Συνάδελφοι, σε συνέχεια της παρέμβασης μας στην εταιρεία MR HEALTH TECH καλούμε όλους τους συναδέλφους που εργάζονται εκεί σε ανοιχτή σύσκεψη στα γραφεία του συνδικάτου μας την Τρίτη 4/4/2023 για να σχεδιάσουμε τη συνέχεια της δράσης μας.

Να θυμίσουμε ότι είχε  προηγηθεί τηλεφωνική παρέμβαση από τη γραμματέα του ΣΕΤΗΠ στην υπεύθυνο του ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας μετά από καταγγελίες που δεχτήκαμε σχετικά με την πρόθεση της εταιρείας να προβεί σε δεκάδες απολύσεις.

Η πλευρά της εταιρείας ούτε επιβεβαίωσε αλλά ούτε και διέψευσε την καταγγελία μας τότε άλλα δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε λίγες ώρες αργότερα με τουλάχιστον 5 συναδέλφους μας να απολύονται μέσω εθελούσιας. Απαιτήσαμε άμεσα συνάντηση για την οποία στείλαμε και επίσημη πρόσκληση, την οποία δεσμευτήκαν ότι θα κάνουν δεκτή με πιθανή ημερομηνία τη Δευτέρα 10/4/23.

 

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ

Συνάδελφοι, η μόνη ασπίδα ασφαλείας και σε αυτή την επίθεση της εργοδοσίας είμαστε μόνο εμείς που οργανωμένα και συλλογικά μέσα από το συνδικάτο μας θα παλέψουμε για να εμποδίσουμε κάθε τέτοια εξέλιξη. Η κερδοφορία όλων των επιχειρήσεων στον κλάδο έχουμε πείρα ότι χτίζεται πάνω στην κατάργηση των δικών μας δικαιωμάτων, τις απολύσεις, την εντατικοποίηση, τους παγωμένους μισθούς.

 

Όλοι μαζί σαν μια γροθιά θα δώσουμε όλες τις δυνάμεις μας και θα εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των συναδέλφων. Έχουμε τη δύναμη να βάλουμε τη σφραγίδα μας στις εξελίξεις.

 

 Καλούμε τους συναδέλφους να μην υπογράψουν κανένα έγγραφο αποδεχόμενοι την απόλυσή τους ή «εθελούσια παραίτηση». Ερχόμαστε άμεσα σε επαφή με το ΣΕΤΗΠ για να καθορίσουμε τα επόμενα βήματά μας.

 

 ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΕΤΗΠ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ MR HEALTH TECH THN TΡΙΤΗ 4/4/2023 18.30 μμ στα γραφεία του συνδικάτου(3ης Σεπτεμβρίου 48b, 1ος όροφος)

 

Όποιος συνάδελφος επιθυμεί να συμμετέχει μέσω τηλεδιάσκεψης μπορεί να στείλει email στο contact@setip.gr ώστε να του προωθήσουμε ηλεκτρονικό σύνδεσμο

 

Απαιτούμε:

  • Καμία απόλυση!
  • Να απορροφηθούν όλοι οι συνάδελφοι με ευθύνη της εργοδοσίας σε άλλες θέσεις  και με την κατάλληλη επανεκπαίδευση εάν χρειάζεται.

Share This Story, Choose Your Platform!

Joining Over 800,000 Students Enjoying Avada Education now

Become Part of Avada University to Further Your Career.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Η Γενική Συνέλευση εργαζομένων της hol, την Τρίτη 11/12/2012 αποφάσισε με ισχυρή πλειοψηφία να απαντήσει αγωνιστικά στο χριστουγεννιάτικο δώρο της εργοδοσίας που αποτελείται από:

  • μπαράζ απολύσεων,

  • προσλήψεις συναδέλφων με μισθούς πείνας,

  • εντατικοποίηση εργασίας και

  • χειροτέρευση των συνθηκών εργασίας (ειδικά στον ημιώροφο) και άρνηση της  εταιρείας να συναντηθεί με την επιτροπή υγιεινής και ασφάλειας για τα αντίστοιχα ζητήματα.

Στην πλούσια συζήτηση που έγινε, πολλοί συνάδελφοι πήραν τον λόγο για να εκφράσουν τους προβληματισμούς τους. Την καθημερινότητά τους, τη ζωή που κάνουν με τον μισθό τους. Ιδιαίτερο κουράγιο μας έδωσε η ανακοίνωση αλληλεγγύης των συναδέλφων μας από τη Forthnet, καθώς και τα συμπεράσματα που μας οδήγησε να βγάλουμε.

Η απόφασή μας να προβούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση της εταιρείας την επόμενη ημέρα δε χρειάστηκε να υλοποιηθεί. Η διοίκηση φρόντισε να μας δώσει από πριν την εύγλωττη απάντησή της, προχωρώντας σε νέες απολύσεις. Αναρωτιόμαστε βέβαια εάν θα το έπραττε με την ίδια ευκολία σε περίπτωση που η συνέλευσή μας ήταν ακόμη μαζικότερη, που κάθε συνάδελφος την είχε κάνει προσωπική του υπόθεση.

Μετά από όλα αυτά, και σύμφωνα με την απόφαση της συνέλευσής μας, καλέσαμε το κλαδικό μας σωματείο, το ΣΕΤΗΠ, και το επιχειρησιακό μας σωματείο, το ΣΕΙΝ, να επικυρώσουν και τυπικά την απόφασή μας για αγωνιστική απάντηση. Η απάντηση του πρώτου ήταν άμεση και θετική, του δεύτερου εκκρεμεί. Καλούμε λοιπόν κάθε συνάδελφο να κάνει το βήμα, να είναι παρών στην πρώτη μας κινητοποίηση, την 4ωρη στάση εργασίας στην hellas online την Τρίτη 18/12/2012 από τις 08:00 έως τις 12:00, και στη νέα μας συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την ώρα της στάσης στο προαύλιο της εταιρείας.

ΩΣ ΕΔΩ.

Επιτροπή Αγώνα εργαζομένων της Hellas on Line