ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 17 ΑΠΡΙΛΗ στις 10.30 στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ – ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ – ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ

ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ – ΖΩΗ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

Δίνουμε συνέχεια στη μεγάλη απεργιακή απάντηση της 28 Φλεβάρη, οπού χιλιάδες απεργοί στις επιχειρήσεις του κλάδου μας, στην Αθήνα σε όλη την Ελλάδα που έστειλαν αγωνιστικό μήνυμα σε εργοδοσία και κυβέρνηση, ότι η ζωή μας αξίζει πολύ περισσότερο από τα κέρδη τους, ότι δεν ανεχόμαστε να θυσιάζεται, ότι έχουμε ανάγκες, ότι θέλουμε και μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα.

Η προηγούμενη απεργία ήταν μία από τις μεγαλύτερες των τελευταίων χρόνων, όπως και η συγκέντρωση στην Αθήνα όπως και το μπλοκ του συνδικάτου μας. Οι χιλιάδες απεργοί στις τηλεπικοινωνίες και την πληροφορική, βγήκαμε στον δρόμο, συγκροτήσαμε το μεγαλειώδες μπλοκ του ΣΕΤΗΠ στην απεργιακή συγκέντρωση και γιατί στο μεγάλο ερώτημα τα κέρδη τους ή η ζωή μας, απαντάμε η ζωή μας.

Ξαναβγαίνουμε στο δρόμο στις 17 Απρίλη

Γιατί δεν ανεχόμαστε την προσπάθεια συγκάλυψης του εγκλήματος των Τεμπών από την κυβέρνηση της ΝΔ και τα υπόλοιπα κόμματα που κυβέρνησαν .Γιατί δεν αντέχουμε άλλο να είμαστε τα θύματα αυτής της πολιτικής που τσακίζει τις ζωές μας. Γιατί δεν πάει άλλο τα πάντα να θεωρούνται κόστος όταν είναι να ζήσουμε καλύτερά και να μην υπάρχουν πόροι, αλλά να δίνονται εκατομμύρια ευρώ για την συμμετοχή της χώρα στα δολοφονικά σχέδια των ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ, να στέλνονται αποστολές έξω από τα σύνορα της χώρας όπως αυτή της φρεγάτας ΥΔΡΑ, να συμμετέχει η χώρα στο σφαγιασμό άλλων λαών και ταυτόχρονα να μεγαλώνουν η κίνδυνοι να πληρώσουμε το μάρμαρο αυτής της εμπλοκής όχι μόνο οικονομικά αλλά και ως στόχος αντιποίνων.

Γιατί δεν αντέχουμε άλλο να χάνεται το εισόδημα μας από το τεράστιο κύμα ακριβείας και πληθωρισμού των τελευταίων ετών, να μην αυξάνεται ο μισθός μας, την εξόντωση με τα ατελείωτα standby, γιατί θέλουμε ΣΣΕ με αυξήσεις για όλους τους εργαζόμενους που θα διασφαλίζει μισθούς, δικαιώματα, ωράριο, την ζωή μας και τον ελεύθερο μας χρόνο.

Η μεγάλη απεργία της 28 Φλεβάρη ένωσε την φωνή όλων μας, με τους χιλιάδες συναδέλφους μας στις μεγάλες τηλεφωνικές εταιρείες του κλάδου που έχουν απεργήσει ήδη 4 φορές από την αρχή των αγωνιστικών κινητοποιήσεων τους, που με την αγωνιστική τους στάση έχουν στριμώξει την εργοδοσία, που κάνει κάθε προσπάθεια να τους τρομοκρατήσει η οποία πέφτει στο κενό, και ας έφτασε στο σημείο η εργοδοσία της Teleperformance να κάνει αγωγή στο Συνδικάτο μας.

Οι συνάδελφοί μας στα τηλεφωνικά κέντρα είναι ήδη νικητές!

