Η Σωματειακή Επιτροπή Εργαζομένων της Skroutz πραγματοποίησε δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της εταιρείας στη N.Ιωνία ενάντια στις νέες ατομικές συμβάσεις που έφερε η εργοδοσία για να χτυπήσει τα δικαιώματα των εργαζομένων της εταιρείας

 Δυναμική ήταν η παρουσία συναδέλφων τόσο από την ίδια την εταιρεία όσο και από τον υπόλοιπο κλάδο.

Συνάδελφοι, η αποφασιστικότητα και η επιμονή μας, με την συμβολή του ΔΣ του ΣΕΤΗΠ οδήγησε σε μια πρώτη συνάντηση με τη Διοίκηση, μια συνάντηση που το συνδικάτο είχε ζητήσει εδώ και πάνω από μια βδομάδα.

Η διεκδικητική μας στάση από την πρώτη στιγμή και η μαζικότητα της σημερινής διαμαρτυρίας είχαν το πρώτο αποτέλεσμα . Η εργοδοσία δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει σε συνάντηση με εκπροσώπους του ΣΕΤΗΠ άμεσα αλλά και ότι  αποσύρει τη σημερινή ημερομηνία σαν διορία υπογραφής.

Όλοι οι εργαζόμενοι της Skroutz είμαστε μια γροθιά και δίνουμε τη μάχη για να ακυρώσουμε την επίθεση που δεχόμαστε στα δικαιώματά μας με τις βλαπτικές μεταβολές στις ατομικές συμβάσεις που έφερε η εργοδοσία. Η απάντηση μας βρίσκεται στην πάλη για να υπογράψουμε επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση.

ΔΕΝ ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΔΩ! ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ! ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΕΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ!

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΤΙΣ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΠΟΥ ΦΕΡΝΟΥΝ ΒΛΑΠΤΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ!

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ!

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ SKROUTZ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ!

Στο συνδικάτο μας έρχονται συνεχώς ψηφίσματα αλληλεγγύης από επιχειρησιακά σωματεία αλλά και άλλα κλαδικά. Καλούμε τους εργαζόμενους, τη νεολαία και όλο το λαό της Νέας Ιωνίας και της Αττικής να είναι στο πλευρό μας. Καλούμε όλους τα συνδικάτα και τους μαζικούς φορείς να σταθούν αλληλέγγυοι στην πάλη των εργαζομένων της Skroutz.

 ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΣΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ. ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ!

 Απαιτούμε:

  • την έναρξη συλλογικής διαπραγμάτευσης με το ΣΕΤΗΠ για υπογραφή επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης
  • άμεσα ουσιαστικές αυξήσεις για όλους πάνω από τον πληθωρισμό
  • μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στα κτίρια ώστε όλοι να μπορούν να επιστρέψουν στο χώρο εργασίας, θέσεις εργασίας για όλους

 

ΣΩΜΑΤΕΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ TOY ΣΕΤΗΠ ΣΤΗ SKROUTZ

Share This Story, Choose Your Platform!

Joining Over 800,000 Students Enjoying Avada Education now

Become Part of Avada University to Further Your Career.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Η Γενική Συνέλευση εργαζομένων της hol, την Τρίτη 11/12/2012 αποφάσισε με ισχυρή πλειοψηφία να απαντήσει αγωνιστικά στο χριστουγεννιάτικο δώρο της εργοδοσίας που αποτελείται από:

  • μπαράζ απολύσεων,

  • προσλήψεις συναδέλφων με μισθούς πείνας,

  • εντατικοποίηση εργασίας και

  • χειροτέρευση των συνθηκών εργασίας (ειδικά στον ημιώροφο) και άρνηση της  εταιρείας να συναντηθεί με την επιτροπή υγιεινής και ασφάλειας για τα αντίστοιχα ζητήματα.

Στην πλούσια συζήτηση που έγινε, πολλοί συνάδελφοι πήραν τον λόγο για να εκφράσουν τους προβληματισμούς τους. Την καθημερινότητά τους, τη ζωή που κάνουν με τον μισθό τους. Ιδιαίτερο κουράγιο μας έδωσε η ανακοίνωση αλληλεγγύης των συναδέλφων μας από τη Forthnet, καθώς και τα συμπεράσματα που μας οδήγησε να βγάλουμε.

Η απόφασή μας να προβούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση της εταιρείας την επόμενη ημέρα δε χρειάστηκε να υλοποιηθεί. Η διοίκηση φρόντισε να μας δώσει από πριν την εύγλωττη απάντησή της, προχωρώντας σε νέες απολύσεις. Αναρωτιόμαστε βέβαια εάν θα το έπραττε με την ίδια ευκολία σε περίπτωση που η συνέλευσή μας ήταν ακόμη μαζικότερη, που κάθε συνάδελφος την είχε κάνει προσωπική του υπόθεση.

Μετά από όλα αυτά, και σύμφωνα με την απόφαση της συνέλευσής μας, καλέσαμε το κλαδικό μας σωματείο, το ΣΕΤΗΠ, και το επιχειρησιακό μας σωματείο, το ΣΕΙΝ, να επικυρώσουν και τυπικά την απόφασή μας για αγωνιστική απάντηση. Η απάντηση του πρώτου ήταν άμεση και θετική, του δεύτερου εκκρεμεί. Καλούμε λοιπόν κάθε συνάδελφο να κάνει το βήμα, να είναι παρών στην πρώτη μας κινητοποίηση, την 4ωρη στάση εργασίας στην hellas online την Τρίτη 18/12/2012 από τις 08:00 έως τις 12:00, και στη νέα μας συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την ώρα της στάσης στο προαύλιο της εταιρείας.

ΩΣ ΕΔΩ.

Επιτροπή Αγώνα εργαζομένων της Hellas on Line