Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Το συνδικάτο μας οργανώνει συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας. Αποδεικνύουμε στη πράξη ότι μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό, δυναμώνοντας την αλληλεγγύη μεταξύ των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων, των αγροτών, που ήδη έχει εκφραστεί τόσες και τόσες φορές.

Με την πρόσφατη καταιγίδα μετράμε νεκρούς, κατεστραμμένα σπίτια και λαϊκές περιουσίες, χαλασμένη αγροτική παραγωγή για άλλη μια φορά. Βλέπουμε ολόκληρα χωριά και πόλεις να έχουν μείνει για μέρες χωρίς ρεύμα και νερό.

Η κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων, το καθάρισμα των ρεμάτων και των φρεατίων, ο καθαρισμός των δασών, οι προσλήψεις κατάλληλου προσωπικού, ο αντισεισμικός έλεγχος δεν είναι επιλέξιμα έργα για το κεφάλαιο, σύμφωνα και με τις κατευθύνσεις της ΕΕ γιατί δεν εξασφαλίζουν κέρδη στο μεγάλο κεφάλαιο. Το κράτος δεν είναι ανίκανο όπως λένε κάποιοι. Είναι ικανότατο να υλοποιεί νομοσχέδια και έργα που εξασφαλίζουν την κερδοφορία στους μεγάλους ομίλους, να «τρέχει» το πράσινο μετασχηματισμό και την ψηφιακή μετάβαση, να συμμετέχει όλο και περισσότερο στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους από άκρη σε άκρη στον πλανήτη.

Δεν πρέπει να μείνουμε στο ίδιο έργο θεατές, δεν πρέπει να δεχτούμε ως «κανονικότητα» να πλημμυρίζουν σπίτια και πόλεις με μια καταιγίδα, να καίγονται δάση και οικισμοί το καλοκαίρι, να αποκλείονται κεντρικοί δρόμοι με ένα χιονιά, να ισοπεδώνονται περιοχές με ένα σεισμό.

Δεν πρέπει να δεχτούμε την προπαγάνδα των κυβερνήσεων την χιλιοπαιγμένη, ότι φταίνε τα «έντονα καιρικά φαινόμενα», η ατομική «ανευθυνότητα», το κακό μας το ριζικό και για όλα η «λύση» να βρίσκεται στο 112.

Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας, δυναμώνουμε την πάλη μας ενάντια στη σημερινή βαρβαρότητα, ενάντια στο σύστημα της αποκτήνωσης.

Συγκεντρώνουμε:

· Κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα, μαξιλάρια, υπνόσακους,

· Εμφιαλωμένα νερά (κατά προτεραιότητα), χυμούς,

· Συσκευασμένη τροφή έτοιμη για κατανάλωση (κονσέρβες, κομπόστες κ.α), φρυγανιές – παξιμάδια, μπισκότα – κρουασάν – μπάρες δημητριακών – παστέλια, γάλα σε σκόνη,

· Είδη ατομικής υγιεινής (πάνες, μωρομάντηλα, σερβιέτες, χαρτικά, χαρτιά υγείας),

· Φακούς».

Παράδοση στις Σωματειακές επιτροπές του συνδικάτου και στα γραφεία του συνδικάτου το Σάββατο 9 Σεπτέμβρη 10:00-14:00, Δευτέρα 11/9,Πέμπτη 14/9, Παρασκευή 15/9 18:00-20:00.

 

Διεύθυνση: Εργατικό Κέντρο Αθήνας, Γ΄ Σεπτεμβρίου 48β & Μάρνης, 1ος όροφος.