Έχουν καταφέρει και έχουν ενωθεί μέσα από τον αγώνα τους, ξεπερνώντας κάθε εμπόδιο, και ας μην μιλούσαν την ίδια γλώσσα, ας μην είχαν ειπωθεί πότε από κοντά λόγω βαρδιών ή τηλεργασίας, οργανώθηκαν στο συνδικάτο τους το ΣΕΤΗΠ, φτιάξανε τα δικά τους επιχειρησιακά σωματεία σε Teleperformance και Web Help.

Οργάνωσαν αγώνα που είχε αποτελέσματα!

 Ήδη οι εταιρίες αναγκάστηκαν να δώσουν αυξήσεις που φτάσανε τα 200€! Αποσπάσαμε δέσμευση από το Υπουργείο Μεταναστευτικής πολιτικής ότι δεν θα αλλάξει το καθεστώς παραμονής των συναδέλφων μεταναστών στην χώρα με βάση τον νέο απαράδεκτο νόμο ομηρίας που φέρνει η κυβέρνηση. Η μεγαλύτερη νίκη είναι ότι ξέρουμε την δύναμη μας πως μπορούμε να νικήσουμε. Η δική μας δύναμη έγινε ο φόβος των εργοδοτών, για αυτό με κάθε τρόπο προσπάθησαν να βάλουν εμπόδια στην αγωνιστικής διάθεση των συναδέλφων μας, αξιοποιώντας ψέματα, τρομοκρατία ακόμη και έξτρα απολαβές αν δεν απεργήσει κάποιος.

Η αλληλεγγύη μας είναι ένα πολύ σημαντικό όπλο μας

Η επιτυχία του Setip Solidarity Fest με την συμμετοχή εκατοντάδων συναδέλφων σε μια γιορτή αλληλεγγύης και συναδέλφωσης μας κάνει όλους πιο δυνατούς. Το ένας για όλους και όλοι για έναν έγινε πράξη σε μια μέρα γεμάτη μουσικές, χαμόγελα, εικόνες, μιας μεγάλης αγκαλιάς συναδέλφων για την στήριξη του απεργιακού ταμείου που στήθηκε για την ενίσχυση των συναδέλφων που δίνουν την μάχη στις τηλεφωνικές εταιρίες.

Αν δεν είναι ίδια, σίγουρα είναι πολλά αυτά που μας γεμίζουν αγανάκτηση κάθε μέρα. Από το παραμικρό πρόβλημα στην δουλεία μέχρι την ακρίβεια που εξανεμίζει τον μισθό μας που δεν φτάνει για να βγει ο μήνας. Για αυτό σε πολλούς χώρους δουλείας ξεσπάνε αγώνες, οι συνάδελφοι συζητάν περισσότερο και οργανώνονται για να διεκδικήσουν, όπως στην Intracom Telecom που οι εργαζόμενοι αποφάσισαν στάση εργασίας για την υπογραφή ΣΣΕ, στην εταιρία WINGS που κινητοποιήθηκαν για να παρθεί πίσω η άδικη απόλυση συναδέλφου, στην ΝΟΚΙΑ συζητούν πως θα απαντήσουν στις απολύσεις που ανακοίνωσε η εταιρία αλλά και την διεκδίκηση Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας , σε άλλους χώρους που συζητάνε πως θα απαντήσουν στην επίθεση της εργοδοσίας, θα διεκδικήσουν αυξήσεις, Συμβάσεις.

