Καταγγέλλουμε την εργοδοσία της Webhelp που για ακόμη μια φορά έδειξε τη «Think human» φιλοσοφία της απολύοντας εργαζόμενη που αντιμετωπίζει χρόνιο πρόβλημα υγείας!

Η συνάδελφος ενημέρωσε τη διοίκηση για το θέμα υγείας της και προσκόμισε βεβαίωση γιατρού, ζήτησε επίμονα και εξετάστηκε από γιατρό εργασίας που επιβεβαίωσε προ τετραμήνου την ύπαρξη του νοσήματος και την ανάγκη τηλεργασίας. Αιτήθηκε εγγράφως να εργαστεί σε άλλη ανοιχτή θέση στη Webhelp, καθώς πληρούσε όλα τα προσόντα και συμβάδιζε με τις ανάγκες της υγείας της που καθιστούσαν αδύνατη την πραγματοποίηση δεκάδων κλήσεων στο ωράριο της  όπως και την μεταβολή του καθεστώτος τηλεργασίας κατά σύσταση του θεράποντα ιατρού.

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη συμπεριφορά που δέχτηκε από προϊσταμένους και διοίκηση που ενώ μπορούσαν και όφειλαν να τοποθετήσουν τη συνάδελφο σε θέση που δε θα επιβάρυνε την υγεία της, την πίεζαν για θέσεις που δε μπορούσε να ανταποκριθεί λόγω υγείας και τελικά μεθόδευσαν την απόλυση της.

Δεν πέφτουμε καθόλου από τα σύννεφα!  Ξέρουμε πολύ καλά πως δε λογαριάζουν τίποτα, μπροστά στο κέρδος της εταιρείας και το αποδεικνύουν καθημερινά! Ξεζουμίζουν τους εργαζόμενους με την αυξανόμενη εντατικοποίηση και πίεση, τους άπιαστους στόχους, το κλείσιμο τμημάτων και τις απολύσεις!

Γι’ αυτό καλούμε κάθε εργαζόμενο που αγανακτεί να έρθει σε επαφή με το ΣΕΤΗΠ, καταγγέλλοντας τέτοια περιστατικά και συνθήκες. Να κάνουν το βήμα να οργανωθούν στο ΣΕΤΗΠ, το κλαδικό συνδικάτο!

Απαιτούμε:

    • Την άμεση επαναπρόσληψη της συναδέλφου.
    • Την άμεση καταβολή των οφειλών δεδουλευμένων που αφορούν το πρώτο δεκαήμερο του Μάρτη, το υπόλοιπο αδειών της συναδέλφου και την αναλογία του δώρου Πάσχα που δικαιούται.
  • Αρμόδιος τεχνικός της εταιρείας να επισκεφτεί την οικεία της συναδέλφου μετά από συνεννόηση ώστε να γίνει ό έλεγχος και η παράδοση του εξοπλισμού τηλεργασίας. Η ίδια επανειλημμένα έχει επικοινωνήσει την αδυναμία της να επισκεφτεί τα γραφεία της επιχείρησης λόγω υγείας. Παράνομα η εταιρεία όπως έχει κριθεί πρόσφατα και σε αντίστοιχη καταγγελία στο ΣΕΠΕ παρακρατά χρήματα για αυτόν τον εξοπλισμό από οφειλές δεδουλευμένων.

 

Από κοινού να κουβεντιάσουμε και να παλέψουμε για καλύτερες συνθήκες εργασίας και ζωής.

Κανένας εργαζόμενος να μην είναι μόνος του!

Share This Story, Choose Your Platform!

Joining Over 800,000 Students Enjoying Avada Education now

Become Part of Avada University to Further Your Career.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Η Γενική Συνέλευση εργαζομένων της hol, την Τρίτη 11/12/2012 αποφάσισε με ισχυρή πλειοψηφία να απαντήσει αγωνιστικά στο χριστουγεννιάτικο δώρο της εργοδοσίας που αποτελείται από:

  • μπαράζ απολύσεων,

  • προσλήψεις συναδέλφων με μισθούς πείνας,

  • εντατικοποίηση εργασίας και

  • χειροτέρευση των συνθηκών εργασίας (ειδικά στον ημιώροφο) και άρνηση της  εταιρείας να συναντηθεί με την επιτροπή υγιεινής και ασφάλειας για τα αντίστοιχα ζητήματα.

Στην πλούσια συζήτηση που έγινε, πολλοί συνάδελφοι πήραν τον λόγο για να εκφράσουν τους προβληματισμούς τους. Την καθημερινότητά τους, τη ζωή που κάνουν με τον μισθό τους. Ιδιαίτερο κουράγιο μας έδωσε η ανακοίνωση αλληλεγγύης των συναδέλφων μας από τη Forthnet, καθώς και τα συμπεράσματα που μας οδήγησε να βγάλουμε.

Η απόφασή μας να προβούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση της εταιρείας την επόμενη ημέρα δε χρειάστηκε να υλοποιηθεί. Η διοίκηση φρόντισε να μας δώσει από πριν την εύγλωττη απάντησή της, προχωρώντας σε νέες απολύσεις. Αναρωτιόμαστε βέβαια εάν θα το έπραττε με την ίδια ευκολία σε περίπτωση που η συνέλευσή μας ήταν ακόμη μαζικότερη, που κάθε συνάδελφος την είχε κάνει προσωπική του υπόθεση.

Μετά από όλα αυτά, και σύμφωνα με την απόφαση της συνέλευσής μας, καλέσαμε το κλαδικό μας σωματείο, το ΣΕΤΗΠ, και το επιχειρησιακό μας σωματείο, το ΣΕΙΝ, να επικυρώσουν και τυπικά την απόφασή μας για αγωνιστική απάντηση. Η απάντηση του πρώτου ήταν άμεση και θετική, του δεύτερου εκκρεμεί. Καλούμε λοιπόν κάθε συνάδελφο να κάνει το βήμα, να είναι παρών στην πρώτη μας κινητοποίηση, την 4ωρη στάση εργασίας στην hellas online την Τρίτη 18/12/2012 από τις 08:00 έως τις 12:00, και στη νέα μας συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την ώρα της στάσης στο προαύλιο της εταιρείας.

ΩΣ ΕΔΩ.

Επιτροπή Αγώνα εργαζομένων της Hellas on Line