Η 1η Μάη δείχνει το δρόμο!

Οι αγώνες μας θα νικήσουν 

γιατί οι ζωές μας είναι πάνω από τα κέρδη τους

γιατί εμείς έχουμε τη δύναμη

Όλοι στην Απεργιακή συγκέντρωση 1η Μάη στο Σύνταγμα στις 11πμ

προσυγκέντρωση ΣΕΤΗΠ 10.00πμ – πλ. Κάνιγγος

 

Συνάδελφοι, η φετινή απεργιακή μάχη της Πρωτομαγιάς μας βρίσκει στο δρόμο. Όχι μόνο τους εργαζόμενους στην Ελλάδα για την οργή που ξεχείλισε από τα έγκλημα στα Τέμπη, αλλά και τους λαούς σε όλη την Ευρώπη στη Γαλλία, στη Βρετανία, τη Γερμανία, την Πορτογαλία, το Βέλγιο, τη Σρι Λάνκα και αλλού.

 

Από την απεργία του Νοέμβρη που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, τις συγκλονιστικές απεργίες τον Μάρτη και τις δεκάδες πολύμορφες κινητοποιήσεις για να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα στα Τέμπη, βγήκαμε πιο πολλοί, πιο μαχητικοί και πιο αποφασισμένοι. Αυτή την μεγαλύτερη δύναμη την καταθέτουμε ήδη για να δημιουργηθούν νέες εστίες αντίστασης σε χώρους δουλειάς, σε αγώνες ενάντια σε απολύσεις, απληρωσιές, παγωμένους μισθούς ενώ η ακρίβεια καλπάζει και τα ενοίκια είναι απλησίαστα.

 

Όπως και κάθε  η 1Η Μάη,  φωτίζεται από τους αγώνες μας στο σήμερα. Από το Σικάγο μέχρι την Καισαριανή και την Θεσσαλονίκη κάθε ματωμένη και κόκκινη πρωτομαγιά συνδέει τους αγώνες των εργατών όλου του κόσμου.

Στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών και της πληροφορικής στο επίκεντρο της δράσης μας βρίσκεται ο αγώνας για ουσιαστικές αυξήσεις, για υπογραφή κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας που θα τις κατοχυρώνει και  θα θεσπίζει εργασιακά δικαιώματα και την αναγνώριση των πτυχίων μας,  αλλά και για μέτρα υγείας και ασφάλειας σε κάθε χώρο δουλειάς από τους τεχνικούς πεδίου του ΟΤΕ μέχρι τα τηλεφωνικά κέντρα και τις εταιρείες πληροφορικής.

 

Απέναντι μας έχουμε την πολιτική που ευθύνεται για τα Τέμπη αλλά και για κάθε μικρό ή μεγάλο εργοδοτικό έγκλημα που βιώνουμε καθημερινά. Την πολιτική που θυσιάζει ακόμα και την ανθρώπινη ζωή για την μεγιστοποίηση των κερδών και που ακολούθησαν και έχτισαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, όλων των αποχρώσεων, μονοκομματικές και συνεργασίας. Με άλλα λόγιά αυτό που λένε οι εργοδότες μας «ανταγωνιστικότητα» και έτσι είτε σε κρίση είτε σε ανάπτυξη ακόμα και αν έβρεξε εκατοντάδες εκατομμύρια στον κλάδο από το ταμείο ανάκαμψης  και τον ψηφιακό μετασχηματισμό εμείς καταλήξαμε να δουλεύουμε πιο εντατικά, πιο φτηνά, με χειρότερους όρους, σε καμία περίπτωση αντίστοιχα με τις δυνατότητες της τεχνολογίας και της εποχή μας.

 

Για αυτό το ΣΕΤΗΠ και το ΠΑΜΕ μαζί και με συνδικάτα όλου του κόσμου στοχεύουν από την ίδρυση τους χρόνια τώρα, αυτό το μαύρο μέτωπο εργοδοτών-κυβερνήσεων και των υπηρετών  τους μέσα στο εργατικό κίνημα που μόνο τους θεό έχουν αυτή την πολιτική, Το ΣΕΤΗΠ ήταν από τα σωματεία που δεν σιώπησε μέσα στην πανδημία και στις απαγορεύσεις, δεν ανέβαλλε τη δράση του για πιο μετά, δεν περίμενε καμιά κυβέρνηση ή «μεσσία».

 

Συνάδελφοι, γνωρίζουμε ότι λίγες βδομάδες πριν τις εκλογές φουντώνουν λογικές του «μικρότερου κακού», «της ανάθεσης», «προεκλογικά παζάρια» και «εκλογικά voucher και pass» ακόμα και τρομοκρατία από εργοδοσίες ταγμένες με συγκεκριμένους επίδοξους «σωτήρες». Τα τελευταία όμως  χρόνια, πανδημίες, φωτιές, πλημμύρες, νόμοι εκτρωματικοί που ξήλωναν εργατικές κατακτήσεις, πλειστηριασμοί κατοικίας κα, απέδειξαν ότι μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό. Μόνο εμείς με την οργανωμένη δράση μας μέσα από τα σωματεία μας και τους αγώνες μας μπορούμε και να βάλουμε φρένο στην επίθεση στο εισόδημά μας και στα δικαιώματά μας αλλά και να αποσπάσουμε κατακτήσεις.

 

Γιατί η 1η Μάη είναι η μέρα που οι εργάτες όλου του κόσμου σηκώνουμε ψηλά τη γροθιά μας, γνωρίζοντας ότι κρατάμε τους κινητήριους ιμάντες τους σύμπαντος. Χωρίς εμάς γρανάζι δεν γυρνά!

 

Ο αγωνιστικός βηματισμός όλων μας μπροστά σε αυτή τη μέρα του εργατικού κινήματος οδηγεί και στην εκδήλωση καλωσορίσματος των νεων μελων μας την Τεταρτη 26 Απριλη στις 7 μμ στο Συνδικατο Οικοδομων ( Βερανζερου 1, Αθηνα)

Με τέτοιες δράσεις κλιμακώνουμε ως τον απεργιακό αγωνιστικό εορτασμό και καλούμε όλους τους συναδέλφους την 1η Μάη στην απεργιακή συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 11πμ.

 

Να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις να είμαστε ακόμα περισσότεροι. Καλούμε όλους τους συναδέλφους με πολύμορφες δραστηριότητες, συνελεύσεις τμημάτων και σωματειακών επιτροπών, προβολές ταινιών,  να διαδώσουν το απεργιακό κάλεσμα σε κάθε χώρο δουλειάς.

 

Η 1η Μάη δείχνει το δρόμο!

They say in Harlan County
There are no neutrals there.
You’ll either be a union man
Or a thug for J. H. Blair.


Which side are you on?