ΣΕΤΗΠ – Παράρτημα Δυτικών συνοικιών Αθήνας

Καταδικάζουμε την δολοφονία της 28χρονης από τον πρώην σύντροφο της έξω από το ΑΤ των Αγίων Αναργύρων

Αποδεικνύεται περίτρανα για ακόμη μια φορά ότι όσο και να προσπαθούν να μας πείσουν ότι το σύστημα τους και οι δυνάμεις αστυνόμευσης  προστατεύουν το λαό, η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική.

Η 28χρονη κοπέλα έκανε αυτά ακριβώς που υποτίθεται ότι θα την προστάτευαν και τελικά έμεινε απροστάτευτη.   Πρακτικές αντιμετώπισης όπως το panic button ή δράσεις ΜΚΟ δεν είναι ικανά να σταματήσουν μορφές βίας που φτάνουν μέχρι το έγκλημα. Οι συμπεριφορές αυτές είναι αποτέλεσμα αυτού του σάπιου και άδικου εκμεταλλευτικού συστήματος που γεννάει μοναξιά, οργή και αδιέξοδα.

Καταγγέλλουμε πρακτικές και τακτικές σωματικής και ψυχολογικής βίας σε βάρος των γυναικών και απαιτούμε την τιμωρία του δράστη και την λήψη αποτελεσματικών μέτρων προστασίας των θυμάτων οποιασδήποτε μορφής βίας.

Εντείνουμε την δράση μας γιατί μόνο μέσα από την συλλογικούς αγώνες θα σταματήσουμε να μετράμε χαμένες ανθρώπινες ζωές.

Συμμετέχουμε στην σημερινή κινητοποίηση στις 7μ.μ στην πλατεία Αγίων Αναργύρων και καλούμε τα μέλη του σωματείου μας να διατρανώσουν την ανάγκη για απόδοση ευθυνών για το απάνθρωπο έγκλημα και την ανάγκη για άμεσα μέτρα προστασίας της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας.

Share This Story, Choose Your Platform!

Joining Over 800,000 Students Enjoying Avada Education now

Become Part of Avada University to Further Your Career.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Η Γενική Συνέλευση εργαζομένων της hol, την Τρίτη 11/12/2012 αποφάσισε με ισχυρή πλειοψηφία να απαντήσει αγωνιστικά στο χριστουγεννιάτικο δώρο της εργοδοσίας που αποτελείται από:

  • μπαράζ απολύσεων,

  • προσλήψεις συναδέλφων με μισθούς πείνας,

  • εντατικοποίηση εργασίας και

  • χειροτέρευση των συνθηκών εργασίας (ειδικά στον ημιώροφο) και άρνηση της  εταιρείας να συναντηθεί με την επιτροπή υγιεινής και ασφάλειας για τα αντίστοιχα ζητήματα.

Στην πλούσια συζήτηση που έγινε, πολλοί συνάδελφοι πήραν τον λόγο για να εκφράσουν τους προβληματισμούς τους. Την καθημερινότητά τους, τη ζωή που κάνουν με τον μισθό τους. Ιδιαίτερο κουράγιο μας έδωσε η ανακοίνωση αλληλεγγύης των συναδέλφων μας από τη Forthnet, καθώς και τα συμπεράσματα που μας οδήγησε να βγάλουμε.

Η απόφασή μας να προβούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση της εταιρείας την επόμενη ημέρα δε χρειάστηκε να υλοποιηθεί. Η διοίκηση φρόντισε να μας δώσει από πριν την εύγλωττη απάντησή της, προχωρώντας σε νέες απολύσεις. Αναρωτιόμαστε βέβαια εάν θα το έπραττε με την ίδια ευκολία σε περίπτωση που η συνέλευσή μας ήταν ακόμη μαζικότερη, που κάθε συνάδελφος την είχε κάνει προσωπική του υπόθεση.

Μετά από όλα αυτά, και σύμφωνα με την απόφαση της συνέλευσής μας, καλέσαμε το κλαδικό μας σωματείο, το ΣΕΤΗΠ, και το επιχειρησιακό μας σωματείο, το ΣΕΙΝ, να επικυρώσουν και τυπικά την απόφασή μας για αγωνιστική απάντηση. Η απάντηση του πρώτου ήταν άμεση και θετική, του δεύτερου εκκρεμεί. Καλούμε λοιπόν κάθε συνάδελφο να κάνει το βήμα, να είναι παρών στην πρώτη μας κινητοποίηση, την 4ωρη στάση εργασίας στην hellas online την Τρίτη 18/12/2012 από τις 08:00 έως τις 12:00, και στη νέα μας συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την ώρα της στάσης στο προαύλιο της εταιρείας.

ΩΣ ΕΔΩ.

Επιτροπή Αγώνα εργαζομένων της Hellas on Line