ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΣ ΣΕΤΗΠ 07/11/23 ΓΙΑ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ

Καταγγέλλουμε την εντεινόμενη εκστρατεία αυταρχισμού και τρομοκρατίας ενάντια σε εκπαιδευτικούς, μέλη της ΕΛΜΕ Πειραιά για συνδικαλιστική και πολιτική δράση.

Συγκεκριμένα:

  • Τέσσερεις εκπαιδευτικοί, μέλη της ΕΛΜΕ Πειραιά διώκονται πειθαρχικά και ποινικά για τη συμμετοχή τους σε κινητοποίηση της ΕΛΜΕ ενάντια στις εξετάσεις PISA που κατηγοριοποιούν τα σχολεία.
  • Δύο ακόμα εκπαιδευτικοί μέλη της ΕΛΜΕ Πειραιά και αυτοί διώκονται επίσης πειθαρχικά και ποινικά για τη συμμετοχή τους σε προσπάθεια διαδήλωσης στις 06/12/2020, στην επέτειο δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου ενώ η κυβέρνηση εφαρμόζοντας χουντικής έμπνευσης μέτρο, είχε απαγορεύσει τις διαδηλώσεις.
  • Πολλοί ακόμα εκπαιδευτικοί σε όλη τη χώρα διώκονται για συνδικαλιστικούς και πολιτικούς λόγους.
Επίσης είχαν προωθηθεί και διώξεις εκπαιδευτικών για συμμετοχή σε απεργία – αποχή αλλά και για απλή διατύπωση άποψης μη αρεστής στην κυβέρνηση και τη διοίκηση. Αυτές, κατά δήλωση της διοίκησης, ανακλήθηκαν/πάγωσαν (με ό,τι επιφυλάξεις κρατάμε).

Το βαθιά αντιδημοκρατικό κλίμα στοχεύει στην εμπέδωση σιγής νεκροταφείου στην κοινωνία, για να μην ακούγεται καμία φωνή αντίστασης και για να κατασταλούν προκαταβολικά οι αναγκαίοι αγώνες. Ιδιαίτερα σε μια περίοδο που η επίθεση στα δικαιώματα του λαού των εκπαιδεύτικων, των μαθητών, οξύνεται χωρίς προηγούμενο.

  • ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ.
  • ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΙΝΙΚΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ.
  • ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΤΗΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ, ΤΗΝ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΙΔΕΩΝ.