εντατικοποίηση, μισθοί που τελειώνουν πριν το μήνα, ανυπαρξία Συλλογικών Συμβάσεων, εργολαβίες και ελαστικές μορφές απασχόλησης, απαξίωση των πτυχίων. Είναι ξεκάθαρο όμως το πώς θα μπορούσε όλη αυτή η τεχνολογία να οδηγήσει σε μείωση του εργάσιμου χρόνου, φθηνότερες Τηλεπικοινωνίες με αξιοποίησή τους προς όφελος όλων των εργαζομένων.

 

Η κυβέρνηση σαν να μην καταδικάστηκε ήδη η πολιτική της απελευθέρωσης, προχωράει στην περαιτέρω εμπορευματοποίηση του νερού. Και όλα αυτά με τη Δαμόκλειο σπάθη των εκατοντάδων χιλιάδων απολύσεων στα μεγάλα μονοπώλια πληροφορικής του εξωτερικού (Amazon, Twitter, Facebook) και τα πρόσφατα κανόνια τραπεζών σε ΗΠΑ και Ελβετία να δημιουργούν ένα ανησυχητικό περιβάλλον  στο οποίο ξέρουμε ότι η μοναδική προστασία βρίσκεται μέσα στα συνδικάτα, με αλληλεγγύη, ετοιμότητα και αγώνα για κλαδική Συλλογική Σύμβαση, επιχειρησιακές Συλλογικές Συμβάσεις παντού.

 

Κλιμακώνουμε για τις δικές μας ανάγκες

Μόνο ο λαός σώζει το λαό

Το αντιλαϊκό κράτος που είναι ικανότατο εφαρμόζει τεχνολογίες για το μαζικό φακέλωμα και παρακολούθηση πολιτών, ικανότατο να υλοποιεί ΝΑΤΟϊκές υποδομές στη Σούδα, στην Αλεξανδρούπολη, στη Λάρισα για να αναβαθμίζονται γεωστρατηγικά τα εγχώρια μονοπώλια, αλλά είναι ανίκανο να προστατεύει την ανθρώπινη ζωή από το φωτιές όπως στο Μάτι, στην Εύβοια, πλημμύρες όπως στην Μάνδρα και στην Εύβοια ή το έγκλημα στα Τέμπη.  Η οργή μας δεν θα σβήσει, και οι ανάγκες μας δεν ικανοποιούνται σε καμία κάλπη. Είναι τα ίδια κόμματα που διαφημίζουν ως λύση την αλλαγή της κυβέρνησης που έχουν ευθύνες έχοντας είτε κυβερνήσει είτε συναινέσει στην πολιτική που εφαρμόζεται για λογαριασμό των επιχειρηματικών ομίλων. Οι τεράστιες κινητοποιήσεις που ζήσαμε δείχνουν τον δρόμο του αγώνα για την ζωή μου μας αξίζει να ζήσουμε.

 

Όλοι στη συνέλευση του συνδικάτου μας την Κυριακή 2 Απρίλη, 11πμ  Εργατικό Κέντρο Πειραιά (Ομηρίδου Σκυλίτση 19) – προσέλευση 10.30πμ