Συνάδελφοι – συναδέλφισσες

Οι εργαζόμενοι στην ελληνική χαλυβουργία εδω και δύο μήνες βρίσκονται σε απεργιακό αγώνα απέναντι στην εργοδοσία των απολύσεων, των μειώσεων μισθών, της εκ περιτροπής εργασίας. Σ’ αυτό το δύσκολο αγώνα δεν είναι μόνοι τους. Άντεξαν και αντέχουν γιατί εκφράστηκε μεγαλειώδης αλληλεγγύη από μεγάλο μέρος της εργατικής τάξης και των συμμάχων της, τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες, φορείς των γυναικών, της νεολαίας.

Η Παναττική απεργία στις 17 Γενάρη, που προκηρύχτηκε από 4 Εργατικά Κέντρα, ύστερα από την πίεση των ταξικών δυνάμεων, μπορεί και πρέπει να αποτελέσει έμπρακτη εκδήλωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους εργαζόμενους της «Ελληνικής Χαλυβουργίας», αλλά και σε όλους τους εργαζόμενους απο δεκάδες εταιρείες σε αρκετούς κλάδους που βρίσκονται σε πολυήμερες αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου με την πλάτη του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού συνεχίζει την επίθεση σε βάρος των εργαζομένων για να υπερασπίσει τα κέρδη των εργοδοτών. Με εντολές του κεφαλαίου έρχονται νέα μέτρα που θα εδραιώσουν τις επιχειρησιακές συμβάσεις, θα μειώσουν κι άλλο τους μισθούς, θα οδηγήσουν σε νέες μαζικές απολύσεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Παράλληλα έρχεται νέο χτύπημα στις συντάξεις και την υγεία ενώ ήδη βλέπουμε τα νέα φορολογικά μέτρα και τς τεράστιες αυξήσεις στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος. Οι απολύσεις, η κατάργηση των ΣΣΕ, η γενικευμένη προσπάθεια για μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης, είναι καθημερινά φαινόμενα και θα πάρουν έκταση.

ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΣΤΙΣ ΟΡΕΞΕΙΣ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ

Στον κλάδο μας αποθρασσυμένοι οι εργοδότες, εφαρμόζουν την αντεργατική νομοθεσία που ψηφίζουν οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι, αλλά και ξεπερνούν ακόμα και αυτούς τους νόμους που έχουν απομείνει. Στη Newsphone προχώρησαν σε πάνω απο 60 απολύσεις με στοχοποίηση των πρωτοπόρων εργαζόμενων. Όταν πήραν την απάντηση απο τους ίδιους τους εργαζόμενους στην εταιρεία με τη στάση τους στη στάση εργασίας που προκύρηξε το ΣΕΤΗΠ, δε δίστασαν να επιτεθούν στο συνδικάτο και να ζητήσουν τη σύλληψη μελών της διοίκησης. Σε δεκάδες εταιρείες έχουμε απλήρωτους για μήνες εργαζόμενους όπως στη MARAC, έχουμε απολύσεις όπως στη HOL και την Teleperformance, έχουμε τρομοκρατία γα μειώσεις μισθών και ωραρίου. Την ίδια ώρα ο ξεπουλημένος συνδικαλισμός στον ΟΤΕ, που πανηγυρίζει επειδή συμφώνησε μειώσεις 12% με την σύμβαση που υπέγραψε, χαρακτηρίζει στημένο αγώνα την απεργία των Χαλυβουργών, που στέκονται 60 και πλέον μέρες στην πύλη του εργοστασίου στον Ασπρόπυργο, μαχόμενοι απέναντι στην εργοδοσία η οποία τους θέτει το δίλημμα ή 180 απολύσεις ή 5-ωρο και μείωση 40% στους μισθούς.

ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑΣ

Συναδελφοι – συναδέλφισσες,

Οι Χαλυβουργοί δείχνουν το δρόμο. Η αλύγιστη στάση τους δείχνει πως οι εργαζόμενοι ενωμένοι και οργανωμένοι στα σωματεία μας, μπορούμε να βάλουμε φραγμό στα σχέδια των εργοδοτών. Όπλο για εμάς τους εργαζόμενους είναι η αλληλεγγύη σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε επιχείρηση, σε κάθε κλάδο. Κανείς δεν είναι μόνος του. Η 24ωρη Παναττική απεργία να αποτελέσει μια ακόμα αποφασιστική απάντηση στη γενικευμένη επίθεση κυβέρνησης – εργοδοσίας. Συμμετέχουμε στην απεργία δίνοντας βροντερό παρόν στο μπλοκ του ΣΕΤΗΠ. Απαντάμε στην βάρβαρη επίθεση που μας καταστρέφει τη ζωή. Ενωμένοι όλοι μαζί οι εργαζόμενοι να βαδίσουμε στον δρόμο που χάραξαν οι Χαλυβουργοί.

ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΧΩΡΟΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΜΙΑ ΧΑΛΙΒΟΥΡΓΕΙΑ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΕΤΗΠ ΓΙΑ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΠΕΜΠΤΗ 12 ΓΕΝΑΡΗ ΣΤΙΣ 18.30, ΣΤΟ ΕΚΑ, Γ’ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 48Β& ΜΑΡΝΗ

Εκτυπώσιμη μορφή

Share This Story, Choose Your Platform!

Joining Over 800,000 Students Enjoying Avada Education now

Become Part of Avada University to Further Your Career.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Η Γενική Συνέλευση εργαζομένων της hol, την Τρίτη 11/12/2012 αποφάσισε με ισχυρή πλειοψηφία να απαντήσει αγωνιστικά στο χριστουγεννιάτικο δώρο της εργοδοσίας που αποτελείται από:

  • μπαράζ απολύσεων,

  • προσλήψεις συναδέλφων με μισθούς πείνας,

  • εντατικοποίηση εργασίας και

  • χειροτέρευση των συνθηκών εργασίας (ειδικά στον ημιώροφο) και άρνηση της  εταιρείας να συναντηθεί με την επιτροπή υγιεινής και ασφάλειας για τα αντίστοιχα ζητήματα.

Στην πλούσια συζήτηση που έγινε, πολλοί συνάδελφοι πήραν τον λόγο για να εκφράσουν τους προβληματισμούς τους. Την καθημερινότητά τους, τη ζωή που κάνουν με τον μισθό τους. Ιδιαίτερο κουράγιο μας έδωσε η ανακοίνωση αλληλεγγύης των συναδέλφων μας από τη Forthnet, καθώς και τα συμπεράσματα που μας οδήγησε να βγάλουμε.

Η απόφασή μας να προβούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση της εταιρείας την επόμενη ημέρα δε χρειάστηκε να υλοποιηθεί. Η διοίκηση φρόντισε να μας δώσει από πριν την εύγλωττη απάντησή της, προχωρώντας σε νέες απολύσεις. Αναρωτιόμαστε βέβαια εάν θα το έπραττε με την ίδια ευκολία σε περίπτωση που η συνέλευσή μας ήταν ακόμη μαζικότερη, που κάθε συνάδελφος την είχε κάνει προσωπική του υπόθεση.

Μετά από όλα αυτά, και σύμφωνα με την απόφαση της συνέλευσής μας, καλέσαμε το κλαδικό μας σωματείο, το ΣΕΤΗΠ, και το επιχειρησιακό μας σωματείο, το ΣΕΙΝ, να επικυρώσουν και τυπικά την απόφασή μας για αγωνιστική απάντηση. Η απάντηση του πρώτου ήταν άμεση και θετική, του δεύτερου εκκρεμεί. Καλούμε λοιπόν κάθε συνάδελφο να κάνει το βήμα, να είναι παρών στην πρώτη μας κινητοποίηση, την 4ωρη στάση εργασίας στην hellas online την Τρίτη 18/12/2012 από τις 08:00 έως τις 12:00, και στη νέα μας συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την ώρα της στάσης στο προαύλιο της εταιρείας.

ΩΣ ΕΔΩ.

Επιτροπή Αγώνα εργαζομένων της Hellas on Line