Καμιά νομιμοποίηση στις 16ώρες εργασία κάθε μέρα

Όλοι και όλες την Τρίτη 8/8 στις 12:00 στην παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας

ΚΑΜΙΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ 16 ΩΡΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ

Η κυβέρνηση  φέρνει μέσα στο κατακαλόκαιρο νομοσχέδιο που θα νομιμοποιεί τη 16ωρη εργασία, χτίζοντας πάνω στο εκτρωματικό νόμο Χατζηδάκη ελαστικοποιώντας ακόμα περισσότερο την εργασία. Νομιμοποιούν από την πίσω πόρτα την υποδηλωμένη και αδήλωτη εργασία, αφού ένας εργαζόμενος αναγκαζόταν να δουλέψει έτσι κι αλλιώς σε παραπάνω από έναν εργοδότη την ημέρα για να τα φέρει βόλτα. Και όλα αυτά όταν πριν από λίγο διάστημα έφεραν το νομοθετικό έκτρωμα για δουλειά έως τα 74. Ξεπερνούν μάλιστα το γεγονός ότι η ένταση της εκμετάλλευσης  θα οδηγήσει αντικειμενικά σε εκθετική αύξηση των εργοδοτικών εγκλημάτων που βαπτίζουν «ατυχήματα» ή «δυστυχήματα». Και για να προστατεύσουν τη μεγαλοεργοδοσία μετατρέπουν σε ιδιώνυμο αδίκημα την πρωτοπόρα δράση των συνδικάτων για την επιτυχία μιας απεργίας, προβλέποντας εξοντωτικές ποινές για τους εργαζόμενους που πρωτοστατούν για την επιτυχία της, μετατρέποντας την απεργοσπασία σε δικαίωμα.

Με θράσος μάλιστα το ονομάζουν «κεκτημένο δικαίωμα», αφού πρόκειται για οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ενσωματώνεται στο ελληνικό δίκαιο. Μιλάνε ξεδιάντροπα για «ελευθερία επιλογής»για έναν εργαζόμενο, που θα μπορεί πλέον νόμιμα να δουλεύει διπλοβάρδιες… αφού δεν μπορεί να κάνει κι αλλιώς, αφού βλέπει το μισθό του να τελειώνει στα μέσα του μήνα. Αυτά προβλέπει η Ευρωπαϊκή Ένωση των μονοπωλίων. Δουλειά ήλιο με ήλιο και μέχρι τελικής πτώσεως για να γεμίζουν τα σεντούκια των επιχειρηματικών ομίλων. Αυτός είναι ο μεσαίωνας που βαπτίζεται ως κάτι το σύγχρονο και πρωτοποριακό εν έτη 2023, όταν η εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας μπορεί αντικειμενικά να μειώσει το χρόνο εργασίας και να βελτιώσει τις αποδοχές. Αυτό είναι το μέλλον για εκατομμύρια εργαζόμενους που βλέπουν άλλο ένα αντεργατικό νομοσχέδιο να φορτώνεται στις πλάτες τους μαζί με τα προηγούμενα αυτής αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Λογαριάζουν όμως χωρίς τους εργαζόμενους!Να μην τολμήσουν να φέρουν το νομοθετικό έκτρωμα στη βουλή. Δεν ανεχόμαστε να δουλεύουμε ατελείωτες ώρες μέχρι το θάνατο. Καλούμε τους εργαζόμενους του κλάδου να δώσουν δυναμικό παρόν στο υπουργείο εργασίας την Τρίτη 8/8 στις 12:00. Απαιτούμε τώρα με βάση τις ανάγκες τις εποχής μας:

  • 35ωρο – 7ωρο – 5ήμερο με σταθερό χρόνος εργασίας.
  • Γενναίες αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις.
  • Κανένας εργαζόμενος χωρίς συλλογική σύμβαση εργασίας