ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΣ ΣΕΤΗΠ 07.11.23 ΓΙΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

50 χρόνια μετά τα συνθήματα του ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου και της αντιδικτατορικής πάλης του λαού παραμένουν επίκαιρα και δείχνουν το δρόμο για ακόμα πιο αποφασιστικούς, μαζικούς και ανυποχώρητους αγώνες για αξιοπρεπή ζωή με σύγχρονα δικαιώματα.

Έξω το ΝΑΤΟ – Έξω οι ΗΠΑ!

Ψωμί Παιδεία Ελευθερία!

Τιμούμε τους νεκρούς ήρωες του Νοέμβρη! Στεκόμαστε με σεβασμό μπροστά στους χιλιάδες φοιτητές και εργάτες της Αθήνας, που αγωνίστηκαν για τρεις μέρες με ηρωισμό, με αυτοθυσία και πρωτόγνωρη αυτενέργεια ενάντια στο φόβο που προκαλούσε μέχρι τότε η στρατιωτική δικτατορία. Οι φυλακίσεις, οι εξορίες, τα απάνθρωπα βασανιστήρια δεν ήταν αρκετές για να σταματήσουν τον λαό. Ο ξεσηκωμός το Νοέμβρη 1973 στο Πολυτεχνείο έδωσε ένα σφοδρό χτύπημα στη χούντα και την κλόνισε ανεπανόρθωτα. Πριν καλά-καλά συμπληρωθεί ένας χρόνος από τον Νοέμβρη, η χούντα έπεσε!

Ο φετινός εορτασμός του ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου πραγματοποιείται τη στιγμή που η Παλαιστίνη φλέγεται και η απειλή μιας γενικότερης πολεμικής σύρραξης είναι πιο κοντά από ποτέ.

Το κράτος-δολοφόνος του Ισραήλ, με τη στήριξη των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δολοφονεί παιδιά και αμάχους, επεκτείνει την πολύχρονη κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών, συνεχίζει να φυλακίζει και να εκτοπίζει τον παλαιστινιακό λαό.

Στο έγκλημα αυτό συνένοχη είναι η ελληνική κυβέρνηση που προκλητικά βαφτίζει την γενοκτονία στη Γάζα ως “αυτοάμυνα” του Ισραήλ φτάνοντας στο σημείο να μη στηρίξει ψήφισμα στον ΟΗΕ για ανθρωπιστική εκεχειρία!

Απαιτούμε να σταματήσει εδώ και τώρα η σφαγή του λαού της Παλαιστίνης, να δυναμώσει η πάλη για να σταµατήσει η ελληνική επικράτεια και οι υποδοµές της χώρας να µετατρέπονται σε “ορµητήρια πολέµου” και πιθανούς “στόχους” αντιποίνων σε περίπτωση γενίκευσης του πολέµου.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους λαούς όλου του κόσμου, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον παλαιστινιακό λαό. Υποστηρίζουμε το δικαίωμά του για Παλαιστίνη ελεύθερη και ανεξάρτητη στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, για να επιστρέψουν όλοι οι Παλαιστίνιοι πρόσφυγες στις εστίες τους, για να απελευθερωθούν άμεσα όλοι οι Παλαιστίνιοι και άλλοι πολιτικοί κρατούμενοι που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.

Ο ξεσηκωμός του Πολυτεχνείου μας διδάσκει…

… ότι ο αγώνας του λαού και της νεολαίας “φώτισε” και τους πιο σκοτεινούς καιρούς! Κανένας αντίπαλος δεν είναι ανίκητος απέναντί στους αγώνες του λαού.

… μας δείχνει τον δρόμο της σύγκρουσης με το σύστημα, τις απαγορεύσεις και την καταστολή, μας δείχνει τη δύναμη του οργανωμένου κινήματος.

… ότι το σύνθημα Έξω οι ΗΠΑ – Έξω το ΝΑΤΟ είναι επίκαιρο, ότι ο αγώνας για την ειρήνη και φιλία των λαών συνεχίζεται ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στους πολεμικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ- ΝΑΤΟ- ΕΕ.

… με το σύνθημα Ψωμί Παιδεία Ελευθερία, μας δείχνει το δρόμο ότι μόνο ο λαός σώζει τον λαό.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΓΙΑ ΤΑ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΞΕΣΗΚΩΜΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Share This Story, Choose Your Platform!

Joining Over 800,000 Students Enjoying Avada Education now

Become Part of Avada University to Further Your Career.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Η Γενική Συνέλευση εργαζομένων της hol, την Τρίτη 11/12/2012 αποφάσισε με ισχυρή πλειοψηφία να απαντήσει αγωνιστικά στο χριστουγεννιάτικο δώρο της εργοδοσίας που αποτελείται από:

• μπαράζ απολύσεων,

• προσλήψεις συναδέλφων με μισθούς πείνας,

• εντατικοποίηση εργασίας και

• χειροτέρευση των συνθηκών εργασίας (ειδικά στον ημιώροφο) και άρνηση της  εταιρείας να συναντηθεί με την επιτροπή υγιεινής και ασφάλειας για τα αντίστοιχα ζητήματα.

Στην πλούσια συζήτηση που έγινε, πολλοί συνάδελφοι πήραν τον λόγο για να εκφράσουν τους προβληματισμούς τους. Την καθημερινότητά τους, τη ζωή που κάνουν με τον μισθό τους. Ιδιαίτερο κουράγιο μας έδωσε η ανακοίνωση αλληλεγγύης των συναδέλφων μας από τη Forthnet, καθώς και τα συμπεράσματα που μας οδήγησε να βγάλουμε.

Η απόφασή μας να προβούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση της εταιρείας την επόμενη ημέρα δε χρειάστηκε να υλοποιηθεί. Η διοίκηση φρόντισε να μας δώσει από πριν την εύγλωττη απάντησή της, προχωρώντας σε νέες απολύσεις. Αναρωτιόμαστε βέβαια εάν θα το έπραττε με την ίδια ευκολία σε περίπτωση που η συνέλευσή μας ήταν ακόμη μαζικότερη, που κάθε συνάδελφος την είχε κάνει προσωπική του υπόθεση.

Μετά από όλα αυτά, και σύμφωνα με την απόφαση της συνέλευσής μας, καλέσαμε το κλαδικό μας σωματείο, το ΣΕΤΗΠ, και το επιχειρησιακό μας σωματείο, το ΣΕΙΝ, να επικυρώσουν και τυπικά την απόφασή μας για αγωνιστική απάντηση. Η απάντηση του πρώτου ήταν άμεση και θετική, του δεύτερου εκκρεμεί. Καλούμε λοιπόν κάθε συνάδελφο να κάνει το βήμα, να είναι παρών στην πρώτη μας κινητοποίηση, την 4ωρη στάση εργασίας στην hellas online την Τρίτη 18/12/2012 από τις 08:00 έως τις 12:00, και στη νέα μας συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την ώρα της στάσης στο προαύλιο της εταιρείας.

ΩΣ ΕΔΩ.

Επιτροπή Αγώνα εργαζομένων της Hellas on Line