Ψήφισμα Γ.Σ. ΣΕΤΗΠ για Παλαιστίνη

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΣ ΣΕΤΗΠ 07/11/23 ΓΙΑ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Λευτεριά στην Παλαιστίνη, η μόνη λύση. Καμία εμπλοκή της χώρας στο μακελειό στη Μέση Ανατολή.

Χαιρετίζουμε ακόμα μια μεγαλειώδη διαδήλωση αλληλεγγύης που πραγματοποιήθηκε στις 5/11 στην Αθήνα από σωματεία και μαζικούς φορείς. Ξεκίνησε από το Σύνταγμα με συγκέντρωση και συναυλία και κατέληξε με πορεία στην πρεσβεία του Ισραήλ. Χιλιάδες λαού της Αθήνας φώναξαν ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ!

Απαιτήσαμε να σταματήσει η σφαγή στη Γάζα και οποιαδήποτε εμπλοκή της χώρας μας και συνεργασία με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ.

Το ΣΕΤΗΠ από την πρώτη στιγμή και σήμερα από τη γενική μας συνέλευση  καταδικάζουμε την απαράδεκτη και επικίνδυνη απόφαση της κυβέρνησης να παραχωρήσει την 112 πτέρυγα μάχης της Ελευσίνας για αξιοποίηση από τους Αμερικάνους και το ΝΑΤΟ, στους δολοφονικούς τους σχεδιασμούς και στο μακέλεμα του παλαιστινιακού λαού.

Μία είναι η σωστή πλευρά της ιστορίας αυτή στο πλευρό του δίκαιου παλαιστινιακού αγώνα για τη λευτεριά!

Η πρόσφατη επίσκεψη του Πρωθυπουργού της Ελλάδας στο Ισραήλ και η συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ, Νετανιάχου συνιστά πρόκληση, συνενοχή στο έγκλημα και στην κατοχή, δεν εκφράζει τον ελληνικό λαό. Μνημείο ντροπής η  αποχή της ελληνικής κυβέρνησης από το ψήφισμα του ΟΗΕ για την κατάπαυση του πυρός.

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργου για το “δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα” το οποίο όπως είπε “πρέπει να ασκεί χωρίς μεγάλο ανθρωπιστικό κόστος”, λίγες μέρες μετά τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου και της ελληνορθόδοξης εκκλησίας, είναι εκτός από ανιστόρητες και εξοργιστικές.

Καταδικάζουμε τις δεκάδες συλλήψεις Παλαιστινίων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, μεταξύ των οποίων και της 22χρονης Αχέντ Ταμίμι, χτες τα χαράματα.

Οι κατοχικές δυνάμεις του Ισραήλ, την ώρα που ισοπέδωναν για ακόμη ένα βράδυ την Γάζα δολοφονώντας γυναίκες και παιδιά, την ίδια ώρα κλιμάκωναν τις εκκαθαριστικές επιχειρήσεις στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη με δολοφονίες, συλλήψεις, τρομοκρατία.

Μετά από μια μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση, με τεθωρακισμένα και ράμπο των κατοχικών δυνάμεων του Ισραήλ, εισέβαλαν στο χωριό Ναμπί Σαλέχ, στην Δυτική Όχθη διέλυσαν το σπίτι της οικογένειας Ταμίμι και συνέλαβαν στο κρεβάτι της, την 22χρονη αγωνίστρια Αχέντ Ταμίμι.

Με αυτόν τον τρόπο το κράτος δολοφόνος του Ισραήλ προχωρά στην σφαγή του λαού της Παλαιστίνης. Με καθημερινές δολοφονίες, συλλήψεις, βασανισμούς, ξεσπίτωμα οικογενειών και ισοπεδωση των παλαιστινιακών χωριών.

Αυτό το έγκλημα στηρίζεται στις πλάτες των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και της στήριξης που λαμβάνει και από κυβερνήσεις, όπως της Ελλάδας που μιλάνε για δικαίωμα σε «αυτοάμυνα» σε μια κατοχική δύναμη.

Η Τρομοκρατία Δεν Θα Περάσει – Με την Παλαιστίνη Μέχρι την Λευτεριά

Καταγγέλλουμε την πρωτοφανή δίωξη Παλαιστινίου διαδηλωτή στην Αθήνα, επειδή ύψωσε την σημαία της Παλαιστίνης μαζί με την σημαία της Ελλάδας! Μια δίωξη που ανοίγει επικίνδυνους δρόμους καταστολής και τρομοκρατίας εναντίον συνολικά του εργατικού-λαϊκού κινήματος  και της φιλειρηνικής, αντι-ιμπεριαλιστικής δράσης.

Η ποινικοποίηση της λαϊκής δράσης και του αγώνα για ειρήνη και λευτεριά δεν θα περάσει!

Σύμφωνα με το σκεπτικό της δίωξης κάθε φιλειρηνική δράση, κάθε παιδί που ζωγραφίζει σημαία της Παλαιστίνης, κάθε συνδικάτο και φορέας που κινητοποιείται ενάντια στους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, κάθε άνθρωπος που αντιδρά ενάντια στη σφαγή στην Γάζα θα μπορεί να διωχθεί με βάση το σκεπτικό ότι «εκθέτει το ελληνικό κράτος ή σύμμαχό του ή κατοίκους τους σε κίνδυνο αντιποίνων ή εκθέτει σε κίνδυνο διατάραξης τις φιλικές σχέσεις του ελληνικού κράτους ή συμμάχου του με ξένο κράτος»

Σύμφωνα με το σκεπτικό της δίωξης, οι πρώτοι κατηγορούμενοι θα έπρεπε να είναι οι Κυβερνήσεις της χώρας που συνεργάζονται με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, το οποίο είναι δύναμη κατοχής και μας βάζει σε κίνδυνο γενικότερης σύγκρουσης στην περιοχή, όσοι υπέγραψαν την παραχώρηση του Ελληνικού χώρου για τους πολεμικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, όλοι όσοι παραχώρησαν την Σούδα, την Ελευσίνα, την Καλαμάτα, την Αλεξανδρούπολη, ως προγεφύρωμα για τους πολέμους των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ -ΕΕ-Ισραήλ εμπλέκοντας τον ελληνικό λαό στις συγκρούσεις και τους πολέμους των ιμπεριαλιστών και εκθέτοντας τον λαό της Ελλάδας σε κίνδυνο αντιποίνων.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΟΙ ΛΑΟΙ – ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ

  • ΤΩΡΑ να παύσει κάθε δίωξη, να αρθούν όλες οι κατηγορίες
  • ΤΩΡΑ να σταματήσει κάθε συνεργασία με το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ
  • Τώρα αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967
    με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

 

Συνεχίζουμε να εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού! Παίρνουμε θάρρος από τις μαζικές κινητοποιήσεις αλληλεγγύης σε όλο τον κόσμο!