Σε συνέχεια της πρώτης συνάντησης του προέδρου του ΣΕΤΗΠ και του προέδρου ΣΕΤΕΠ με το γραφείο του Υπουργού και κατόπιν της δέσμευσης να εξετάστει το ζήτημα και αφού η πλευρά του Σωματείου κατέθεσε τις λεπτομέρειες που ζητήθηκαν, δεν μας έχει δωθεί ακόμη καμία απάντηση για τα δίκαια αιτήματα μας.

Η υπαναχώρηση του Υπουργείου Μετανάστευσης στη Βουλή σχετικά με τη μη αλλαγή του καθεστώτος της βίζας ειδικού σκοπού, σε βίζα με ανάκληση, όπως προέβλεπε το προσχέδιο νόμου, δεν μας αρκεί! Συνεχίζουμε τον αγώνα μας και καλούμε σε εκ νέου κινητοποίηση στο υπουργείο μεταναστεύσης και ασύλου!

Για χρόνια οι μεγάλες πολυεθνικές των τηλεφωνικών κέντρων εκμεταλλεύονται την αντεργατική νομοθεσία ΕΕ και κυβερνήσεων με αποτέλεσμα να εκβιάζουν μετανάστες εργαζόμενους με την εφαρμογή της visa ειδικού σκοπού, που είναι στην ουσία σύγχρονη μορφή σκλαβιάς για χιλιάδες συναδέλφους μας.

Την ημέρα κατά του ρατσισμού και των διακρίσεων που ανθίζουν σε αυτό το σύστημα που κυνηγάει μόνο τα κέρδη, είμαστε εκεί και παλεύουμε μέχρι να αλλάξει αυτό το σάπιο καθεστώς.

Όλοι στον αγώνα, κανένας μόνος του!

Όλοι στην συγκέντρωση την Πέμπτη 21 Μαρτίου στις 18.30 στο Υπουργείο Μετανάστευσης  και Ασύλου, Θηβών 196-198, Αγ. Ιωάννης Ρέντης 182 33.

 

Share This Story, Choose Your Platform!

Joining Over 800,000 Students Enjoying Avada Education now

Become Part of Avada University to Further Your Career.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Η Γενική Συνέλευση εργαζομένων της hol, την Τρίτη 11/12/2012 αποφάσισε με ισχυρή πλειοψηφία να απαντήσει αγωνιστικά στο χριστουγεννιάτικο δώρο της εργοδοσίας που αποτελείται από:

  • μπαράζ απολύσεων,

  • προσλήψεις συναδέλφων με μισθούς πείνας,

  • εντατικοποίηση εργασίας και

  • χειροτέρευση των συνθηκών εργασίας (ειδικά στον ημιώροφο) και άρνηση της  εταιρείας να συναντηθεί με την επιτροπή υγιεινής και ασφάλειας για τα αντίστοιχα ζητήματα.

Στην πλούσια συζήτηση που έγινε, πολλοί συνάδελφοι πήραν τον λόγο για να εκφράσουν τους προβληματισμούς τους. Την καθημερινότητά τους, τη ζωή που κάνουν με τον μισθό τους. Ιδιαίτερο κουράγιο μας έδωσε η ανακοίνωση αλληλεγγύης των συναδέλφων μας από τη Forthnet, καθώς και τα συμπεράσματα που μας οδήγησε να βγάλουμε.

Η απόφασή μας να προβούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση της εταιρείας την επόμενη ημέρα δε χρειάστηκε να υλοποιηθεί. Η διοίκηση φρόντισε να μας δώσει από πριν την εύγλωττη απάντησή της, προχωρώντας σε νέες απολύσεις. Αναρωτιόμαστε βέβαια εάν θα το έπραττε με την ίδια ευκολία σε περίπτωση που η συνέλευσή μας ήταν ακόμη μαζικότερη, που κάθε συνάδελφος την είχε κάνει προσωπική του υπόθεση.

Μετά από όλα αυτά, και σύμφωνα με την απόφαση της συνέλευσής μας, καλέσαμε το κλαδικό μας σωματείο, το ΣΕΤΗΠ, και το επιχειρησιακό μας σωματείο, το ΣΕΙΝ, να επικυρώσουν και τυπικά την απόφασή μας για αγωνιστική απάντηση. Η απάντηση του πρώτου ήταν άμεση και θετική, του δεύτερου εκκρεμεί. Καλούμε λοιπόν κάθε συνάδελφο να κάνει το βήμα, να είναι παρών στην πρώτη μας κινητοποίηση, την 4ωρη στάση εργασίας στην hellas online την Τρίτη 18/12/2012 από τις 08:00 έως τις 12:00, και στη νέα μας συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την ώρα της στάσης στο προαύλιο της εταιρείας.

ΩΣ ΕΔΩ.

Επιτροπή Αγώνα εργαζομένων της Hellas on Line