Στο ίδιο έργο θεατές(vol.2) …

Στο ίδιο έργο θεατές(vol.2) … Πύρινη κόλαση στην Αττική
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, 19:30, πλ.ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ
Ένας μήνας πέρασε σχεδόν και βρισκόμαστε ξανά θεατές στο ίδιο εφιαλτικό σκηνικό, με χιλιάδες στρέμματα δάσους να καίγονται σε όλη την Αττική, με την φωτιά σε Πάρνηθα και Ασπρόπυργο να καεί για 3η μέρα και να συμπαρασέρνει εκτάσεις δάσους του εθνικού δρυμού, αλλά και τον κίνδυνο να επεκταθεί σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις και να προκαλέσει βιομηχανικό ατύχημα.  Ενώ σε όλο αυτό το διάστημα δεκάδες ήταν οι πυρκαγιές που ξέσπασαν σε όλη τη χώρα . Mετά τις πυρκαγιές στις διάφορες περιοχές της Αττικής τον Ιούλιο,  ακολούθησαν αυτές στο Βόλο με τις εκρήξεις πυρομαχικών, στη Ρόδο, στην Κέρκυρα, αυτές τις μέρες στην Εύβοια, στη Θράκη, και τον Έβρο με τους νεκρούς μετανάστες που κάηκαν μέσα στο δάσος.  Τραγικό αποτέλεσμα  είναι να μετράμε 27 νεκρούς συνανθρώπους μας και  πάνω από 1 εκατομμύριο στρέμματα καμένων δασών  και μαζί με αυτά τα σπίτια και τις περιουσίες συνανθρώπων μας,  με τις συνέπειες να έπονται, μιας και η καταστροφή του φυσικού πλούτου και του περιβάλλοντος δεν θα αφήσει ανεπηρέαστη την καθημερινή ζωή όλων μας,  την υγεία μας ακόμη και την αναψυχή και την ψυχαγωγία μας.
Η υπόθεση της προστασίας της ζωής ,της περιουσίας του λαού και του περιβάλλοντος είναι δικιά μας υπόθεση. Οι εργαζόμενοι μπορούμε να τα υπερασπιστούμε  με τον αγώνα μας!
Η κυβέρνηση να αφήσει τις κάθε είδους δικαιολογίες και να στείλει τώρα στον ορεινό όγκο της Πάρνηθας όλα τα μέσα που χρειάζονται από γη και αέρα,  για να μην επεκταθεί η φωτιά και να σωθεί το δάσος και ο Εθνικός Δρυμός.
Διαχρονικό είναι το έγκλημα  και διαχρονικές είναι και οι ευθύνες,  οι οποίες ανήκουν στην πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία είναι συνέχεια της πολιτικής που εφάρμοσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις.  Κοινός παρονομαστής  αυτής της πολιτικής δεν είναι άλλος από το να μπαίνουν όλα στο ζύγι του κέρδους ή του κόστους. Όπως έχει αποδειχτεί περίτρανα όλα τα τελευταία χρόνια, η προστασία της ζωής, των περιουσιών και του περιβάλλοντος, αποτελούν κόστος για το κράτος,  για τον απλούστατο λόγο  ότι οι δαπάνες αυτές δεν θα αποδώσουν κανένα κέρδος, δεν θα ενισχύσουν τους επιχειρηματικούς ομίλους για τους οποίους κόπτονται οι κυβερνήσεις να έχουν κέρδη.
Όσο κι αν προσπαθούν να κουκουλώσουν τις ευθύνες και την εγκληματική πολιτική τους δεν κρύβεται ούτε η υποστελέχωση της πυροσβεστικής, ούτε τα άδεια από δασεργάτες δασαρχεία ούτε η έλλειψη αντιπυρικών ζωνών, η χάραξη και ο καθαρισμός δασικών δρόμων και όλα αυτά τα απαραίτητα μέτρα που απουσιάζουν για να προστατέψουν τα δάση μας.  Όλα αυτά δεν κρύβονται πίσω από καμία δικαιολογία του κακού καιρού, των δυνατών ανέμων, της  κλιματικής αλλαγής.  Ίσα-ίσα από τη στιγμή που υπάρχει πρόβλεψη είναι και η μεγαλύτερη ευθύνη της αντιμετώπισης αυτών των κινδύνων.
Ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους όλης της Αττικής  και απαιτούμε  να παρθούν τώρα όλα τα αναγκαία μέτρα για την αντιμετώπιση  των πυρκαγιών, να μη θρηνήσουμε άλλες ανθρώπινες ζωές να μην  επεκταθούν οι καταστροφές.
Όλοι στο συλλαλητήριο την Παρασκευή 25 Αυγούστου στις 19:30 στην πλατεία Συντάγματος