ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ! ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΕΤΗΠ

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΕΤΗΠ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 19/9 (18.00, στο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΓ. ΟΤΕ 3ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΊΟΥ 110)

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΟΛΕΘΡΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

 ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 21/9/2023 ΣΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΜΕ ΤΑ ΤΑΞΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ/ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ/ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ

Απέναντι σε αυτή τη νέα αντεργατική επίθεση ενώ ακόμα ο λαός μετράει τις πληγές του από τις πλημμύρες και τις πυρκαγιές, με ένα κράτος ικανό να ξεσπιτώνει, να καταστέλλει, να μας βουλιάζει στην ακρίβεια, να μας μπλέκει σε πολέμους ιμπεριαλιστών αλλά ανίκανο για τη στοιχειώδη πολιτική προστασία σε πλημμύρες, φωτιές, προστασία της ανθρώπινης ζωής..

ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΣΩΖΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ

Η κυβέρνηση πιστή στην πολιτική που τα θυσιάζει όλα για το κέρδος ακόμα και την ανθρώπινη ζωή, πολιτική που υπηρέτησαν κ οι προηγούμενες των ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ, έχει βάλει στόχο να βάλει ένα ακόμα λιθαράκι για ακόμα μεγαλύτερη εκμετάλλευση μας κατ’ εντολή των εργοδοτών μας.

Έτσι οι εργοδότες εξασφαλίζουν τα υπερκέρδη τους, τη λεγόμενη «ανταγωνιστικότητα», από το δικό μας ξεζούμισμα, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, τη δουλειά ήλιο με ήλιο, την έλλειψη συλλογικών συμβάσεων. Αυτά βλέπετε προβλέπουν και οι «βέλτιστες» ευρωπαϊκές πρακτικές και οδηγίες (βλ. Γερμανία και Αγγλία με τα “zero hours contracts”). Αυτά θέλουν να νομοθετήσουν επεκτείνοντας το ήδη αντεργατικό νομοθετικό οπλοστάσιο!

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ 13 ΩΡΕΣ ΤΗ ΜΕΡΑ – 6 ΜΕΡΕΣ ΤΗΝ ΒΔΟΜΑΔΑ

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΛΑΣΤΙΚΕΣ ΣΧΕΧΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ZERO HOUR ΚΑΙ ON DEMAND

ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΑ 74

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ

Δε θα συνηθίσουμε τη βαρβαρότητα και την αποκτήνωση. Έχουμε τη δύναμη να βάλουμε τη δικιά μας σφραγίδα στις εξελίξεις. Εμείς επιβάλλαμε να μην περάσει στα ψιλά το έγκλημα στα Τέμπη, εμείς φωνάξαμε για το έγκλημα στο λιμάνι του Πειραιά, εμείς οργανώνουμε την αλληλεγγύη στις φωτιές και τις πλημμύρες. Τη δύναμη μας την ξέρουν και την υπολογίζουν και η καλύτερη απόδειξη είναι ότι πλάι σε κάθε αντεργατικό χτύπημα, φροντίζουν να πάρουν τα μέτρα τους ενισχύοντας την καταστολή και την τρομοκρατία. Τρέμουν την οργανωμένη μας απάντηση!

Έχουμε φωτεινά παραδείγματα και στον κλάδο που νόμοι έμειναν στα χαρτιά, που αγώνες νίκησαν (cosco, efood, οικοδόμοι, ΛΑΡΚΟ), που βάλαμε εμπόδια σε απολύσεις, απληρωσιές, χειροτέρευση εργασιακών συνθηκών, αυθαιρεσίες.

Αυτό θα κάνουμε και τώρα γιατί οι εργαζόμενοι στις  Τηλεπικοινωνίες την Πληροφορική έχουμε οδηγό το πως θα μπορούσαμε να ζούμε στον 21ο αιώνα, αν αξιοποιούνταν όλη αυτή η πρόοδος και η τεχνολογία που περνάει από τα χέρια μας για την ικανοποίηση των αναγκών μας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ – ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ – 7ΩΡΟ – 5ΜΕΡΟ – 35ΩΡΟ

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΚΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Συνάδελφοι, δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Καλούμε κάθε συνάδελφο στα τηλεφωνικά κέντρα, τους παρόχους, τις εταιρείες πληροφορικής να μπουν στη μάχη της ενημέρωσης και της οργάνωσης αυτού του αγώνα.

Μαχητικά προχωράμε σε έκτακτη γενική συνέλευση του ΣΕΤΗΠ και διαδίδουμε το απεργιακό κάλεσμα. Γυρνάμε πλάτη στις γνωστές ηγεσίες που κωφεύουν στα καλέσματα των συνδικάτων και των δυνάμεων του ΠΑΜΕ εδώ και εβδομάδες, να αποδεχτούν έστω και τώρα την πρόταση για προκήρυξη απεργίας.Την Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη, ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ, μαζί με δεκάδες σωματεία από όλη την Αττική που έχουν πάρει απεργιακές αποφάσεις.

  • ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 17/9
  • ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 19/9 (18.00, στο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΓ. ΟΤΕ 3ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΊΟΥ 110 [θα υπάρχει χώρος για την δημιουργική απασχόληση των παιδίων]
  • ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 21/9

ΧΩΡΙΣ ΕΣΕΝΑ ΓΡΑΝΑΖΙ ΔΕ ΓΥΡΝΑ – ΕΡΓΑΤΗ ΜΠΟΡΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΑΦΕΝΤΙΚΑ