ΘΑ ΚΟΨΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΧΕΡΙ ΠΟΥ ΣΗΚΩΝΕΤΑΙ ΠΑΝΩ ΣΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ

Καταγγέλλουμε την εργοδοσία της Novelcomm OE  για την ψυχολογική και λεκτική  επίθεση σε συνάδελφο μας και για άθλιες εργασιακές συνθήκες.

Ο συνάδελφος που εργάζεται στην εν λόγω εταιρεία με τρίμηνη σύμβαση και αμοιβή ελάχιστα πάνω από τον βασικό, από την πρώτη στιγμή αντιμετώπισε μια απαράδεκτη συμπεριφορά και αυθαιρεσία.

Πολύ σύντομα κατάλαβε ότι παρά την «ταμπέλα» του ανειδίκευτου εργάτη θα έπρεπε στην πραγματικότητα να είναι το παιδί για όλες τις δουλειές, τρέχοντας κυριολεκτικά όλη μέρα να προλάβει τις απαιτήσεις της εργοδοσίας. Το πρωί τον βάφτιζαν IT και το απόγευμα «first level support» σε πελάτες.

 

Έφτασαν μάλιστα από αυτόν τον συνάδελφο με την τρίμηνη σύμβαση να απαιτήσουν να μπει σε καθεστώς ετοιμότητας  (stand-by) και μάλιστα χωρίς καμία αποζημίωση!

Ο συνάδελφος δε δέχτηκε το ρόλο του σκλάβου, αντέδρασε στην απληρωσιά και την τρομοκρατία. Από εκείνη τη μέρα ένας ακόμα μεγαλύτερος πόλεμος ξεκίνησε απέναντι του με τους εργοδότες να προσβάλλουν  τη δουλειά του αλλά και τον ίδιο προσωπικά. Έφτασαν μέχρι και στο σημείο να του απευθύνουν  εξευτελιστικούς  χαρακτηρισμούς  για το πρόσωπο του αλλά και να κινηθούν απειλητικά απέναντι του. Ταυτόχρονα προσπάθησαν να τον πείσουν να δεχτεί βλαπτική μεταβολή στους όρους εργασίας του (μετατροπή σε μερική απασχόληση) και όταν δήλωσε ότι θα καταγγείλει στο ΣΕΠΕ τον απείλησαν ότι αν το κάνει δε θα ξαναβρεί ποτέ δουλειά!

Συνάδελφοι, ως εδώ! Οι εργαζόμενοι με την εργασία μας παράγουμε τα υπερκέρδη των εργοδοτών όλου του κλάδου. Δε μας κάνει κάποιος χάρη, οι εργοδότες εξαρτώνται από εμάς και όχι το αντίθετο, όσο και αν θέλουν να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα.

 

Η αυθαιρεσία τους και η ξετσιπωσιά τους πατάει πάνω και στο αντεργατικό νομοσχέδιο που έχουν χτίσει όλες οι κυβερνήσεις για λογαριασμό τους. Να βάλουν όμως στο μυαλό τους ότι στο ΣΕΤΗΠ, το ΠΑΜΕ και το ταξικό εργατικό κίνημα δε περνάνε οι απειλες!

 

Το ΣΕΤΗΠ θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο καταγγελίας αυτού του περιστατικού. Θα στείλουμε υποστηρικτική καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας και θα προχωρήσουμε σε μια πρώτη διαμαρτυρία την Δευτέρα 10/7/23 στα γραφεία της εταιρείας  (Σίφνου 34/πλ.Κολιάτσου).

Καλούμε όλους του συναδέλφους να στηρίξουν την διαμαρτυρία. Όλοι για έναν και ένας για όλους

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ – ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗ ΣΠΑΣΕΙ