ΣΕΤΗΠ – Παράρτημα Δυτικών συνοικιών Αθήνας

Για την απαξίωση του μουσείου ΕΑΜικής Εθνικής αντίστασης στο Περιστέρι

Το παράρτημα δυτικών του ΣΕΤΗΠ, καταδικάζει την απόφαση της δημοτικής αρχής του Παχατουρίδη να τοποθετήσει στην είσοδο του Μουσείου ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης περίπτερο και τη προσπάθεια αφανισμού του. Δηλώνουμε πως η προσπάθεια απαξίωσης του Μουσείου της Εθνικής ΕΑΜικής Αντίστασης, είναι προσβολή στους αγωνιστές που τίμησαν την ιδιότητα του ανθρώπου, είναι ασέβεια και πρόκληση για το λαό και τη νεολαία. Το Μουσείο είναι στοιχείο της ταυτότητας του Περιστερίου. Εκεί στεγάζεται η Ιστορία του τόπου, φυλάσσονται κειμήλια από τους εκτελεσμένους και βασανισμένους Περιστεριώτες αγωνιστές.

Ξεπερνά κάθε όριο λογικής και θράσους ο ισχυρισμός της δημοτικής αρχής ότι ένα περίπτερο μπορεί να βρίσκεται μπροστά σε ένα μουσείο, φράζοντας την είσοδο του και όχι μπροστά στη βιτρίνα ενός καταστήματος. Η «εύρυθμη λειτουργία της αγοράς» προβάλλεται ως πρόσχημα για την πλήρη ασέβεια της δημοτικής αρχής απέναντι στον πολιτισμό και την ιστορία. Η απόφαση αυτή αποδεικνύει περίτρανα πως αντιμετωπίζεται η ηρωική ιστορία του λαού της περιοχής. Τους ενοχλεί η διατήρηση της ιστορικής μνήμης και τα μηνύματα που μεταλαμπαδεύει. Τους φοβίζει γιατί εμπνέει, προβάλλει αγωνιστικά πρότυπα και καλλιεργεί στάση ζωής. Προσπαθούν να κρύψουν τις πλέον ένδοξες και λαμπερές σελίδες των Περιστεριωτών αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης που είναι συνυφασμένες με ηρωικές μορφές, όπως του εκτελεσμένου στη Κέρκυρα δημάρχου Ευγένη Χαραλαμπίδη, της ΕΠΟΝίτισσας Άννας Παρλιάρου, των εργατών του κάρβουνου, του Λαναρά, των εκτελεσμένων στο μπλόκο του Λόφου.

Απαιτούμε από τη διοίκηση Παχατουρίδη να σταματήσει κάθε ενέργεια που παρεμποδίζει τη λειτουργία του, να μετακινήσει άμεσα το περίπτερο μπροστά από την είσοδο του Μουσείου της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης.

Υπογράφουμε το ψήφισμα για το Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης στο Περιστέρι.

Share This Story, Choose Your Platform!

Joining Over 800,000 Students Enjoying Avada Education now

Become Part of Avada University to Further Your Career.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Η Γενική Συνέλευση εργαζομένων της hol, την Τρίτη 11/12/2012 αποφάσισε με ισχυρή πλειοψηφία να απαντήσει αγωνιστικά στο χριστουγεννιάτικο δώρο της εργοδοσίας που αποτελείται από:

  • μπαράζ απολύσεων,

  • προσλήψεις συναδέλφων με μισθούς πείνας,

  • εντατικοποίηση εργασίας και

  • χειροτέρευση των συνθηκών εργασίας (ειδικά στον ημιώροφο) και άρνηση της  εταιρείας να συναντηθεί με την επιτροπή υγιεινής και ασφάλειας για τα αντίστοιχα ζητήματα.

Στην πλούσια συζήτηση που έγινε, πολλοί συνάδελφοι πήραν τον λόγο για να εκφράσουν τους προβληματισμούς τους. Την καθημερινότητά τους, τη ζωή που κάνουν με τον μισθό τους. Ιδιαίτερο κουράγιο μας έδωσε η ανακοίνωση αλληλεγγύης των συναδέλφων μας από τη Forthnet, καθώς και τα συμπεράσματα που μας οδήγησε να βγάλουμε.

Η απόφασή μας να προβούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση της εταιρείας την επόμενη ημέρα δε χρειάστηκε να υλοποιηθεί. Η διοίκηση φρόντισε να μας δώσει από πριν την εύγλωττη απάντησή της, προχωρώντας σε νέες απολύσεις. Αναρωτιόμαστε βέβαια εάν θα το έπραττε με την ίδια ευκολία σε περίπτωση που η συνέλευσή μας ήταν ακόμη μαζικότερη, που κάθε συνάδελφος την είχε κάνει προσωπική του υπόθεση.

Μετά από όλα αυτά, και σύμφωνα με την απόφαση της συνέλευσής μας, καλέσαμε το κλαδικό μας σωματείο, το ΣΕΤΗΠ, και το επιχειρησιακό μας σωματείο, το ΣΕΙΝ, να επικυρώσουν και τυπικά την απόφασή μας για αγωνιστική απάντηση. Η απάντηση του πρώτου ήταν άμεση και θετική, του δεύτερου εκκρεμεί. Καλούμε λοιπόν κάθε συνάδελφο να κάνει το βήμα, να είναι παρών στην πρώτη μας κινητοποίηση, την 4ωρη στάση εργασίας στην hellas online την Τρίτη 18/12/2012 από τις 08:00 έως τις 12:00, και στη νέα μας συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την ώρα της στάσης στο προαύλιο της εταιρείας.

ΩΣ ΕΔΩ.

Επιτροπή Αγώνα εργαζομένων της Hellas on Line