Συνάδελφοι, καταγγέλλουμε την απόλυση πρωτοπόρου συναδέλφισσας και μέλος του ΣΕΤΗΠ από την εργοδοσία της ADVANTAGE FINANCIAL SYSTEMS EXPERTS.

 

H απόλυση έγινε με συνοπτικές διαδικασίες στο τέλος της βάρδιας χωρίς καμία προηγούμενη προειδοποίηση, με τη γνωστή καραμέλα της απόδοσης και παραγωγικότητας.

 

Να σημειώσουμε ότι πρόσφατα είχε μεταφερθεί σε νέο τμήμα με καινούργιες ευθύνες και καθήκοντα.

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ!

ΒΑΖΟΥΜΕ ΦΡΕΝΟ ΣΤΙΣ ΟΡΕΞΕΙΣ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ!

 

Η συνάδελφος με παραδειγματική στάση δεν υπέγραψε την απόλυση της και ήρθε σε επαφή με το συνδικάτο κατευθείαν. Έκανε ξεκάθαρο στην εργοδοσία ότι δε δέχεται την άδικη απόλυση και μαζί με τους συναδέλφους της και το ΣΕΤΗΠ θα παλέψουμε για να παρθεί πίσω.

 

Εκπρόσωπος του ΔΣ του ΣΕΤΗΠ επικοινώνησε σήμερα 13/9/2023 με την υπεύθυνη του ανθρώπινου δυναμικού. Καταγγείλαμε την απόλυση και ζητήσαμε άμεση συνάντηση με τη διοίκηση με αίτημα την άμεση επαναπρόσληψη της συναδέλφου. Σε διαφορετική περίπτωση θα προχωρήσουμε σε καταγγελία στην αρμόδια επιθεώρηση εργασίας, θα εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο!

Καλούμε όλους τους συναδέλφους στην ADVANTAGE να έρθουν σε επαφή με το ΣΕΤΗΠ και να γίνουν μέλη του! Μόνο εμείς συλλογικά και μέσα από το συνδικάτο μπορούμε να βάλουμε φρένο στις ορέξεις της κάθε εργοδοσίας που στηριζόμενη και στο αντεργατικά νομοθετήματα όλων των κυβερνήσεων μας θεωρεί αναλώσιμους.

Share This Story, Choose Your Platform!

Joining Over 800,000 Students Enjoying Avada Education now

Become Part of Avada University to Further Your Career.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Η Γενική Συνέλευση εργαζομένων της hol, την Τρίτη 11/12/2012 αποφάσισε με ισχυρή πλειοψηφία να απαντήσει αγωνιστικά στο χριστουγεννιάτικο δώρο της εργοδοσίας που αποτελείται από:

  • μπαράζ απολύσεων,

  • προσλήψεις συναδέλφων με μισθούς πείνας,

  • εντατικοποίηση εργασίας και

  • χειροτέρευση των συνθηκών εργασίας (ειδικά στον ημιώροφο) και άρνηση της  εταιρείας να συναντηθεί με την επιτροπή υγιεινής και ασφάλειας για τα αντίστοιχα ζητήματα.

Στην πλούσια συζήτηση που έγινε, πολλοί συνάδελφοι πήραν τον λόγο για να εκφράσουν τους προβληματισμούς τους. Την καθημερινότητά τους, τη ζωή που κάνουν με τον μισθό τους. Ιδιαίτερο κουράγιο μας έδωσε η ανακοίνωση αλληλεγγύης των συναδέλφων μας από τη Forthnet, καθώς και τα συμπεράσματα που μας οδήγησε να βγάλουμε.

Η απόφασή μας να προβούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση της εταιρείας την επόμενη ημέρα δε χρειάστηκε να υλοποιηθεί. Η διοίκηση φρόντισε να μας δώσει από πριν την εύγλωττη απάντησή της, προχωρώντας σε νέες απολύσεις. Αναρωτιόμαστε βέβαια εάν θα το έπραττε με την ίδια ευκολία σε περίπτωση που η συνέλευσή μας ήταν ακόμη μαζικότερη, που κάθε συνάδελφος την είχε κάνει προσωπική του υπόθεση.

Μετά από όλα αυτά, και σύμφωνα με την απόφαση της συνέλευσής μας, καλέσαμε το κλαδικό μας σωματείο, το ΣΕΤΗΠ, και το επιχειρησιακό μας σωματείο, το ΣΕΙΝ, να επικυρώσουν και τυπικά την απόφασή μας για αγωνιστική απάντηση. Η απάντηση του πρώτου ήταν άμεση και θετική, του δεύτερου εκκρεμεί. Καλούμε λοιπόν κάθε συνάδελφο να κάνει το βήμα, να είναι παρών στην πρώτη μας κινητοποίηση, την 4ωρη στάση εργασίας στην hellas online την Τρίτη 18/12/2012 από τις 08:00 έως τις 12:00, και στη νέα μας συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την ώρα της στάσης στο προαύλιο της εταιρείας.

ΩΣ ΕΔΩ.

Επιτροπή Αγώνα εργαζομένων της Hellas on Line