Όλοι στη Σύσκεψη της Σωματειακης Επιτροπής την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου στις 19:00 στην Πλάτωνος 31 στην Καλλιθέα.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Με παρακαταθήκη την ζωντανή και ουσιαστική συζήτηση της πρόσφατης σύσκεψης της Σωματειακής Επιτροπής του ΣΕΤΗΠ στην Teleperformance και με βάση τις διαθέσεις που εκφράστηκαν για συμμετοχή από πολλούς συναδέλφους, προχωράμε σε εκ νέου συνεδρίαση την Τετάρτη 26/10 στην Πλάτωνος 31 στην Καλλιθέα. Με την ορμή και από τη μαζική Γενική Συνέλευση του κλαδικού μας συνδικάτου, το μαχητικό σχέδιο δράσης που αποφασίστηκε συζητάμε για τη δράση μας για την οργάνωση της απεργίας στις 9 Νοέμβρη και την αποτελεσματικότερη απάντηση μας, απέναντι στις συνέπειες της κυβερνητικής πολιτικής.

Φτάνει πια με την κοροϊδία της απορρόφησης ακόμα και αυτών των ισχνών αυξήσεων μέσα από τη μείωση των μπόνους της εταιρείας, φτάνει πια στο να παίρνουμε στην πλάτη μας, όλα τα αυξημένα κόστη για ρεύμα και σε λίγο καιρό και για θέρμανση στα σπίτια μας. Με ένα επίδομα τηλεργασίας που δε φτάνει καν για να καλύψει ούτε τα έξοδα για το ίντερνετ. Την ίδια ώρα που η εταιρεία έχει το θράσος να μας ζητάει να καλύπτουμε τυχόν καθυστερήσεις ή προβλήματα με τη σύνδεση για να καλύπτουμε πλήρες 8ώρο. Αλλά και να αναγκάζει συναδέλφους να καλύπτουν με υπερωρίες μέρες που πήραν με αναρρωτική άδεια. Και όλα αυτά για να σημειώνει η Teleperformance κέρδη ρεκόρ χτισμένα πάνω στις πλάτες μας.

Έχει έρθει η ώρα να σηκώσουμε το ανάστημα μας, να πούμε ως εδώ γιατί «το βαρέλι δεν έχει πάτο». Το έτος 2022, μας ζητάνε να ντυθούμε καλύτερα, να κάνουμε μπάνιο μία ή δύο φορές την εβδομάδα, για να εξοικονομήσουμε ενέργεια. Να μάθουμε τις οικογένειες και τα παιδιά μας να επιβιώνουν με όσο το δυνατόν λιγότερα γίνεται. Με σβηστά φώτα, κρύα σπίτια, άδεια ψυγεία και ντουλάπια. Μας ζητάνε να διαλέξουμε δουλειά από το σπίτι για να γλιτώσω από την βενζίνη ή δουλειά απο το γραφείο για να γλιτώσω απο το πετρέλαιο.

Δε θα τους αφήσουμε να συνεχίσουν να μας σέρνουν πίσω στο μεσαίωνα για τα κέρδη τους! Είμαστε πάρα πολλοί για να είμαστε μόνοι!

Τα κοινά μας προβλήματα μπορούνε να βρούνε λύση στην κοινή μας αγωνιστική δράση και την αλληλεγγύη. Ο δρόμος για να ξεφύγουμε από το μαύρο μέλλον που θέλουν για εμάς είναι η ταξικά προσανατολισμένη συλλογική δράση. Μέσα από της γραμμές του κλαδικού μας Σωματείου του ΣΕΤΗΠ. Παίρνουμε κουράγιο από τις κατακτήσεις που έχουν σημειωθεί μέσα από αγωνιστικές δράσεις σε μια σειρά χώρους (COSCOEFOOD, ΛΑΡΚΟ κτλ), από τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας που έχουν υπογραφεί, όπως στους οικοδόμους, από τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που σημειώνονται πανευρωπαϊκά. Από την ίδια τη δράση της Σωματειακής Επιτροπής γιατί έχει καταφέρει με αγώνες να αποτρέψει απολύσεις, να μην μπούνε οι κάμερες στα σπίτια μας όταν με θράσος η εργοδοσία το ζήτησε, να βρίσκεται πάντοτε δίπλα σε όλους τους εργαζόμενους της εταιρείας.

Χρειάζεται να γίνουμε πιο δυνατοί. Δυναμώνουμε τη Σωματειακή μας Επιτροπή. Με αφετηρία την απεργία, γιατί χωρίς εμάς δεν απαντιέται κλήση, ούτε chat, ούτε γράφεται email και κλείνει ticket. Για να μπορέσουμε να καλύψουμε τις σύγχρονες ανάγκες μας και να ζήσουμε με βάση τις πραγματικές δυνατότητες που παρέχει η τεχνολογία και η επιστήμη στον 21ο αιώνα.

Όλοι στη Σύσκεψη της Σωματειακης Επιτροπής την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου στις 19:00 στην Πλάτωνος 31 στην Καλλιθέα.

Παλεύουμε για:

 • Κλαδική Σύμβαση Εργασίας που θα κατοχυρώνει αυξήσεις σε όλους τους μισθούς.

 • Αποσύνδεση μισθού και παραγωγικότητας. Απουσιες, monitoringKPIs και λοιπά να μην ορίζουν τους μισθούς μας.

 • Συμβάσεις αορίστου χρόνου για όλους, με ένα και μόνο εργοδότη την Teleperformance.

 • 5θήμερο, 7ώρο 35ώρο για όλους, κατάργηση όλων των ελαστικών σχέσεων εργασίας

 • Προαιρετική τηλεργασία. Το κόστος της τηλεργασίας να βαρύνει αποκλειστικά τον εργοδότη.

 • Άμεση κατάργηση της απαράδεκτης εφαρμογής του του clean desk policy.

 • Παροχή καρτών απεριορίστων διαδρομών από την εταιρεία, δρομολόγηση λεωφορείων από την εταιρεία για όσους δεν καλύπτονται από τα ΜΜΜ.

 • Μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου.

 • Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.

 • Μείωση και πλαφόν στις τιμές στα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωση.

 • Κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΚΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΚΑΙ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