Σωματειακή επιτροπή Openbet: Η ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ – ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ – ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ

Συναδέλφισσα, συνάδελφε στην Openbet,

είναι εμφανές ότι ήδη η πλούσια δράση της Σωματειακής Επιτροπής όλη την προηγούμενη εβδομάδα βάζει δύσκολα και καθυστερεί τον αρχικό σχεδιασμό της εργοδοσίας! Από τη λίστα των 16 συναδέλφων του Bet Pillar ήδη τουλάχιστον δύο μεταφέρθηκαν σε άλλη ομάδα, ενώ με βάση τα όσα μαθαίνουμε αλλά και μετά από νέα επικοινωνία που είχαμε με το HR, είναι σαφές ότι υπάρχει μεγάλη πίεση για να προχωρήσει η διαδικασία απορρόφησης των συναδέλφων σε άλλες ομάδες.

Ήδη μετά από τις παρεμβάσεις μας προσπαθούν να μαζέψουν την κατάσταση!  

Κάναμε ήδη ένα πρώτο βήμα. Τα μέλη της Σωματειακής Επιτροπής από την πρώτη στιγμή, μαζί με συναδέλφους-ισσες στο γραφείο, έχουμε ριχτεί στην μάχη της οργάνωσης για την αντεπίθεση!
Όλη την προηγούμενη εβδομάδα, μοιράσαμε τις ανακοινώσεις μας κάθε πρωί με εξορμήσεις για να ενημερώσουμε, ενώ  συζητήσαμε με συναδέλφισσες και συναδέλφους καθημερινα στο γραφείο, στο τηλέφωνο, παντού. Επίσης είχαμε δυναμική παρουσία στην Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΗΠ την προηγούμενη Τρίτη ενημερώνοντας για τις δράσεις μας τα υπόλοιπα μέλη του σωματείου στον κλάδο.
Επιπρόσθετα, την προηγούμενη Τρίτη, μετά από έκτακτη συνάντηση με συναδέλφους αποφασίστηκε συλλογικά η άμεση παρέμβασή μας στο HR, όπως και έγινε με πενταμελή αντιπροσωπεία. Εκεί δόθηκε η μάχη και η εργοδοσία πήρε το ηχηρό μήνυμα ότι εδώ δεν θα δεχτούμε καμία απόλυση. Επίσης δηλώσαμε ξεκάθαρα ότι σε όποια περίπτωση απορρόφησης σε άλλη ομάδα θα πρέπει να διατηρηθούν η θέση, ο μισθός και όλα τα δικαιώματα.  Απέναντι και στη φημολογία για αλλαγές ρόλων, εμείς ξεκαθαρίζουμε. Δεν κάνουμε βήμα πίσω από τα δικαιώματά μας!

Δε δεχόμαστε καμία βλαπτική μεταβολή στις συμβάσεις μας! 

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ! Από αύριο το πρωί ερχόμαστε σε επαφή με συναδέλφους στο γραφείο και ενημερώνουμε την Σωματειακή Επιτροπή για κάθε εξέλιξη. Τα μέλη της Σωματειακής Επιτροπής έχουμε συνεχή δράση και παρουσία στα γραφεία. Εκεί που δίνεται η μάχη της συσπείρωσης και μαζικοποίησης του αγώνα.  Σε αυτόν τον δρόμο και την δράση που έχει χαράξει η Σωματειακή Επιτροπή καλούμε ΟΛΑ τα μέλη του Σωματείου και τους υπόλοιπους συναδέλφους να συμβάλλουν στην πολύμορφη δράση μας.
Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με το ΔΣ του κλαδικού μας σωματείου, του ΣΕΤΗΠ το οποίο μας στηρίζει. Είμαστε σε επαγρύπνηση για περαιτέρω ενέργειες και κινητοποιήσεις ώστε να πιέσουμε την εργοδοσία να δώσει άμεσες λύσεις και να ικανοποιήσεις τα αιτήματα μας!
Συναδέλφισσα, συνάδελφε,
οι πληροφορίες που έχουμε αποκαλύπτουν ότι οι 7 συνάδελφοι από το Bet Pillar δουλεύουν όλοι ως full-time remotely. Αποκαλύπτεται απροκάλυπτα και εδώ η διάθεση της εργοδοσίας, σχεδιασμένα, να επιτεθεί στην “εύκολη λεία” και απλά να “τραβήξει το καλώδιο” χωρίς να πάρει χαμπάρι κανείς. Λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο! Εδώ υπάρχει Σωματειακή Επιτροπή, υπάρχει ΣΕΤΗΠ και δεν πρόκειται να τους περάσει. 

Συνάδελφοι, για οποιαδήποτε πληροφορία ενημερώνουμε τα μέλη της Σωματειακής Επιτροπής στην Openbet! Η απάντηση μας πρέπει να είναι συλλογική!

  • Δεν υπογράφουμε καμία απόλυση – επικοινωνούμε με την Σωματειακή Επιτροπή  
  • Καμμία βλαπτική μεταβολή  – Καμμία αλλαγή ρόλου / μισθού / δικαιωμάτων
  • Ούτε σκέψη για απόλυση συναδέλφισσας /συναδέλφου
  • Καμία αντίστοιχη συμπεριφορά της εργοδοσίας να μην μένει στο σκοτάδι!
  • Καταγγέλλουμε την στάση της εργοδοσίας  – Ζητάμε την άμεση επαναπρόσληψη όλων των  συναδέλφων και συναδελφισσών
  • Τώρα αγώνας για αυξήσεις μισθών – Για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ! ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ!
ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΥΣΠΕΙΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ


Σωματειακή Επιτροπή του ΣΕΤΗΠ στην Openbet, 13/11/2023

6978999659 – 6973421417