Γνωρίζουμε, πως τίποτα δεν χαρίστηκε στους εργαζόμενους, ότι όλα κερδήθηκαν με τον δικό μας αγώνα κόντρα σε κυβερνήσεις και εργοδοσίες. Παίρνουμε την οργάνωση του αγώνα στα χέρια μας, προσπερνάμε τις συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΓΣΕΕ που σε διατεταγμένη υπηρεσία απεργοσπασίας δεν υπολόγισε τις εκατοντάδες αποφάσεις πρωτοβαθμίων σωματείων, ομοσπονδιών και Εργατικών για την απεργία της 28 Φλεβάρη, αλλά και τις πλειοψηφίες στα σωματεία του ΟΤΕ που εκτός τού ότι έλαμψαν δια της απουσίας τους από τους αγώνες των εργαζόμενων, το προηγούμενο διάστημα, υπέγραψαν συμβάσεις όπου διασφάλισαν αύξηση μερίσματος στους μετόχους και αυξήσεις στους μεγαλοεργολάβους

Κυβέρνηση και εργοδοσία σφυρίζουν αδιάφορα στα προβλήματα, τις ανάγκες, τις διεκδικήσεις μας. Ρεαλιστικό σήμερα είναι να πάρουμε αυξήσεις, να έχουμε ασφάλεια στη ζωή και στη δουλειά μας, και όχι η υπομονή και τα ευχολόγια της κυβέρνησης, των άλλων κομμάτων και των υπηρετών τους στο κίνημα.

Προχωράμε σε ΓΣ του Συνδικάτου μας. Δευτέρα 8 Απριλίου στον κινηματογράφο Studio

Add Event to Calendar

Share This Story, Choose Your Platform!

Joining Over 800,000 Students Enjoying Avada Education now

Become Part of Avada University to Further Your Career.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Η Γενική Συνέλευση εργαζομένων της hol, την Τρίτη 11/12/2012 αποφάσισε με ισχυρή πλειοψηφία να απαντήσει αγωνιστικά στο χριστουγεννιάτικο δώρο της εργοδοσίας που αποτελείται από:

  • μπαράζ απολύσεων,

  • προσλήψεις συναδέλφων με μισθούς πείνας,

  • εντατικοποίηση εργασίας και

  • χειροτέρευση των συνθηκών εργασίας (ειδικά στον ημιώροφο) και άρνηση της  εταιρείας να συναντηθεί με την επιτροπή υγιεινής και ασφάλειας για τα αντίστοιχα ζητήματα.

Στην πλούσια συζήτηση που έγινε, πολλοί συνάδελφοι πήραν τον λόγο για να εκφράσουν τους προβληματισμούς τους. Την καθημερινότητά τους, τη ζωή που κάνουν με τον μισθό τους. Ιδιαίτερο κουράγιο μας έδωσε η ανακοίνωση αλληλεγγύης των συναδέλφων μας από τη Forthnet, καθώς και τα συμπεράσματα που μας οδήγησε να βγάλουμε.

Η απόφασή μας να προβούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση της εταιρείας την επόμενη ημέρα δε χρειάστηκε να υλοποιηθεί. Η διοίκηση φρόντισε να μας δώσει από πριν την εύγλωττη απάντησή της, προχωρώντας σε νέες απολύσεις. Αναρωτιόμαστε βέβαια εάν θα το έπραττε με την ίδια ευκολία σε περίπτωση που η συνέλευσή μας ήταν ακόμη μαζικότερη, που κάθε συνάδελφος την είχε κάνει προσωπική του υπόθεση.

Μετά από όλα αυτά, και σύμφωνα με την απόφαση της συνέλευσής μας, καλέσαμε το κλαδικό μας σωματείο, το ΣΕΤΗΠ, και το επιχειρησιακό μας σωματείο, το ΣΕΙΝ, να επικυρώσουν και τυπικά την απόφασή μας για αγωνιστική απάντηση. Η απάντηση του πρώτου ήταν άμεση και θετική, του δεύτερου εκκρεμεί. Καλούμε λοιπόν κάθε συνάδελφο να κάνει το βήμα, να είναι παρών στην πρώτη μας κινητοποίηση, την 4ωρη στάση εργασίας στην hellas online την Τρίτη 18/12/2012 από τις 08:00 έως τις 12:00, και στη νέα μας συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την ώρα της στάσης στο προαύλιο της εταιρείας.

ΩΣ ΕΔΩ.

Επιτροπή Αγώνα εργαζομένων της Hellas on Line