ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΣ Σ.Ε ΤΟΥ ΣΕΤΗΠ στην Teleperformance ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 19:00 ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

Σε καλούμε να συμμετέχεις στην σύσκεψη της Σωματειακής Επιτροπής του ΣΕΤΗΠ στην Teleperformance να συζητήσουμε πως θα ορθώσουμε ανάστημα στην εργοδοσία και σε όσα βιώνουμε εξαιτίας της κυβερνητικής πολιτικής της ΝΔ που έρχεται ως συνέχεια όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων.

 

Τα προβλήματα μας είναι πολλά: μισθοί που δεν φτάνουν να βγει ο μήνας, συμβάσεις ορισμένου χρόνου και αγωνία μήνα τον μήνα για το εάν θα έχουμε δουλεία την επόμενη της λήξης της σύμβασης, έργα που τελειώνουν, τμήματα που κλείνουν και οι εργαζόμενοι δεν απορροφώνται σε άλλα και απολύονται, εντατικοποίηση στο φουλ με τα στατιστικά και τους χρόνους να γίνονται ο «δαίμονας» μας γιατί ακόμα και λίγα δευτερόλεπτα καθυστέρησης μπορούν να αξιοποιηθούν για να μη δοθεί το bonus, να μην ανανεωθεί μία σύμβαση, η μη ανανέωση σύμβασης να μην επιτρέπει την ανανέωση της βίζας σε περιπτώσεις μεταναστών συναδέλφων…Κι όλα αυτά για να σημειώνει η Teleperformance αυξήσεις ρεκόρ των εσόδων της. Γιατί το «ξεζούμισμα» μας είναι προϋπόθεση για να αυγατίζει τα κέρδη της η Teleperfomance και οι πελάτες της.

 

Την ίδια ώρα που οι αυξήσεις στην ενέργεια, σε είδη λαϊκής κατανάλωσης, στα ενοίκια, τσακίζουν ακόμα περισσότερο το εισόδημα μας  και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν από τις επιδοτήσεις, τα pass της κυβέρνησης, από τις προσαρμογές που μας ζητάνε να κάνουμε. Είναι ντροπή να αναγκαζόμαστε να δουλέψουμε από τα σπίτια μας και να επωμιζόμαστε επιπλέον κόστη! Είναι ντροπή το έτος 2022 να σκεφτόμαστε εάν θα ανάψουμε το θερμοσίφωνο να κάνουμε μπάνιο! Είναι πρόκληση το να μας το ζητάνε, αυτοί που μας έχουν φέρει σε αυτή την κατάσταση.

 

ΛΕΜΕ ΩΣ ΕΔΩ! ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ!

 

Συνάδελφοι, τα κοινά μας προβλήματα μπορούν να αντιμετωπιστούν με την κοινή μας αγωνιστική δράση, με την αλληλεγγύη, την οργανωμένη διεκδίκηση μιας ζωής που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες και δυνατότητες. Τα πρόσφατα παραδείγματα των οργανωμένων διεκδικήσεων που είχαν θετική έκβαση για τους εργαζόμενους στην COSCO, την EFOOD, τη ΛΑΡΚΟ, στον κλάδο των κατασκευών με την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ),  πρέπει να αποτελέσουν φάρο ελπίδας για εμάς.

 

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΣ Σ.Ε ΤΟΥ ΣΕΤΗΠ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 19:00 ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ

(3ης Σεπτεμβρίου 48β, Αθήνα 104 33)

 

Αφήνουμε στην άκρη ψεύτικες ελπίδες ότι λύση στα προβλήματα μας μπορεί να φέρει μία άλλη κυβέρνηση, ότι μπορεί να έρθουν καλύτερες ημέρες εάν κάνουμε λίγο υπομονή, αφήνουμε στην άκρη τον φόβο γιατί δεν είναι ο καθένας μόνος του. Συζητάμε και λέμε τη γνώμη μας για το σχέδιο δράσης που πρέπει να βάλουμε μπροστά για να διεκδικήσουμε:

  • Φτηνό ρεύμα, καύσιμα και τρόφιμα.
  • Αυξήσεις στους μισθούς μας, που θα κατοχυρώνεται μέσα από ΣΣΕ, κι όχι με παζάρεμα για στόχους και για bonus.
  • Σταθερή δουλειά για όλους χωρίς τον βραχνά των τρίτων εταιρειών και τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου.
  • Αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας κι όχι αυτή την απαράδεκτη κατάσταση που μας έχουν επιβάλλει με την πολιτική clean desk και δεν μπορούμε να έχουμε κανένα προσωπικό αντικείμενο στο γραφείο μας, ούτε το κουτί με τα φάρμακα μας.

 

Να συζητήσουμε για τη μαζικοποίηση του Κλαδικού μας Συνδικάτου ΣΕΤΗΠ, στήριγμα όλων των συναδέλφων του κλάδου, την δουλειά για την επιτυχία της Γενικής Συνέλευσης που θα πραγματοποιηθεί στις 16 Οκτωβρίου για να αποφασισθεί αγωνιστικός σχεδιασμός μέχρι και την Πανεργατική Πανελλαδική Απεργία στις 9 Νοέμβρη.

Αποθήκευση (PDF)