Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η εργοδοσία της εταιρείας Mitel (πρώην Atos-Unify) , ανακοίνωσε την Πέμπτη 28/3 ότι θα προχωρήσει σε απολύσεις 11 συναδέλφων μας μέσα στον Απρίλιο, ως αποτέλεσμα της συγχώνευσης των δυο αυτών μεγάλων μονοπωλίων. Για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται ότι στις δύσκολες καταστάσεις, όλες οι εντυπωσιακές δηλώσεις περί ανθρωποκεντρικής προσέγγισης της εταιρείας πάνε περίπατο. Επίσης το πρόσχημα της παραγωγικότητας με το οποίο απολύθηκε ο συνάδελφος μας τον περασμένο μήνα καταρρέει παταγωδώς, καθώς φαίνεται ότι υπάρχει συγκεκριμένο πλάνο μείωσης του προσωπικού και στην Ελλάδα.

Είναι φανερό ότι το άστρο της ψηφιακής μετάβασης με τα μεγάλα έργα , τα κέρδη των εταιριών και των επιχειρηματικών ομίλων είναι λαμπρό για τους ιδιοκτήτες αυτών , αλλά σκοτεινό όταν έχουμε να κάνουμε με μισθούς με βάση τις σύγχρονες ανάγκες, ανθρώπινα ωράρια και εργασία με ασφάλεια και δικαιώματα.

Αυτό φαίνεται και από την διαδικασία της συγχώνευσης της Atos-Unify στη Mitel, η οποία  προχωρά αντιμετωπίζοντας τους συναδέλφους μας ως κόστος. Το διαρκές κυνήγι των κερδών και των υπερκερδών υποτάσσει τα πάντα γύρω από αυτό, κάνει τους ανθρώπους τις ζωές τους να αντιμετωπίζονται με τρόπο χυδαίο και απάνθρωπο, γιατί όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, οι απολύσεις θα γίνουν και πάλι με το πρόσχημα της παραγωγικότητας. Έτσι λοιπόν, αυξάνει την εντατικοποίηση και δημιουργεί αντί-συναδελφικό και ανταγωνιστικό κλίμα σε αυτούς που μένουν και πετά στην ανεργία με απαράδεκτες προφάσεις ανθρώπους με προσόντα και υψηλό επίπεδο εξειδίκευσης.

Ήρθε όμως  η ώρα συνάδελφοι να βγάλουμε και στον κλάδο τα δικά μας συμπεράσματα.

Ή θα μπούμε σε διαδικασία οργανωμένης συλλογικής δράσης, στα σωματεία μας ή θα περιμένουμε την σειρά μας να απολυθούμε.

Εμείς έχουμε τη δύναμη, εμείς από τον ιδρώτα μας παράγουμε τα κέρδη τους. Μπορούμε να βάλουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες αν το αποφασίσουμε, αν είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι και αποφασισμένοι.

Γι αυτούς τους λόγους, καλούμε μαζί με το επιχειρησιακό σωματείο εργαζομένων στη Mitel σε παράσταση διαμαρτυρίας την Τρίτη 2 Απριλίου στις 9:00 μπροστά στην είσοδο της εταιρείας, Λεωφόρο Ηρακλείου 455

 

Απαιτούμε τώρα να ανακληθούν όλες οι απολύσεις! Να βρουν άλλο τρόπο να φτιάξουν τα οικονομικά τους!

Προσλήψεις τώρα στις ήδη υποστελεχωμένες ομάδες!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 9:00 ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ MITEL, Λεωφόρο Ηρακλείου 455

Share This Story, Choose Your Platform!

Joining Over 800,000 Students Enjoying Avada Education now

Become Part of Avada University to Further Your Career.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Η Γενική Συνέλευση εργαζομένων της hol, την Τρίτη 11/12/2012 αποφάσισε με ισχυρή πλειοψηφία να απαντήσει αγωνιστικά στο χριστουγεννιάτικο δώρο της εργοδοσίας που αποτελείται από:

  • μπαράζ απολύσεων,

  • προσλήψεις συναδέλφων με μισθούς πείνας,

  • εντατικοποίηση εργασίας και

  • χειροτέρευση των συνθηκών εργασίας (ειδικά στον ημιώροφο) και άρνηση της  εταιρείας να συναντηθεί με την επιτροπή υγιεινής και ασφάλειας για τα αντίστοιχα ζητήματα.

Στην πλούσια συζήτηση που έγινε, πολλοί συνάδελφοι πήραν τον λόγο για να εκφράσουν τους προβληματισμούς τους. Την καθημερινότητά τους, τη ζωή που κάνουν με τον μισθό τους. Ιδιαίτερο κουράγιο μας έδωσε η ανακοίνωση αλληλεγγύης των συναδέλφων μας από τη Forthnet, καθώς και τα συμπεράσματα που μας οδήγησε να βγάλουμε.

Η απόφασή μας να προβούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση της εταιρείας την επόμενη ημέρα δε χρειάστηκε να υλοποιηθεί. Η διοίκηση φρόντισε να μας δώσει από πριν την εύγλωττη απάντησή της, προχωρώντας σε νέες απολύσεις. Αναρωτιόμαστε βέβαια εάν θα το έπραττε με την ίδια ευκολία σε περίπτωση που η συνέλευσή μας ήταν ακόμη μαζικότερη, που κάθε συνάδελφος την είχε κάνει προσωπική του υπόθεση.

Μετά από όλα αυτά, και σύμφωνα με την απόφαση της συνέλευσής μας, καλέσαμε το κλαδικό μας σωματείο, το ΣΕΤΗΠ, και το επιχειρησιακό μας σωματείο, το ΣΕΙΝ, να επικυρώσουν και τυπικά την απόφασή μας για αγωνιστική απάντηση. Η απάντηση του πρώτου ήταν άμεση και θετική, του δεύτερου εκκρεμεί. Καλούμε λοιπόν κάθε συνάδελφο να κάνει το βήμα, να είναι παρών στην πρώτη μας κινητοποίηση, την 4ωρη στάση εργασίας στην hellas online την Τρίτη 18/12/2012 από τις 08:00 έως τις 12:00, και στη νέα μας συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την ώρα της στάσης στο προαύλιο της εταιρείας.

ΩΣ ΕΔΩ.

Επιτροπή Αγώνα εργαζομένων της Hellas on Line