Οι συνάδελφοι της IST δεν είναι «παιδιά ενός κατώτερου Θεού»

Η διοίκηση του ομίλου ΟΤΕ έχει αποδείξει πολλές φορές ότι οι εργαζόμενοι από τρίτες εταιρείες (IST, Mellon, Manpower κλπ) αποτελούν για τον όμιλο εργαζόμενους Β’ κατηγορίας. Με αφορμή, όμως, την έκτακτη παροχή κουπονιών έκανε ένα ακόμα βήμα παραπέρα στο διαχωρισμό των εργαζόμενων αφού εξαίρεσε τους συναδέλφους που δουλεύουν στον ΟΤΕ μέσω IST παρά το γεγονός ότι όταν ανακοινώθηκε η παροχή η εργοδοσία είχε σπεύσει να διευκρινίσει ότι αφορά και στους εργαζόμενους από τρίτες εταιρείες. Φαίνεται μετά το μέρισμα, τις υπόλοιπες ανταμοιβές προς τους μετόχους και τα bonus των στελεχών δεν περίσσεψαν χρήματα για τους συναδέλφους που με τη δουλειά τους συνεισφέρουν καθημερινά στην παραγωγή των τεράστιων κερδών που ανακοίνωσε ο όμιλος ΟΤΕ. Συνάδελφοι που δουλεύουν δίπλα με τους εργαζόμενους σε ΟΤΕ και Cosmote, συμμετέχουν στα ίδια έργα, δέχονται την ίδια ή και περισσότερη πίεση γιατί είναι «εξωτερικοί συνεργάτες», βιώνουν την αγωνία για το αν θα ανανεωθεί η σύμβαση που έχει η εταιρεία που δηλώνεται σαν εργοδότης τους με τον ΟΤΕ. Είναι πραγματικά εξοργιστικό ότι η διοίκηση του ομίλου δεν έδωσε ούτε καν αυτά τα κουπόνια στους συναδέλφους.

 

Για μια ακόμη φορά αναδεικνύεται η ανάγκη να δυναμώσει ο αγώνας για να καταργηθεί το αίσχος της δανεικής εργασίας που κρατά σε ομηρία για χρόνια τους εργαζόμενους. Ομηρία που εντείνει την ανασφάλεια των εργαζόμενων και τους διαχωρισμούς ανάμεσά μας, διαμορφώνει εργαζόμενους β’ κατηγορίας που όπως έχει αποδειχθεί εμφατικά στον όμιλο ΟΤΕ στρώνει το έδαφος για την εξίσωση μισθών και δικαιωμάτων προς τα κάτω.

 

Απαιτούμε από τη διοίκηση του ΟΤΕ να δώσει εδώ και τώρα ότι υποσχέθηκε. Δεν είναι δώρο της διοίκησης αλλά ένα πολύ μικρό μέρος από τον πλούτο που παράγουμε καθημερινά τον οποίο καρπώνεται η εργοδοσία.

 

Καλούμε τους συναδέλφους να οργανωθούν στο ΣΕΤΗΠ ώστε πιο οργανωμένα να διεκδικήσουμε την κατάργηση της δανεικής εργασίας και την ένταξη τους στις ΣΣΕ ΟΤΕ και Cosmote.